Annonce
Ringkøbing-Skjern

Ugens anbefalinger: Børnefestival med alvorlige emner, hjemmegjort saft og en atomulykke

Et mobilt arkitekturværksted varmer op til børnefestivalen på lørdag. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce

Grøn og blå med de små

Sommeren er festivaltid, og weekenden byder da også sådan en i Naturens Rige. Men hvis du tror, den handler om rockmusik og fadøl, kan du godt tro om igen.

Der er nemlig tale om en børnekulturfestival, og det hele går ikke op i hat og briller, for der er et seriøst mål bag festivalen, selvom det også skal være sjovt.

Børnekulturfestivalen foregår lørdag 15. juni klokken 10-15 på havnen i Ringkøbing og vil bruge det blå byrum til at skabe nogle dejlige rammer for aktiviteter, der sætter fokus på FN’s Verdensmål i børnehøjde. På festivalen kan poderne bygge med genbrugmaterialer, komme en tur på vendet eller gennem byen, og lære om genanvendelse af plastik.

Til en festival hører naturligvis også underholdning, og der vil være rigeligt med både musik og teater.

Hylden springer ud nu, og den er en fornøjelse for øjet såvel som smagsløgene. Arkivfoto
Annonce

Lav din egen saft

Alt blomstrer og springer ud i øjeblikket, og det er med at nyde naturen i fulde drag i de tidlige sommerdage. Ud over at nyde det smukke syn og duften, kan man også få smagssansen med.

Det er lige nu, at hylden springer ud med sine smukke hvide skærme. Og foruden at være en fryd for øjet er det også en sand fornøjelse for ganen. Ikke mindst hyldeblomstsaft smager skønt - og så er det snydenemt at lave selv. Kokken Claus Meyer har en opskrift, der kun kræver fire ingredienser:

  • 15 hyldeblomstskærme
  • 3 usprøjtede citroner
  • 600 gram sukker
  • 2 liter vand

Skiveskårne citroner kommes i en gryde med vand og sukker, og blandingen varmes op til lige før kogepunktet. Hyldeblomstskærme tilsættes, og blandingen trækker i 12 timer, inden den sies og kommes på flasker. Smagen af sol og sommer! Velbekomme.

Annonce

Lidt til regnvejret

Pinsesolen lader sig forhåbentlig se, men midt i ugen er der desværre udsigt til en del regn og blæst. Og så er det vel helt fair at sætte sig ind foran flimmerkassen. Der kunne man med fordel tune ind på HBO Nordic, og se den nye miniserie "Chernobyl", der som navnet antyder handler om atomulykken i Tjernobyl i 1986. Serien har svenske Stellan Skarsgård på rollelisten, og er lynhurtigt blevet den bedst anmeldte serie på filmmediet IMDb nogensinde, hvor brugerne har givet den 9,7 af 10 mulige stjerner.

Serien fortæller historien om atomkatastrofen, om det massive oprydningsarbejde efterfølgende og om, hvordan Sovjetunionen prøvede at dække over sagen. Seriens popularitet har i øvrigt fået turismen i Tjernobyl til at eksplodere. Og området skulle da heller ikke være farligt at besøge nu, 33 år efter ulykken.

Atomkraftværket i Tjernobyl efter ulykken, der blev en af de værste menneskeabte katastrofer nogensinde. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Tommy Jepsen har været fodboldtræner i 42 år: - Jeg har da forsøgt at holde pause, men det er aldrig rigtig blevet til noget

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce