Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ultraløbere vil på grus: Rekordmange har meldt sig til at løbe rundt om Ringkøbing Fjord

Thomas Lønbæk (th) kan glæde sig over, at hans ultraløb rundt om Ringkøbing Fjord er blevet en kæmpesucces. 100 kilometer distancen er allerede udsolgt fire måneder i forvejen. Foto Poul Osmundsen.
Tilslutningen til Ringkøbing Fjord Rundt har aldrig været større. I 2020-udgaven er der fuldt udsolgt på 100 kilometer, og kun få startnumre tilbage på 60 kilometer og halvmaraton.

RINGKØBING: Corona-krise eller ej... landets ultraløbere brænder efter at få vestjysk grus og asfalt under sålerne!

Tilslutningen til Ringkøbing Fjord Rundt 2020 er gået over al forventning, fortæller arrangør Thomas Lønbæk.

- Her på løbskontoret kan jeg notere, at Ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt 22. august allerede er næsten fuldt tegnet. Der er kun ganske få startnumre tilbage på 60 kilometer og halvmaratondistancen. På 100 kilometer-distancen, som er udsolgt, stiller et rekordstort antal på 90 løbere til start, siger han.

- At vi allerede tre måneder før løbsdagen er tæt på at have udsolgt, har vi ikke set før, og jeg kan se, at mange deltagere er gengangere, som har været med ét eller flere af de tidligere år ved fjorden. Det er skønt at se, at så mange har lyst til at deltage i vores arrangement og løbe rundt om fjorden igen. Det samme gør sig gældende med hensyn til hjælpere, hvor mange af vores trofaste folk fra nær og fjern stiller op med deres assistance i depoter og i start- og målområde igen i år.

Thomas Lønbæk understreger, at sidste år oplevede han, at opmærksomheden omkring løbet var medvirkende til, at flere nye kræfter meldte sig som hjælpere.

Annonce
Trætte løbere nyder aftensolen efter Ringkøbing Fjord Rundt 2019, der bød på usædvanlig varme. Foto Poul Osmundsen.

Tre forskellige løb

- Det er rigtig glædeligt og medvirkende til, at vi har kunnet udvide med endnu flere depoter på ruten. Sidste år, hvor der blev meget varmt på løbsdagen, lærte vi, hvor meget det betyder at have rigeligt med depoter, især for at kunne tilbyde nok væske til løberne.

Coronakrisen påvirker selvfølgelig også Ringkøbing Fjord Rundt, erkender Thomas Lønbæk.

- Det er klart, at jeg - ligesom mange andre - håber, at vi til august igen kan forsamles lidt flere end nu. Det tror jeg på, at vi kommer til at kunne, især fordi vores løb jo foregår udendørs. Desuden har løbet i år start tre forskellige steder, sådan at det i praksis er tre forskellige løb, som alle løber i mål på Ringkøbing Atletikstadion, siger han.

- En af de spændende nyskabelser i år er, at halvmaraton har start på Geflevej lidt nord for Hvide Sande. De tidligere år har halvmaraton været et ud-og-hjem rute, men i år får halvmaratonløberne altså glæde af at løbe en unik a-til-b rute, hele vejen i samme retning som ultraløberne.

- 60 kilometer-distancen har ligesom sidste år start på Bork Havn. Både halvmararaton- og 60 kilometer-løberne bliver kørt ud til deres startområder i bus. Ligesom sidste år bliver der forskellige festlige indslag på ruten, blandt andet vil den cyklende pølsemand igen i år servere hotdogs til ultraløberne ude på Holmsland Klit.

For fjerde gang

2020-udgaven af ultraløbet er det fjerde, og det har allerede etableret sig som det største 100 kilometerløb i Danmark.

Ifølge løbere, som Dagbladet har talt med, er det enestående ved løbet først og fremmest, at der kun er få ultraløb herhjemme af den længde, der går fra a til b; som regel er der tale om en rundstrækning af én eller anden længde, der skal løbes flere gange.

Men Ringkøbing Fjord Rundt er netop det - en tur rundt om fjorden. Løberne ser ikke det samme sted to gange, og det er noget, mange af dem sætter pris på.

Sidste år var løbet præget af en hedebølge, der nåede 28 grader, og tog hårdt på mange af løberne. Men i år er løbet altså forberedt på, at det kan blive så varmt, selv allersidst på sommeren, understreger Thomas Lønbæk.

"Jeg klarede den". Ultraløber i mål efter en lang tur rundt om Ringkøbing Fjord. Foto Poul Osmundsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt her: Erling Fjeldsted kaster op to gange hver nat - du må ikke begå samme fejl som mig

Annonce