Læserbrev

Ulovlige knive: Øg kontrollen med Kina-pakkerne

Læserbrev: For nylig var politiet ude og advare mod en ny og ganske alarmerende tendens. Mange mindreårige køber ulovlige knive på nettet. De fleste børn har jo adgang til internettet, og der skal ikke mange museklik og lidt opfindsomhed til, før man kan købe noget, som man absolut ikke bør kunne købe.

I maj konfiskerede politiet i Københavns Lufthavn for eksempel en pakke med tre ulovlige knive, som var blevet sendt fra Kina til en person i Sydjylland. Det viste sig, at køberen af de tre knive var en dreng på bare ti år!

Desværre kan jeg ikke sige, at historien kommer bag på mig. I Dansk Erhverv har vi længe råbt op om, at der er problemer i forhold til sikkerheden med varer fra eksempelvis kinesiske netbutikker. Vi ser meget gerne en øget risikobaseret kontrol, lige som den såkaldte momsbagatelgrænse for udenlandske pakker bør fjernes. Det er millioner af pakker, som hvert år kommer fra Kina til Danmark, og kontrollen med pakkerne kan og bør blive bedre. Vi er nødt til at tage den massive stigning i antallet af disse pakker alvorligt, og indrette myndighedskontrollen efter udviklingen. For vores og, ikke mindst, vores børns skyld.

Arkivfoto: Jørgen Kirk
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

Bat-detektorerne kom på arbejde: På flagermusejagt ved Brejninggaard

112

Heldet var med ham: 85-årig bilist blev klemt mellem to lastbiler

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Nyt om erhvervsnavne

Leder For abonnenter

Kære transportminister: Riv nu ikke hele aftalen i stykker

Ringkøbing-Skjern

Advokat presser på for svar i årelang strid: Kan tage en drejning

Ringkøbing-Skjern

Ultralokal lokalplan skal sætte poolhus-ejer skakmat

112

Et håb er slukket: Højesteret skal ikke se på vestjysk narkosag, der gav 10 års fængsel

Annonce