Annonce
Videbæk

Uheld kom ikke alene: Kabelnedbrud tør- og mørklagde Videbæk

Strømmen gik i det meste af Videbæk, så det kneb med at brygge aftenkaffen. Det gik mest ud over private boliger, men eksempelvis Netto måtte lukke, da kasseapparaterne manglede strøm og i svømmehallen blev det så mørkt, at svømmerne måtte op af bassinet. Foto: Scanpix/Iris
Aftenkaffen blev aflyst tirsdag aften, da et kabelnedbrud tog både strøm, vand og varme.

VIDEBÆK: Nogle Videbæk-borgere havde nået at lave aftenkaffen før 19.30 tirsdag aften, men mange måtte vente nogle timer på den varme drik. For et af de fem centrale kabler i byens elforsyning havde et nedbrud, som både kostede lys, vand og varme for størstedelen af byen i nogle timer, og som sendte Videbæk Energiforsynings medarbejdere på overarbejde det meste af aftenen.

- Det korte af det lange er, at der var en fejl på 10-kilovoltsnettet, som er det overliggende net i vores distributionsnet. Vi fik lokaliseret fejlen omkring 20.30-20.40, hvorefter alle fik strøm igen, forklarer Jan Grarup, direktør i Videbæk Energiforsyning.

Det fejlramte kabel sender strøm på strækningen fra Søndergade via Vandmøllevej og videre til Bredgade til primært private boliger. Men den leverer også strøm til vand- og varmeværket, så borgerne i Videbæk havde tomme vandhaner og radiatorer.

Medarbejderne fik sendt strømmen via et andet kabel, men det betød ikke at alle problemer var løst.

Annonce

Tog også vand og varme

- Da elnettet kom op igen, var en sikring til vores transformer smeltet, så der kunne ikke pumpes vand ud. Derfor kom vand og varme først op at køre en time til halvanden senere, forklarer Jan Grarup.

Han var selv til et møde i Ikast med resten af Videbæk Energiforsynings formandskab. Men det afbrød de, da meldingen om strømsvigtet i Videbæk kom.

- Vi fik rigtig mange opkald, men vi var nødsaget til at lave en automatisk svarfunktion, som alle blev viderestillet til. Derfor blev folk mødt af en telefonsvarer. Vi prioriterede at få tingene op at køre, før vi meldte noget ud, fortæller Jan Grarup.

God stemning

På byens lokale Facebook-side ”6920 Videbæk” var der dog en livlig debat blandt lokale, der vel at mærke havde strøm på deres telefoner. I første omgang handlede det om at få slået fast, hvor strømmen manglede, men hurtigt udviklede debatten sig til sjove bemærkninger om et kommende babyboom om ni måneder, tilbud om en kop kaffe til 35 kroner koppen og andre friske kommentarer.

- Stemningen var god derinde, og jeg er overrasket over, at folk har taget det med et smil, siger Jan Grarup, der læste opslagene efterfølgende.

Han glæder sig over, at flere skrev, at de havde tiltro til at forsyningsmedarbejderne var på sagen og nok skulle få løst opgaven.

Ny kommunikation

- Jeg er meget driftsorienteret og det er en prioriteringssag om vi skal bruge tid på at skrive en driftsstatus, men i dag er der meget fokus på at få kommunikeret ud, fordi det har folks interesse. Vi har et pålæg om, hvordan vi skal håndtere det fremadrettet, som vi skal have set på, siger direktøren.

I første omgang skal han og medarbejdere dog først have set på det fejlramte kabel for at finde ud af præcis, hvor fejlen ligger. Når den er fundet, skal kablet graves frem og repareres. Det vil sket i løbet af de kommende dage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Ildkampe i Afghanistan hører fortiden til: Far har lagt sine våben

Kultur For abonnenter

Seksårige Albert og skolekammeraterne bliver kirkekunstnere: Englen har strithår og store støvler

Annonce