Annonce
Navne

Ultra-svømmeren fra Velling: Der er et stykke vand, jeg godt kunne tænke mig at krydse ved Gibraltar

Arkivfoto: Jørgen Kirk

EN GOD SØNDAG FOR MIG ER EN DAG, der som regel involverer noget vand. Gerne Vesterhavet og allerhelst sammen med de mennesker, der betyder noget for mig.

HVIS JEG FÅR EN UDENBYS GÆST PÅ BESØG, SÅ VIL JEG HELT KLART VISE VEDKOMMENDE Vesterhavet. Det er aldrig slået fejl at tage mine gæster derud. Om det er sjællændere, en lollik, en bornholmer eller en fra udlandet, så er reaktionen den samme; storslåethed.

Vesterhavet bliver for mig aldrig "hverdag", selv om jeg bor herude. Derfor er det også i min verden den lokale stolthed, at vi kan vise Vesterhavets store dønninger frem - eller når det viser tænder på en oktoberdag.

MIT SENESTE BESØG I EN KIRKE VAR i forbindelse med, at min datter skulle synge i den lokale kirke her i Velling. Ellers er jeg meget traditionsbundet omkring det at gå i kirke, hvor jeg kommer ved højtider.

HVIS JEG BLIVER BEDT OM AT VÆLGE EN SANG PÅ EN KARAOKEBAR, så skal det være....det vil jeg simpelthen ikke udsætte andre for!

Men for, at det ikke skal være løgn, så vandt jeg i 1996 en karaokekonkurrence på færgen Danmark, som sejler mellem Rødby og Puttgarden. Nok mest fordi, at turen involverede unge, lollandske mennesker, der kunne drikke alkohol, og så var showet styret af Dan Rachlin og Joakim Hediger.

Men skal jeg vælge en sang, vil det nok være James Taylors "You've got a friend". Allerhelst vil jeg dog vælge et af Allan Olsens numre, men ham vil jeg så nødigt fornærme.

HVIS JEG UD AF DET BLÅ VINDER 50.000 KRONER TIL EN DRØMMEREJSE, SÅ VIL JEG rejse til Gibraltar. Der er et stykke vand, jeg godt kunne tænke mig at krydse.

HVIS JEG KUNNE FÅ EN MIDDAGSAFTALE MED EN KUNSTNER, SÅ SKULLE DET VÆRE Asger Jorn. Efter min fars udsagn skulle jeg have leget med Jorns katte, når min far besøgte ham.

Jeg har altid været fascineret af Asger Jorns kunst - og af Cobra-kunstnerne generelt.

I NÆSTE UGE SER JEG FREM TIL at skulle på arbejde igen. Jeg har en masse, spændende projekter, som ligger og venter på mig - i øjeblikket fylder blandt andre vores F16-piloter meget.

Men tænk sig at have et job, man glæder sig til at stå op til - selv efter en ferie. Det er da et privilegium, som ikke er alle forundt.

Annonce

Tænk sig at have et job, man glæder sig til at stå op til - selv efter en ferie. Det er da et privilegium, som ikke er alle forundt

Christina Hedegård, træningsvejleder og ultrasvømmer, Velling

Christina Hedegård

ALDER: 43 år

PRIVAT: Mor til Asbjørn på fem og Ragnhild på otte

PROFESSION: Træningsvejleder i Forsvaret - og ultrasvømmer

HJEMBY: Velling

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

112

Frækt indbrud i Hvide Sande: Tyve stjal designermøbler for 110.000 kroner

Annonce