Ringkøbing

Ultrasvømmer savner livline: Christina er nødt til at udskyde svømmetur til Sverige

Christina Hedegård holder fast i sit ambitiøse mål om at svømme til Sverige, men hun mangler bistand fra personer, der vil sætte tid af til at følge hende godt på vej i en båd. Foto: Hartmann-Schmidt
43-årige Christina Hedegård fra Velling havde planlagt svømmetur til Sverige med afgang fra Danmark torsdag i denne uge, men det har ikke været muligt at finde en følgebåd, så derfor er projektet udskudt.

Velling: Der kommer måske altid en følgebåd og en pige til, men lige nu må Christina Hedegård fra Velling sande, at missionen om at svømme til Sverige er udskudt på ubestemt tid.

Årsagen er den, at det ikke er lykkedes at finde en skipper, der har tid og lyst til at sejle tæt ved den 43-årige ultrasvømmer på den omkring 100 kilometer lange tur tværs over Kattegat.

Christina Hedegård havde ellers sat kryds i kalenderen ud for torsdag 11. juli, men drømmen om at gå i vandet i Nordjylland og derfra pejle retning mod Skærgården ud for Göteborg lader sig ikke realisere lige nu og her.

Hun træner dog fortsat på livet løs - og spejder efter en robåd i horisonten.

Sagen er den, at Christina Hedegård via sit arbejde som konsulent og træningsvejleder hos Forsvaret er kommet i kontakt med en kollega, der kan noget med at ro over lange distancer. Lasse Wullf Hansen er navnet på denne søfarer, der henover vinteren krydsede Atlanterhavet i en robåd i selskab med en makker. En tur på 5000 kilometer.

- Lige nu venter jeg svar på, hvornår det kan passe dem. Jeg håber, det bliver i sensommeren, siger Christina Hedegård med henvisning til Lasse Wullf Hansen, der for tiden arbejder på et nyt ro-projekt med tre andre mænd om bord.

Det vil blive endnu mere episk, hvis der er fire mænd, der ror ved siden af mig

Christina Hedegård, ultrasvømmer, Velling

Problemer med motor

Hvis det lykkes for Christina Hedegård at få Lasse Wullf Hansen og hans team med som ledsagere på den lange svømmetur, har hun samtidig garanti for, at der ikke opstår motorproblemer undervejs mod Sverige. Det var netop det, der i starten af august sidste år tvang hende til at opgive rekordforsøget.

Dengang kom Christina Hedegård godt fra land, og efter blot otte timer på åbent hav rundede hun de 30 kilometer. Cirka halvvejs på turen havde hun en klar fornemmelse af, at det kørte over al forventning, og meget tydede på, at hun kunne nå sit mål på langt under de to døgn, ekstremsvømmeren på forhånd havde afsat til projektet.

I sommernatten dengang sluttede eventyret dog brat, da motoren på følgebåden satte ud. Det var noget med en pakning, der ikke kunne stå distancen. Skipperen havde meldt sig klar til en ny tur som følgesvend over havet her i juli, men i slutningen af maj så han sig nødsaget til at melde pas på grund af en sygemelding:

- Det vil blive endnu mere episk, hvis der er fire mænd, der ror ved siden af mig, siger Christina Hedegård, der fuldt ud satser på en positiv tilbagemelding fra Lasse Wullf Hansen.

Svømmer rundt om øer

I mellemtiden holder den 186 centimeter høje atlet formen godt ved lige i bølgen blå:

- Jeg har kastet mig over en ny ting; at svømme rundt om øer, siger Christina Hedegård, der indtil videre har sat flueben ved Venø, Avernakø og Femø.

Lige nu holder hun ferie på Bornholm, hvor hun dog ikke har planer om at runde klippeøen i ét hug:

- Der er 100 kilometer, så det tager mere end bare lige en eftermiddag.

Christina Hedegård bliver ind i mellem spurgt til, hvordan hun kan affinde sig med den usikkerhed, der er omkring hendes rekordforsøg. Hun lever fint med det:

- Hvis jeg bekymrer mig om det, så skal jeg ikke kaste mig ud i sådan noget her, siger ultrasvømmeren, der holder sit fokus på, at det nok skal lykkes - og at holde ferie med sine nærmeste.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Tarm

Kæmpe fremgang i Brugsen i Hemmet: Der er ansat mere personale for at følge med

Hvide Sande

Blandt legeland, bowling og spillemaskiner: - Fantastisk med sådan et sted til dårligt vejr

Erhverv

21-årige Benjamin har åbnet sin egen webshop: Det kunne jeg gøre bedre

Vestjylland For abonnenter

Turister holder købmænd i live

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Mindeord

Mindeord: Michael bevarede humøret og det positive syn på livet

Vestjylland For abonnenter

Ormefiskeriet i Varde Å vil formentlig blive begrænset

112

Badegæst i nød reddet op af havet

Hvide Sande

Fanø har taget principiel kamp: Nu fjernes forlist Hvide Sande-kutter i 11. time

Annonce