Annonce
Læserbrev

Ulven og de sure mænd: Jeg melder mig gerne som én af dem

Læserbrev: Sure mænd, skriver Klaus Stilling Petersen i mandagsavisen. Hvis os, der har husdyr og som ønsker at beskytte dem, er sure mænd, er jeg én af dem.

Enhver ansvarlig husdyrholder ser det som det vigtigste at beskytte sine dyr mod sygdom og overgreb. Vi kan ikke være vidende til, at vores dyr skal lemlæstes, uden at reagere, hvis ikke man gør det, skal man slet ikke have lov til at have dyr.

Konsekvenserne for ulvens hærgen på vores husdyr er, at man holder op med at have husdyr. Store områder vil ikke blive afgræsset, og det vil gro til i pil, hvilket vil få alvorlige konsekvenser for insekter og fugleliv og så videre.

Jeg vil hellere betegnes som en sur mand end være ligeglad med, at husdyr skambides og at naturen ødelægges. Det haster at få lov til at beskytte vores husdyr. De muligheder, vi har nu, er slet ikke tilstrækkelige.

Lajla Nielsen Refs billede af ulven, taget fra Køkkenviduet i Lem.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Klumme: Gider vi høre mere corona?

Læserbrev

Der er god grund til både at tænke sig om og "wågne" op!

Læserbrev: En tak for Chrisitan Estrups klumme i Dagbladet lørdag 4. april. Hvor er det godt, at du tør tage fat på de problemer, der også er i forhold til den måde, vi bruger verdens ressourcer på. Jeg fik det dårligt forleden aften, da jeg så en udsendelse om "Verdens største blomstermarked" fra Kenya. Her avler man roser i tonsvis til forsendelse - med fly - til forkælede menneskers luksusforbrug bl.a. i Danmark....kæmpestore marker lagt under glas og intensivt dyrket - til luksus: - og forleden var der så en "tårevædet" udsendelse om en stakkels gartner, der måtte smide for millioner af gule kalanchoer ud, fordi markedet herhjemme - og i Tyskland - var stagneret på grund af covid19 - og han skulle have ryddet drivhusene, så de stiklinger, der skulle komme med fly fra Vietnam en af de nærmeste dage, kunne få plads. - og se så i de store fødevarebutikkers frugt- og grøntafdeling - søde kartofler, granatæbler, palmekål, æbler og jordbær helt udenfor sæson og quinoa og 25 forskellige slags ris, hvor man ikke engang kan købe noget så dansk som byggryn ! - og alt det bliver sendt hertil med fly! - og der produceres jo nærmest ikke tøj her i landet mere til trods for, at der for 40 år siden var en "hær" af dygtige strikkere og syersker i Herning og omegn. Det skal alt sammen laves i "langtbortistan", så vi kan få råd til at købe et nyt stykke tøj i hver uge - og det skal alt sammen med fly flere gange. - så er der jo nogen romantikere, der påstår, at det er nødvendigt for at støtte de pågældende lande - altså en form for u-landshjælp - ha, ha, ha - nærmere en form for udnyttelse for at gavne vores overforbrug. Måske var det bedre, at rosendrivhusene blev brugt til at avle mad til befolkningen i Kenya i stedet. - og så er der det overdrevne rejseri. Hvorfor i alverden skal en 8. klasse absolut rejse til Rom for at bruge fem dage på at stå i kø til seværdighederne. Og så i øvrigt ikke engang snakke med en romer. De går i deres egen lille danske "boble" og ser ikke, hvordan folk arbejder- eller bor - og de ved ikke engang, hvor Brønderslev ligger! Nå, jeg kunne blive ved, men I, der læser dette WÅGN SÅ OP og tænk jer om!

Annonce