Annonce
Læserbrev

Ulven valgte selv cykelområde

Annonce

Læserbrev: Foreningen Ulvetid har ifølge Dagbladet valgt at klage til miljøministeren over et mountainbike-løb i Stråsø Plantage. Et længe planlagt VM-løb i et område, hvor der i forvejen er en permanent mountainbike-bane, der benyttes året rundt.

Alligevel vælger et ulvepar at grave en hule i nærheden og få hvalpe netop dér.

Naturstyrelsen Vestjylland valgte ikke desto mindre at spærre en del af området af for offentligheden og fik i allerede i påsken flyttet et stort orienteringsløb af hensyn til ulvene. Naturstyrelsen bad også arrangørerne af VM-løbet forleden rykke det lidt væk fra området, hvor man frem til 15. august kun må færdes på stier og veje. Mountainbike-løbet blev derefter kørt helt efter regler og aftaler. Og Naturstyrelsen Vestjylland har efterfølgende afvist Ulvetids udokumenterede kritik.

Alligevel vælger Ulvetid at klage til ministeren.

De rabiate ulvetilhængeres ønske om en markant anderledes forvaltning af vores lokale natur og begrænsning af offentlighedens adgang har en højere prioritet end både realiteter og ulvens eget valg. Seniorforsker Peter Sunde fra Aarhus Universitet har for nyligt fastslået, at det danske kulturlandskab uden store, menneskefrie arealer "i ulvesammenhæng er et ekstremt habitat”. Det ekstreme gælder også de mennesker, der misbruger ulven i deres krig mod vores natur og retten til at færdes i den.

Foto: ulvetracking.dk/Scanpix 2017
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

KD’s vælgererklæringer er i hus: - En milepæl på vejen mod Folketinget

Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce