Ringkøbing-Skjern

Ugens anbefalinger: Skilteskovtur, robotter og en tur i trædemøllen ved gratis festival

Familiefestivalen giver mulighed for en tur i trædemøllen. Foto: Mads Dalegaard

1) Politik, tak

Skovtur passer til maj ligesom persille passer til nye danske kartofler - det vil sige perfekt. Men eftersom vejrudsigten for den kommende uge ikke ser ud til ligefrem at råbe på picnic-kurve og instagram-øjeblikke i skovbunden, vil min anbefaling for den kommende uge være at gå en tur i skilteskoven i stedet.

Eller med andre ord: Lad os benytte den dobbelte valgkamp, som er i fuldeste gang i øjeblikket, til at komme ud og få en snak med nogle af alle de gode kandidater, som for øjeblikket befolker gader og stræder i de fleste byer. Og husk at snakke med både dem, du mener dig enig med, og dem, du mener dig uenig med - ikke mindst det sidstnævnte kan gå hen og være spændende, hvis man taler og lytter med respekt for hinanden.

Onsdag kan man endda være med i en omgang skøn?sang ved et alternativt Venstre-arrangement på Lønborggaard. Om der bliver sangduet eller sangduel mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen og Venstres næstformand Kristian Jensen, som begge deltager, skal være usagt - men lidt disharmonisk lød det nu, da Lars Løkke Rasmussens bog i ugen, der gak, kom noget bag på hans næstformand. Forhåbentlig ender det ikke i sangkrig på onsdag ...

Lørdag er der paneldebat på Torvet i Ringkøbing. Vi håber på godt vejr og stort fremmøde.

Og søndag skal jeg - og forhåbentlig rigtig mange andre - naturligvis hen for at stemme til Europa-Parlamentet.

Med andre ord en uge, som uanset vejret er en fornøjelse for enhver med interesse for politik.

2) Robotterne er her

Et forårstur i skilteskoven. Tegning: Jens Nex

Hvis jeg skulle komme til at trænge til en lille pause fra politik og politikere i ugens løb, kunne jeg godt finde på at kigge efter noget helt andet - nemlig robotter.

Årets sandskulpturfestival i Søndervig åbnede i denne uge, og Dagbladets udsendte var ved at gå bagover i beundring over den tekniske kunnen, som sandskulptører fra 18 forskellige nationer har lagt for dagen. Skulpturfestivalen giver et kig ind i en robotdomineret fremtid - eller er det også nutid? - modelleret i sand. En 200 meter lang og syv meter høj mur omgiver 10 soloskulpturer, formgivet af skulptørernes frodige fantasi og store tekniske kunnen.

Det skal opleves - om ikke i den kommende uge, så lidt senere på sommeren. Der er heldigvis god tid; sandskulpturfestivalen varer helt indtil 27. oktober.

3) Festivaler i øst og vest

Temaet for årets sandskulpturfestival er robotter. Foto: Mads Dalegaard

Den kommende weekend byder på festivaler både i Borris og i Hvide Sande.

I Borris er det 28. udgave af Dalager Marked, som løber af stabelen med så forskellige tilbud som Gurli Gris, traktortræk, familiegudstjeneste, striptease og meget mere. Løjerne varer helt fra fredag til søndag, så det giver heldigvis tid til også at besøge weekendens anden festival.

Hvide Sande lægger nemlig lørdag 25. maj jord til årets udgave af Danmark Dejligst i Naturens Rige. Det er anden gang, den gratis familiefestival finder sted, og næste år vil løjerne foregå i Tarm. Ved dette års festival er der koncerter med Back to Back, Tamra Rosanes og Jokeren - foruden en række lokale musiknavne. Og så er der en masse aktiviteter for både børn og voksne - blandt andet en trædemølle, som var vældig populær ved den første festival.

0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Hilde-sagen diskuteret i udvalg: Loven er overholdt siger udvalgsformand

112

Veteranbil ødelagt af ild: Folkevognsrugbrød brød i brand

Tarm For abonnenter

Sebastian har fået bevis på, at han kender de uskrevne regler på en arbejdsplads

Ringkøbing-Skjern

Nu kommer der flere byggegrunde i Ringkøbing-Skjern Kommune

Danmark For abonnenter

En uendelig krig - med sprækker i ufreden

Læserbrev

Tre gode råd: Hold ferie når du har ferie

Læserbrev: Sommerferien nærmer sig. Uanset om du foretrækker aktiv ferie eller afslapning, uanset om du foretrækker Søborg eller Sardinien, så er det tid til at holde fri fra dit arbejde. Der er stadig opgaver, du skal have færdiggjort, den sidste ferieplanlægning skal på plads, og måske er tiden efter din ferie allerede godt belagt med møder og opgaver. Her får du 3 råd, der kan hjælpe dig til at holde ferie, når du har ferie: Forbered dit fravær - At gå på ferie med løse ender, ubesvarede mails eller opgaver, der måske ikke kan lande nogle steder, er ikke et godt udgangspunkt for en afslappende ferie. Sørg for at planlægge løsningen af opgaver, der skal afsluttes inden ferien, og få overdraget opgaver til kollegaer, der skal overtage ansvaret i din fravær. Lav gerne en liste over opgaver, du skal prioritere, når du vender tilbage, så de ikke rumsterer unødigt i din ferie. Begræns din tilgængelighed i ferien - Du er vant til at holde dig ajour med de arbejdsmæssige opgaver via email. Du er på sms og på de sociale medier, og hverdagen er præget af høj tilgængelighed og et stort informationsflow. Beslut, hvad der er væsentligt for dig i din ferie. Hold dig fra arbejdsmailen og tænk over, i hvor høj grad du egentlig har brug for det sædvanlige informationsflow din ferie. Vi mennesker er forskellige, og du skal finde ud af, hvad der virker for dig. For nogle fungerer det at tjekke arbejdsmailen i ferien, men vær opmærksom på, at du nemt vender tilbage i arbejdstænkning. Kom godt tilbage - Hvis det overhovedet er muligt, så sørg for at afsætte tid til at følge op, når du kommer tilbage. Det er forskelligt for os hver især, hvor store bunkerne er, når vi vender tilbage, men du kender sikkert fornemmelsen af at skulle i gear igen. Men ved du, at du har tid til lige at lande i jobbet og opgaverne på en god måde efter ferien, så giver det dig en bedre ferie og en bedre opstart. Hold helt ferie fra dit job, når du har ferie. ...Og ha’ så en rigtig god ferie

Hvide Sande

Vært på nyt boligprogram på TV 2: Jeg er tosset med Hvide Sande

Ringkøbing For abonnenter

Ringkøbing K's eneste beboer drømmer om naboer: Jeg vil så gerne dele alt det her med andre

Hvide Sande

Nu skal Hvide Sande-vraget på Fanø fjernes - ellers koster det

Hvide Sande

Strid om fødevarefestival i Hvide Sande: Arrangør sætter advokat på sagen