Annonce
Læserbrev

Ulovlige knive: Øg kontrollen med Kina-pakkerne

Læserbrev: For nylig var politiet ude og advare mod en ny og ganske alarmerende tendens. Mange mindreårige køber ulovlige knive på nettet. De fleste børn har jo adgang til internettet, og der skal ikke mange museklik og lidt opfindsomhed til, før man kan købe noget, som man absolut ikke bør kunne købe.

I maj konfiskerede politiet i Københavns Lufthavn for eksempel en pakke med tre ulovlige knive, som var blevet sendt fra Kina til en person i Sydjylland. Det viste sig, at køberen af de tre knive var en dreng på bare ti år!

Desværre kan jeg ikke sige, at historien kommer bag på mig. I Dansk Erhverv har vi længe råbt op om, at der er problemer i forhold til sikkerheden med varer fra eksempelvis kinesiske netbutikker. Vi ser meget gerne en øget risikobaseret kontrol, lige som den såkaldte momsbagatelgrænse for udenlandske pakker bør fjernes. Det er millioner af pakker, som hvert år kommer fra Kina til Danmark, og kontrollen med pakkerne kan og bør blive bedre. Vi er nødt til at tage den massive stigning i antallet af disse pakker alvorligt, og indrette myndighedskontrollen efter udviklingen. For vores og, ikke mindst, vores børns skyld.

Annonce
Arkivfoto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce