Ringkøbing

Ugens anbefalinger: Cirkus og sauna i kulden

Sådan ser oplægget til Ranonia ud.

Vi er kun midt på vinteren, og der er laaang tid til varmere tider. Heldigvis er der masser af arrangementer i den kommende uge, der kan give varmen eller lede tanken hen på sydligere himmelstrøg. Her er fem forslag.

Journalist Christian Agerskov Munk. Foto: Jørgen Kirk

1) Forsmag på Ringkøbings Dubai

Ringkøbing skal have en ny ferieby - og den skal selvfølgelig ligge i vandet i bedste Dubai-stil. Ranonia er navnet på projektet, der skal skabe op til 250 boliger ud for Ringkøbing Havn, og det er skabt i et samarbejde mellem Erhvervsvækst Ringkøbing og Arkitektfirmaet Bo Christensen. Tirsdag 5. februar klokken 19 til 21 holdes et borgermøde, hvor folkene bag projektet orienterer om planerne i Rådhushallen.

2) Byg din egen sauna

Ringkøbing-Skjern Museum giver mulighed for at jage kulden på flugt, når der skal bygges vintersauna ved Bollerup Småhuse/Surfspot Kloster på Baggersvej. Sammen bygger deltagerne en sauna og nyder derefter varmen fra den - og ender med det kolde gys i fjorden. Arrangementet løber begge dage fra klokken 15 til 17, og tilmelding er nødvendig.

3) Dans dig til varmen

Det er med at holde de stive led i gang i vinterkulden, og det bliver der rig mulighed for både at se på og prøve kræfter med, når en dansegruppe med 30 ældre mennesker mandag 4. og tirsdag 5. januar præsenterer danseforestillingen "Ultima" på Generator. Dørene åbner klokken 19.30.

Forestillingen beskrives som "rå og brutal, og giver et stærkt og autentisk billede af, hvad det vil sige at være menneske med håb, drømme, passion og frygt".

Har man som 60+'er selv lyst til at komme i form med dansen, er der mandag 4. februar midt på eftermiddagen på Generator, og tirsdag 5. februar fra sidst på formiddagen i Kulturhuset Mejeriet i Tarm mulighed for at besøge dansetruppens introworkshops.

4) En snert af sommer

Cirkus er noget, de fleste forbinder med omrejsende vogntog, der farer fra by til by i sommerlandet. Den forestilling har Videbæk Idræts- & Fritidscenter dog vendt på hovedet, når der søndag den 10. februar bydes til vintercirkus. Så kan man ikke vente til de varmere måneder med et gensyn med manegens gøglerier, er chancen her. Og for de kuldskære kan det i øvrigt oplyses, at cirkusset ikke vil foregå i en bidende koldt telt, men derimod i hal 2 i idrætscenteret.

5) Inspiration til boligen

Der bliver nok at se på, når intet mindre end 85 standholdere står klar ved Bolig & Livsstilsmesse i ROFI-Centret lørdag 9. og søndag 10. februar. Det store udstillingsområde bliver opdelt fire farvede temaer, som de besøgende kan rejse igennem. Dørene åbner klokken 10 begge dage og lukker igen klokken 17.

0/0
Kultur

Vores Smag: Helleflynder i forårstøj

Ringkøbing

På Vej: Ringkøbing by night

Ringkøbing

Shoppepause: Sofaen skaber vigtige relationer

Ringkøbing

2 x 10 hurtige til Hingerne

Ringkøbing

Se billederne: Fantastisk påskevejr gav kunsthåndværkermarkedet en god premiere

Ringkøbing

En dag på butikssofaen: Is i farvandet, en ny bluse - og så videre til Toscana

Ringkøbing

Erhvervsfolk køber gammelt posthus: Vores ultimative drøm er et diskotek

Erhverv

Mini Bazar genåbnet - ny ejer er ikke bekymret for hærværk