Annonce
Hvide Sande

Ultrakort pause i Netto-sag: Møde med Salling Group er allerede gennemført

Et møde mellem politikere og folk fra den kommunale administration og Salling Group skal nu munde ud i en fælles henvendlese til Erhvervsstyrelsen om muligheden for at placere en dagligvarebutik i Nyhavn-området. Visualisering: Salling Group
Borgmester Hans Østergaard (V) og folkene bag planerne om at etablere en Netto i Søndervig har allerede mødtes for at diskutere plan-udfordringerne. Nu laver de fælles henvendelse til Erhvervsstyrelsen om mulighederne.
Annonce

Søndervig: I sidste uge valgte borgmester Hans Østergaard (V) at holde en timeout i sagen om en ny Netto i Søndervig.

I stedet for at lade økonomiudvalget afgøre, om man var parat til at lade Salling Group undersøge, om der planlægningsmæssigt kan banes vej for en 1200 kvadratmeter stor butik ved den kommende omfartsvej, så foreslog han, at kommunen skulle mødes med folkene bag Netto-planerne.

Og det møde fandt sted i mandags. Her deltog borgmesteren, teknik- og miljøudvalgsformand John G. Christensen (S), nogle embedsfolk fra kommunen, Salling Group og selskabets rådgiver for at diskutere de forskellige opfattelser af, om projektet overhovedet kan realiseres.

Det oplyser teknik- og miljøudvalgsformand John G. Christensen.

Resultatet blev, at folk fra Ringkøbing-Skjern Kommunes planafdeling og Salling Groups rådgiver fra Cowi nu går sammen om at bede Erhvervsstyrelsen afklare en række spørgsmål. Den kommunale forvaltning har tidligere kaldt det "op ad bakke" og måske helt umuligt at skabe det nødvendige plangrundlag for en ny dagligvareforretning i det såkaldte Nyhavn-område. Mens Salling Group har erklæret, at man er parat til at bruge den tid, der skal til, for at undersøge muligheden.

Både borgmesteren og viceborgmester Søren Elbæk (S) har på forhånd sagt, at de ikke mener, at der skal etableres en dagligvarebutik udenfor den nuværende midtby i Søndervig.

Et enigt teknik- og miljøudvalget har allerede givet Salling Group grønt lys, mens økonomiudvalget og byrådet først på et senere tidspunkt skal forholde sig til sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce