Navne

Ugens tre jubilarer hos Velux

De tre kvinder Britta Olesen, Connie Klynge Kristensen og Pia Bloch har torsdag 21. marts 25 års jubilæum på Velux i Skjern. Foto: Jørgen Kirk
Siden 1998 har der været 107 25-års jubilarer hos Velux i Skjern - de 67 er stadig ansat. Britta, Connie og Pia får hver en dag i fokus i forbindelse med deres jubilæum.

Skjern: - I dag er det lige så almindeligt at bede om fri til bedsteforældredage i børnehaven som til barns første sygedag, siger shop floor manager hos Velux i Skjern Jan Korsgaard med et smil.

- Ja den gang vi begyndte for 25 år siden, var gennemsnitsalderen under 30. Nu er den tæt på 50 år, siger Pia Bloch.

Hun er en af denne uges tre jubilarer på Velux i Skjern. De tre kvinder begyndte samtidig på Velux for 25 år siden, hvor virksomheden oprettede en elektronikafdeling.

Velux i Skjern

Hovedkvarteret for Velux ligger i Hørsholm. På verdensplan har virksomheden omkring 10.000 medarbejdere, heraf cirka en fjerdel på de syv afdelinger i Danmark.

Hos Velux Gruppen og Gåsdal Bygningsindustri i Skjern er der 450 medarbejdere, der i et højteknologisk udviklingsmiljø arbejder med at udvikle fremtidens tilbehørsprodukter til Velux ovenlysvinduer.

Afdelingen i Skjern er en videnstung afdeling for mekanisk og elektronisk udvikling af alt fra mørklægningsgardiner, markiser og rulleskodder til software, elektroniske styringsenheder og nye teknologier. Udover at producere er rollen også at indkøre nye produkter i produktionen samt for at koordinere kvalitet og logistik mellem tilbehørsfabrikkerne i Danmark, Frankrig, Tjekkiet og Kina.

Kilde: Velux.dk

Kun midlertidigt...

Pia Bloch bor i Skjern. I 1994 var hun netop blevet uddannet som klinikassistent.

- Jeg kunne egentlig godt tænke mig at læse til tandplejer og skulle lige have noget midlertidigt arbejde indtil jeg kunne komme i gang med det. Men så gik jeg jo hen og fik børn, og så passede det her job bare godt. Det er ikke så nemt at få fri på en klinik med få ansatte. Her er vi rigtig gode til at afløse hinanden på alle poster, siger Pia Bloch.

- Vores hverdag er altid afvekslende, fordi vi er en udviklingsfabrik. Jeg tror også, at der er så mange jubilarer her, fordi vi er gode til at udvikle sammen i teams, og fordi ledelsen er meget god til at lytte til de ansatte, siger Pia Bloch.

Hun nyder også at kunne tage cyklen på arbejde hver dag, og så er hun en af de ansatte, der har taget en elektronikoperatøruddanelse hos AMU Nordjylland i Aalborg.

- Og så var der jo også den tidligere værkfører Asger Smedegaard, der var vores chef i 23 år. Han var fantastisk god til at samle flokken, siger Pia Bloch.

Hendes store dag er torsdag 28. marts.

Jubilaren skal være i centrum

- Vi fejrer vores jubilarer en af gangen, så man er i centrum på sin dag. Derfor fejrer vi de tre jubilarer på tre dage, selv om de alle begyndte 21. marts 1994. Der er først en frokost, hvor jubilaren har sin nærmeste familie samt de nærmeste kolleger og ledelsen med. Derefter er der reception i kantinen i udviklingsafdelingen, hvor alle medarbejdere samt tidligere medarbejdere er velkomne, og jubilaren har naturligvis fri på dagen, siger Hanne Kirk Dueholm, der har ansvaret for at arrangere de mange jubilæer, og der er mange.

- Vi har meget trofaste medarbejdere. Alene i år har vi 14 25-års-jubilarer, 11 30-års-jubilarer og to 40-års-jubilarer, og siden 1998 har vi haft 107 25-års-jubilarer - og de 67 er stadig ansat, siger Hanne Kirk Dueholm.

Britta Olesen og Pia Bloch arbejder i samme team på Velux. Foto: Jørgen Kirk

Har ansvar

Britta Olesen bor i Hemmet. Hun er udlært i den lokale brugs.

- Men der er jo dårlige arbejdstider i butikker. Her kan vi møde klokken 05.45 og have fri klokken 14. Det passer mig perfekt. Jeg har to børn, der har været god tid til om eftermiddagen. Desuden er der mange ting på Velux, der fungerer godt. Der er ikke to dage, der er ens. Vi roterer arbejdsplads, og vi får lov til at tage ansvar. Desuden er der altid forskellige udfordringer, fordi Velux i Skjern er det sted, hvor al udviklingen af elektronikken til ovenlysvinduerne finder sted, siger Britta Olesen.

Hun arbejder - sammen med Pia Bloch - blandt andet ved de såkaldte SMD-maskiner, der sætte de helt små komponentdele på printplader.

- Vi har også et stort socialt samvær i gruppen. Vi tager i biografen sammen eller går ud af spise. Når man har arbejdet sammen i så mange år og fulgt hinanden, så har man noget helt specielt sammen, siger Britta Olesen.

Britta bliver fejret i morgen torsdag 21. marts.

