Ringkøbing-Skjern

Ugens anbefalinger: Insekter, mavedans, traktortræk og dæksparkeri

Mums...Kom og smag på insekter i Hoven.

1) Insekt-snacks

Ringkøbing-Skjern: Åh, ja endnu en af disse forårsuger, hvor der sniger sig en helligdag ind torsdag og frister til at tage fri fredag, så der rigtigt kan slappes af – hvis man da er nået igennem årets konfirmationer; som ofte er bedre end deres rygte, når maden og selskabet overrasker. I lørdags blev jeg og det øvrige konfirmationsselskab serveret ristede melorme, som med nænsom hånd var drysset hen over hellefisk-stykker. De smager faktisk som popcorn, sagde kokken, hvilket i givet fald måtte være ikke-saltede popcorn, men det gav en god mavefornemmelse at tage fat på en alternativ proteinfremtid, hvor rødt oksekød må vige til fordel for insekter. Det er på vej frem, også her. I dag søndag klokken 12 arrangeres en rundtur i Tirsbjerg Plantage med smagsprøver på insekter hos Heimdal Entofarm på Heimdalvej 10 i Hoven. Værsgo og spis.

Der er mavedans lørdag i Ringkøbing. Arkivfoto: Yilmaz Polat

2) Mavedans

Ringkøbing-Skjern byder i den kommende uge på allehånde kunstudstillinger, i Herborg, Videbæk og Hvide Sande. Æstetikken er ganske givet i højsædet alle steder, men fremhæves skal dog Galleri Bit Kjeldsens særlige tiltag for at bringe kvindelig skønhed ind i kunstoplevelsen. På lørdagens fernisering af Inger Merete Jensens malerier vil mavedanser Hanne Dorte Jensen fra Aalborg danse. Om de mellemøstlige hoftebevægelser er en særlig reference til maleriernes indhold, har vi endnu til gode at se, men optrinnet i galleriet på Enghavevej 14 i Ringkøbing skal være velkomment. Happenings kan vi ikke få nok af.

3) Træk igennem

Hvis kunstudstillinger er ved at blive faste adspredelser i vi 'ring-skjern'eres liv, er traktortræk det ligeså. Hvor trækkes der så i dag, spørger man sig selv. Svaret er Kristi himmelfartsdag klokken 11 i Sdr. Vium, der kalder sig Vestjyllands hyggeligste traktortræk. Også Vorgod-Barde byder lørdag klokken 16 på brølende traktorer, der banker dieseldunst ud i atmosfæren som en trodsig fuckfinger til de klimabekymrede, der martres af skyldfølelse af at tage Toyotaen på en regnvejrsdag.

Fra påskens traktortræk i Borris. Foto: Morten Stricker.

4) Cykler og vintagebiler

Ringkøbing-Skjerns klimaregnskab får dog et gevaldigt indskud samme lørdag. Et tusinde cykelentusiaster pumper jernhesten, smører skindbuksen og sætter ud på de 105 kilometer fjorden rundt. Løbet afvikles for 30. gang og er således blevet en af disse gode, faste traditioner i Ringkøbing-Skjern-kalenderen.

Mens rytterne suser forbi med deres determinerede blik bag spejlglasbrillerne, kan vi tilskuere, der endnu ikke har taget os sammen til at joine lycra-broderskabet, kigge på North Sea Classic. Klokken 11.30 starter de lykkelige ejere af 50 klassiske veteranbiler og motorcykler motorerne og triller ud af Ringkøbing ad Torvegade og kører mod Søndervig – forhåbentlig uden at få en Fjord Rundt-cyklist som kølerfigur.

Så summa summarum: Ugens oplevelsesbuket består af insektsnacks, traktortræk, mavedans, cykelløb og dæksparkeri. Det skal nok blive sjovt. Go søndag.

Der kastes lange blikke under North Sea Classic-løbet. Arkivfoto: Jørgen Kirk
0/0
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Advarsel til politikere om besparelse: Borgere vil blive synlige med uhensigtsmæssig adfærd i bybilledet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne For abonnenter

Karsten Sandal har styr på beton, vind, sol og Ølstrup

Videbæk

Fælles motion med FCM: Grønbjerg er blevet 170 kilo lettere

Kultur

Se alle billederne: 100 vestjyder mødtes for at trække i våddragterne

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Håndboldklub om nyt koncept: Rigtig godt produkt, men vi skal tænke på økonomien

Læserbrev

Rød og grøn og blå - og Vesterled-slottets gyldne skjolde

Læserbrev: De, der følger med i dagens Danmark, vil i den sidste tid have oplevet en del farveflimmer. Nogle røde vil være grønne, og nogle med en mere udefineret, alternativ kulør vil både være røde og grønne; og der er enkelte blå, der vil være grønne. Af disse grunde faldt tanken på Ingemanns ”Der står et slot i Vesterled”. Ingemann så solnedgangen i Vesterhavet ”tækket med gyldne skjolde”. Derhenne i Vesterhavet ”går hver aften solen ned bag rosenskyernes volde”. Og ”fra tusind tårne funkler guld, porten skinner som ravet…”. Hvilken farvepragt! Nu er der ikke noget, der tyder på, at hverken røde, grønne eller blå eller forvirrede alternative nogensinde har set hverken rosenskyer eller gyldne solnedgange i Vesterled; men det skulle de tage sig tid til, inden det er for sent. Så ville de sørge for at bevare solnedgangen i Vesterled og fri den for de vindmøller fire km ude i havet, som svenskere har tænkt sig at opstille. Helt galt synes det at være gået for dem med den mere udefinerede alternative kulør (drømmerne), og for dem, der siger, at de er blå, men hellere vil være grønne (de naive forvirrede). For de læsere, der endnu ikke har forstået et muk, så handler det om et projekt, der hedder kystnære havvindmøller i Vesterhav Syd, hvor der snart bliver placeret et ”festfyrværkeri” af blinkende møllevinger på toppen af 20 styk 190 meter høje møller kun fire km ude i havet i Vesterled (det koster tæt ved ingenting at flytte dem 20-30 km ud på havet) (P.s. Københavns rådhustårn er 108 meter). Håbet er, at nogen snart får det stoppet. Derfor denne appel til især nogle blå, der gerne vil være grønne, og til nogle alternative, der ikke vil eller ikke forstår at bekende kulør.

Ringkøbing-Skjern

Hagl og skybrud: Forsikringsselskab forventer hundrede skader

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Højhus kan være mulighed på rådhusgrunden i Skjern

Ringkøbing-Skjern

Haglstorm gav enorme skader på landbrugsbygninger og udestuer i Hover-området

112

Rettidig omhu på teknisk skole: To tyveknægte filmet af nye overvågningskameraer