Annonce
Kultur

Ultraløb løb tør for vand i 28 graders varme: Tyske turister hjalp tørstige løbere

Endelig i mål efter en lang dag "på kontoret". Foto Poul Osmundsen.
Varmen spillede Danmarks største 100 kilometerløb et puds, og nogle af depoterne løb tør for vand. Men heldigvis var der hjælp at hente i sommerhusene på ruten.

RINGKØBING-SKJERN: Tyske turister gjorde deres til at sikre, at årets udgave af Ultraløbet Ringkøbing Fjord Rundt blev en succes på trods af en uventet hedebølge.

- Ifølge vejrudsigten ville det blive 18-20 grader varmt, og det ville have været helt perfekt. Men det blev snarere 28 grader, og der blæste ingen kølende vind, så løberne led virkelig ude på ruten, fortæller arrangør Thomas Lønbæk.

Så meget, at depoterne nogle steder løb tør for vand.

- Heldigvis kunne vi spørge tyske turister i sommerhusene om hjælp og fik lov til hente vand hos dem, så vi klarede situationen, siger Thomas Lønbæk.

Varmen betød dog, at der måtte improviseres. For eksempel blev der løbet langsommere end beregnet, og da man ventede, til sidste løber havde passeret, før depotet blev flyttet, gav det lidt pres på i den anden ende af ruten.

Men i sidste ende lykkedes det dog at få tingene til at fungere, selv om Thomas Lønbæk fastslår, at næste år bliver der på forhånd lavet en "beredskabsplan", der kan træde i kraft, såfremt det atter skulle blive stegende hedt.

Annonce
"Ja, jeg er kommet godt i mål" - og nu skal jeg have noget chokolademælk!

58 kom i mål

80 var tilmeldt løbet på forhånd på "kongeetapen" på de 100 kilometer, og 58 passerede målstregen på Kongevejens Stadion i Ringkøbing.

- Det var 10 mere end i 2018, så løbet er fortsat det største 100 kilometer løb i Danmark, siger Thomas Lønbæk.

Der var dog flere end tidligere, der gav op undervejs, men det skyldtes først og fremmest varmen. En fem-seks stykker måtte transporteres ind til Ringkøbing ude fra ruten.

- Men selv om der var færre, der afsluttede, end vi havde regnet med, var det altså væsentligt flere end sidste år, og det betragter vi som en succes, siger Thomas Lønbæk.

Han fastslår også, at ultraløbet rundt om Ringkøbing Fjord er kommet for at blive.

- Jeg har allerede booket lørdag den 22. august 2020, siger han.

Skulle man ikke kunne vente med at få sin lyst til at løbe langt styret, har han et yderligere tilbud:

- Den 4. januar 2020 holder vi igen et cannonball-vinterløb. Ruten er den samme, løberne skal bare selv tage tid og sørge for forplejning. Og jeg garanterer, at det ikke bliver lige så varmt!

Der slappes velfortjent af efter mange varme kilometer på de vestjyske stier.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

12 atletikmedaljer ved landsmesterskaber

Leder

Dagbladet mener: Man bliver stolt over de fastboendes 'folkebevægelse'

Man bliver flov overfor turisterne. Sådan lyder den korte, kontante begrundelse for et initiativ, der forleden fik 20 lokale frivillige til at trække i gummistøvlerne og trodse møgvejret for at bruge deres lørdag på at samle de store mængder affald op, som i månedsvis har skæmmet grøfterne langs Klitvejen. Bag initiativet står Hvide Sande-parret Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen. Det er dem, der har følt sig så flove over at se den smukke Margueritrute omdannet til en skamfuld skralderute, at de har valgt at tage affaldssækken i egen hånd og gøre noget ved sagen. I første hug blev 74 sække fyldt med øldåser, flasker, slikposer og meget andet skidt. 74 sække! Men der er såmænd tilstrækkeligt med skrald tilbage til, at man kan samle lige så meget op og mere til, når succesen gentages lørdag 29. februar - selvfølgelig forudsat, at der også denne gang dukker en pæn flok frivillige kræfter op, som vil bruge lidt af weekenden på en fælles forskønnelse af grøftekanten. De store mængder affald dukkede op til overfladen, da kommunens folk for nogle måneder siden rensede grøfterne op for at gøre dem i stand til bedre at kunne tage de store mængder af regnvand. Der var røster fremme om, at kommunen burde rydde op efter oprensningen, men afdelingsleder for Vej og Park Kristian Korsholm måtte med beklagelse afvise, at det kunne komme på tale. Det ville kræve mandetimer, der ikke er budget til, forklarede han. Det er sund fornuft, at kommunens ressourcer lige nu gør bedst fyldest ved at blive brugt på at skaffe afløb for de enorme vandmængder. Og det er udtryk for et beundringsværdigt borgersind, når private mennesker som Heidi Broe Vrist og Lars Anker Hansen ikke nøjes med at brokke sig over kommunen eller måske rense lidt på egen matrikel, men i stedet går forrest i en hel lille 'folkebevægelse'. Herfra letter vi på sydvesten og bukker i stor respekt for initiativet. Mennesker som jer er der god grund til at være stolt af! Der er mulighed for at blive en del af 'bevægelsen', hvis man møder op på parkeringspladsen ved genbrugsstationen i Hvide Sande lørdag 29. februar klokken 10. Det er ganske gratis at deltage. Og hvis andre byer skulle lade sig inspirere, fortæller vi gerne om det i Dagbladet.

Annonce