Connie Klynge Kristensen arbejder blandt andet med montage af printplader på Velux. Foto: Jørgen Kirk

En revolution

Connie Klynge Kristensen bor i Tarm. Hun arbejder i Leaded-afdelingen, hvor det handler om håndmontage.

- Jeg arbejdede på kontoret hos Skjern Trikotage-Farveri, før jeg kom til Velux. Jeg har også været begejstret for flextiden, der især var god, da jeg havde mindre børn. Nu er jeg bedstemor, og her passer flextid også godt. Desuden er Velux bare en god, varieret arbejdsplads med mange gode kolleger i de selvstyrende grupper. Så der har aldrig været behov for at overveje en anden arbejdsplads, siger Connie Klynge Kristensen.

- Der er sket en revolution i teknologien, og måden tingene bliver gjort på i de 25 år vi har været ansat. Jeg kan huske, at vi i begyndelsen stod med en stor tang, og fik vabler på fingrene. Det sker ikke mere, siger Connie Klynge Kristensen.

Hendes store dag er på tirsdag den 26. marts.

Ud over frokost og reception får jubilarer ved Velux også en gave, et gratiale og to ugers ekstra fri. Pia og Britta ved endnu ikke, hvad den ekstra ferie skal bruges til, men det ved Connie.

- Mine børn skal til New York, så jeg skal passe barn. Det bliver dejligt, siger hun.

Altid udvikling

- Udviklingen står aldrig stille, og i og med, at vi har samlet elektronikkompetancen, samt indkørsel af nye produkter her i Skjern, er der altid nye og spændende opgaver til vores medarbejdere. I dag skal alt for eksempel kunne betjenes på en smartphone og kunne køre på alle mulig former for smart-home-løsninger. Det skal vi kunne levere. Der vil også komme flere robotter i vores afdelinger, men de medarbejdere, som de vil kunne erstatte, vil vi få brug for i andre afdelinger, for udviklingen af bedre vinduesløsninger står aldrig stille. Og vi er faktisk ikke for mange her i Skjern, siger Jan Korsgaard.

0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

'Praksis-partisan' efter Produktionsskolens lukning: Vi skal stadig give de unge troen på, at de kan noget

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Flere vil i de ukendtes grav - kirkegård åbner ny afdeling med anonyme grave

Danmark

DMI varsler hedebølge: Mere end 28 grader i flere dage i træk

Vestjylland For abonnenter

Varmen og orm er værre end antallet af genudsættelser af vardelaks

Vestjylland For abonnenter

Leo fra Vemb blev 80 år: - Han var en klippe

Leder For abonnenter

Det mener Dagbladet: Lyt til 'praksis-partisanens' gode råd

Praksis-partisan. Sådan kalder Peder Sørensen sig selv. Han har gennem 11 år været leder af Produktionsskolen i Skjern og ved derfor af erfaring, at en praktisk tilgang til liv og læring virker bedre end alverdens bøger. I hvert fald for de elever, som er kommet på netop den skole, fordi de af den ene eller den anden grund er løbet sur i det almindelige skolesystem. Mange af dem har ikke verdens bedste oplevelser med sig i skoletasken, og før de kan blive klar til igen at binde an med bøger og teori, skal de lære at tro på sig selv. Det sker ifølge Peder Sørensen bedst gennem netop praktisk arbejde. Det er i der, langt hovedparten af eleverne har deres styrke, og det er derfor her, der er en basis, man kan bygge en selvtillid op på. At det virker, viser de tørre tal fra skolen i Skjern: 70 procent af eleverne er kommet videre i uddannelse eller arbejde. Med andre ord masser af solstrålehistorier om mennesker, der blev grebet, efter at de var snublet i starten, og som lærte at stå på egne ben. Men nu er det slut: Skolens seneste afgangshold blev også det sidste. Landets produktionsskoler lukker nemlig med udgangen af juli og bliver i stedet til FGU'er - Forberedende Grunduddannelse, der også skal hjælpe eleverne videre til uddannelse eller arbejde. På FGU kommer eleverne ind på ét af tre spor: Et, hvor de kan forbedre sig i boglige fag, et andet til de unge, der kan lide praktisk arbejde, men som også gerne vil forbedre sig i dansk og matematik, og endelig et tredje spor, hvor de unge er i virksomhedspraktik det meste af tiden og resten af tiden i skolepraktik med undervisning i fag, der er relevante for praktikken. Forhåbentlig vil den nye uddannelse vise sig lige så effektiv til at hjælpe ikke mindst de skrøbelige blandt eleverne videre, som Produktionsskolen var. Det er som bekendt ligegyldigt, hvilken farve katten har og hvad den hedder - bare den kan fange mus. Men det vil være klogt at lytte til erfaringerne fra 'praksis-partisaner' som Peder Sørensen. For hvis man vil skabe nye solstrålehistorier, er det afgørende at have fokus på hver enkelt elevs muligheder. Først når de tror på sig selv, kan de være de klar til de boglige fag. Det lyder både enkelt og indlysende.

Vestjylland

Lystfisker langer ud efter fiskeopsynsmand, der fangede 79 laksefisk

Ringkøbing

Mildere klima stiller vestjyske æbler bedst: - Det ser fornuftigt ud, siger lokal avler

Hvide Sande

Vesterhav Syd: Snart går svejsningen af røde rør ved Holmsland Klitvej i gang

Annonce