x
Annonce
Ringkøbing

Ulveungerne hos KFUM-spejderne i Ringkøbing mødes på internettet

Ulveleder hos KFUM-spejderne i Ringkøbing, Ingemann Hvas Sandvad har ikke tænkt sig, at droppe ulvemøderne, men følger naturligvis sundhedsmyndighedernes anbefalinger, og derfor blev der forleden hold ulvemøde i cyberspace. Via en skype-forbindelse mødtes Ingemann med syv ulveunger og kollega Morten Knudsen. Privatfoto
Ulveungerne hos KFUM-spejderne i Ringkøbing holder patruljemøde over skype. Ulveleder Ingemann Hvas Sandvad havde inviteret sine ulveunger til Cyber-ulvemøde og syv børn og en ungleder deltog.

Ringkøbing: Ulveleder Ingemann Hvas Sandvad kan ikke samle sine ulveunger i Spejdergården på grund af restriktionerne under coronavirus-krisen. Men hvad gør man så? "Vær beredt" er spejdernes motto, og Ingemann gik på nettet for at holde ulvemøde over skype.

- Nogle var på telefon, andre på en PC. Liva havde ikke lige fået sin mikrofon til at virke. Hun kunne høre, hvad der blev sagt, men de andre ulve kunne ikke høre hende. Hun fik så øvet sig i at skrive og bruge tegnsprog, fortæller Ingemann Hvas Sandvad i en pressemeddelelse.

Skypemødet forløb, fortæller Ingemann, med forskellige opgaver: først skulle de finde et dyr, som de skulle komme tilbage og beskrive for de andre ulve, som så skulle gætte det. Her var alt fra kanin til regnorm. Næste opgave var at finde en plante, som var ved at springe ud. Her var mange indslag med noget, som er gult og grønt, for det er jo sæson for påskeliljer.

Annonce
Når coronavirus-krisen tvinger os til at blive hjemme, så har KFUM-spejderne i Ringkøbing fundet på en smart løsning. Man mødes over internettet og holder her "ulvemøder". "Jeg føler vi fandt en god balance og vi holder fast i Cyber-ulvemøder, indtil vi kan mødes i Spejdergården igen, som skal fejres med bål og pandekager" fortæller Ingemann Hvas Sandvad. Privatfoto

Opgaver på internettet

Ulvelederen læste historien om, hvordan elefanten fik sin lange snabel ved ”den grågrønne grumsede Limpopo-flod hvor febertræerne gror tæt”. Den uforgængelige historie af Kipling.

Cyber-spejdermødet blev sluttet af med en sang, en plan for næste gang og orientering om, at de lejre, som ulvene skulle på i foråret, nok bliver skubbet lidt; men på spejderære bliver afholdt; for ”lejrene er altså det bedste”, som Anna-Mai, en af ulvene, havde skrevet i sin fristil om spejderlivet, der også blev læst op på mødet.

I ugens løb vil ulveleder Morten Knudsen lægge spejder-opgaver op til børnene på deres facebook side, som de kan løse og derved tjene et hjemme-spejd-mærke. Vi kan allerede afsløre, at en af opgaverne bliver at skrive et brev eller lave en tegning, som skal afleveres til en ensom beboer på plejehjemmet; og der bliver helt sikkert også noget med knob og bål og alt det andet fra spejderlivet.

"Vær beredt" er som bekendt spejdernes motto, og ulveleder Ingemann Hvas Sandvad var lige præcis det, da han forleden greb til computeren for at få gennemført et ulvemøde. Nu "mødes" spejderne i cyberspace, med en masse aktiviteter, der bliver præsenteret foran webkameraerne. Privatfoto
Et spejdermøde over skype er en fin aktivitet som KFUM-spejderne i Ringkøbing nu har kastet sig over. Ulveledere Ingemann Hvas Sandvad og Morten Knudsen laver forskellige opgaver til ulvene og lægger dem ud på spejdernes facebook-profil, mens møderne holdes over skype. Privatfoto
”Lidt mærkeligt, når man ikke kan tale, men sjovt at skulle skrive sammen”, fortæller Liva (i spejderuniform), der hjemmefra deltog i ulvemøde over skype. Storsøster Freja fulgte interesseret med, og mor Sussie glæder sig over, at Liva kan deltage i et "corona-frit" spejdermøde. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Med politiet på patrulje: God ro og orden under blå himmel i Søndervig

Læserbrev

Unfair at A-kassemedlemmer behandles dårligere end selvstændige

Læserbrev: I kølvandet på coronavirussen har regeringen og Folketinget handlet effektivt: Den ene hjælpepakke har afløst den anden. I 3F er vi særligt glade for trepartsaftalen, der sikrer mange lønmodtagere deres job. Desværre melder mange nye sig hele tiden ledige. De ikke-forsikrede selvstændige har allerede fået deres hjælpepakke. Nu har vi også brug for en, der sikrer de forsikrede lønmodtagere en bedre dagpengesats. Siden statsminister Mette Frederiksen valgte at lukke Danmark ned, er der kommet 79 ekstra ledige i 3F Ringkøbing-Skjerns A-kasse. Det svarer til en stigning på 26,2 procent! Det er 79 lønmodtagere, der går væsentligt ned i indtægt som følge af coronapandemien. De lønmodtagere har krav på den samme beskyttelse som selvstændige, der er ramt af krisen. De selvstændige kan få en understøttelse på op til 23.000 kroner om måneden. Sådan skal det være. Desværre kan forsikrede medlemmer af 3F og andre A-kasser højst få ca. 19.000 kroner, som er den maksimale dagpengesats. Det er unfair, at medlemmer der solidarisk hver måned indbetaler til en A-kasse for at sikre sig mod løntab, får mindre end dem, der ikke betaler. Derfor bør der indføres et tillæg til de forsikrede lønmodtagere. Helt konkret skal satsen stige med en tredjedel af det nuværende beløb, hvilket betyder, at forsikrede vil få en sats på ca. 25.000. Højreorienterede debattører fra bl.a. Cepos har kritiseret forslaget, fordi de mener, at det vil være svært at rulle tilbage og giver et incitament til at gå arbejdsløs. Det giver ingen mening, fordi forslaget kun er målrettet coronakrisen og arbejdsløsheden er uforskyldt. Desuden kender jeg ikke nogen af mine medlemmer, der har lyst til at gå arbejdsløse. Ligesom de selvstændige, der har tabt deres livsgrundlag, ønsker ledige 3F’ere også kun at vende tilbage til deres arbejde. Ingen skal gå fra hus og hjem som følge af denne krise. Den øgede sats vil samtidig sikre, at efterspørgslen øges. Vi skal stå sammen i den svære situation. Derfor skal de ledige lønmodtagere også have ekstra hjælp!

Ringkøbing-Skjern

Fra frontlinjen: Restriktioner betyder kreative metoder - baby vejet på køkkenvægt

Annonce