Ringkøbing

Ugens anbefalinger: Rød-hvid håndbold og Nanas far i bio

Så smukt så det ud, da Danmark vandt OL i Rio i 2016. Arkivfoto: REUTERS/Alkis Konstantinidis

Årets først fuldlængdeuge er en realitet -

1) Håndbold i Herning

Mikkel Hansen i kampe mellem Danmark og Egypten i Skjern Bank Arena i forbindelse med Bygma Cup 2017. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Det er håndbold. Det er verdensmesterskabet. Det er på dansk grund. Og så er det endda lige i nærheden.

Selvom man naturligvis kunne ønske, at Det Internationale Håndboldforbund havde lagt bare en enkelt kamp i Skjern Bank Arena, så er det da alligevel meget fedt, at alverdens håndboldstjerner kommer forbi Herning. Det sker, når VM i herrehåndbold finder sted mellem 10. og 27. januar.

Slutrunden deles mellem Danmark og Tyskland. De dansk håndboldherrer spiller dog alle gruppekampe her til lands; første kamp mod Chile i København og resten af kampene mod Norge, Østrig, Tunesien og Saudi-Arabien i Herning.

Der ser dog sløjt ud med chancerne for at skaffe sig en billet, hvis man ikke allerede har gjort det. Der er nemlig revet væk til alle Danmarks kampe. Men så man man bare råbe det højere foran tv-skærmene - så er er det lige ved, at de kan høre os i Boxen.

2) Mr. White tilbage på dansk

Skuespiller Jesper Christensen. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt

Nanas far alias gode, gamle Jesper Christensen er tilbage i en dansk spillefilm for første gang siden 2013. Og det ser ud til at blive virkelig godt!

Filmen "Før frosten" har premiere på torsdag og kan ses i Ringkøbing Biograf. Den handler om bonden Jens, spillet af netop Jesper Christensen. Jens står midt i 1800-tallet overfor endnu en hård vinter, der truer hans families eksistensgrundlag, og han må derfor indgå en hård aftale med en storbonde.

Jesper Christensen fik et internationalt gennembrud som den gådefulde Mr. White i James Bond-filmen Casino Royale i 2006, og har siden være en feteret herre i filmbranchen verden over. Men nu er hen heldigvis tilbage som hovedrolle i en dansk film.

Der er lagt op til stordrama, og enhver, der har set Jesper Christensens skuespillerevner, ved, at man roligt kan glæde sig.

3) Gys i vintermørket

Gyserforfatter Edgar Allan Poe kan sprede ekstra uhygge i vintertiden.

Vel går det mod lysere tider, men de mørke timer har stadig overtaget, og den koldeste del af vinteren ligger foran os. Det er kort sagt den perfekte tid til gode bøger, og ikke mindst til gysere.

Man kan her passende tage fat på en af gysergenrens fædre, nemlig Edgar Allan Poe. Hans samlede fortællinger kan kan nu findes i to bind på eReolen som både ebog og lydbog. Der er nok af gyselige fortællinger at tage hul på, for de to ebøger tager tager det eksempelvis mere end 36 timer at lytte igennem. Så skulle man være sikret gys til resten af vinteren.

Edgar Allan Poe er især kendt for sine gotiske historier og digte, ikke mindst "Ravnen", "Hjertet der sladrede" og "Den røde døds maskerade", og han er af mange opfattet som en af gysergenrens helt store forfattere. Selv levede Poe et besynderligt liv, hvor han blandt andet som 26-årig giftede sig med sin 13-årige kusine og desuden havde problemer med misbrug af alkohol og narkotika. Dette liv fik også en besynderlig ende, da han som 40-årig blev fundet vandrende omkring i Baltimores gader, mens han snakkede usammenhængende. Han var ikke iført sit eget tøj og blev ved med at nævne navnet "Reynolds" - og døde få dage senere. Dødsårsagen blev aldrig klarlagt.

Journalist Christian Munk Foto.Jørgen Kirk
0/0
Erhverv

Nu er Michael Rømer autoriseret osteopat

Ringkøbing

Bjarke Hansen: Fjorden skal i spil!

Ringkøbing

Fjordløbet runder Ringkøbing K

Ringkøbing

Manden bag formodet million-underslæb er død

Ringkøbing For abonnenter

Det koster Ringkøbing K

112

Bil trillede om på hovedet

Ringkøbing

Radikale inviterer på lokale egnsretter og politisk debat

Ringkøbing

Oscar i atletikkens top 10