Annonce
Kultur

Ugen der kommer: Lyse nætter, hurtige biler og trætte løbeben på stranden

Lyse nætter og sankthansbål. Arkivfoto

Nyd de lange dage

Vi er nu gået ind i den uge, hvor årets længste dag ligger. Det er på fredag. I skrivende stund lover DMI kun én dag med lige over 20 grader i den næste uges tid. Vi må altså tænke os til virkeligt varme sommeraftener. Men bortset fra sidste år, så er vi vant til det i Vestjylland, så nyd de lange, lyse dage uanset temperaturen. Og søndag er det jo sankthansaften, så der kan det blive rigeligt varmt, hvis man tør gå tæt på bålet... I min familie plejer vi at gå ned på havnen i Ringkøbing, men der er mange steder, hvor man gå hen og deltage i den dejlige tradition - se blot kulturkalenderen.

Annonce
Programmet for 1700-tals Festivalen i Ringkøbing i år er meget omfattende, og der er rig mulighed for at komme tilbage i tiden. Foto: Kirsten Ostersen

Kom til 1700-tals festival

1700-tals Festivalen i Ringkøbing sprænger alle rammer i år. Når man studerer programmet på 1700festival.dk bliver man i sandhed imponeret over den fantasi, der er lagt for dagen. Her er et lille udpluk blot i overskrifter: Ringkøbing Skole & 1700-tallet, Smedien har åben på Havnepladsen, Stylte Signe, Lav dit eget lys, Husdyr i 1700-tallet, Historisk marked, Faaborg Kanonérlaug, Leg som i 1700-tallet, Åbent hus i Dragtlauget, Madkultur i 1700-tallet, Mød den Kloge Mand, Rakkerene i Ringkøbing, Rebslageren, Spillemandsmusik - De 2 spillemænd, Skramle & Blæsekonen, Vægterne - Ringkøbings vogtere, Visekællinger & Markedsgøglere, Folkedans på Havnepladsen, Sang & Drama i Cafe Teske, Eventyrlig eftermiddag med Mozart - for hele familien i Ringkøbing Kirke.

Festivalen finder sted den 21. og 22. juni, og butikkerne i Ringkøbing er åbent til klokken 19.00 fredag og til klokken 16.00 lørdag i forbindelse med Festivalen.

Se på hurtige biler

Hvis du er til aktiviteter i 1700-tals tempo på lørdag, er det midtbyen af Ringkøbing, du skal til. Er du derimod til hurtige biler, er det Sdr. Vium, der trækker. Her holdes der for 13. gang Landbobanken Rallysprint i samarbejde med Ikast Motorklub. Hver gang jeg ser rallysprint, bliver jeg imponeret over de køreegenskaber, der bliver demonstreret i høj fart.

I Sdr. Vium er der for 13. gang rallysprint. Arkivfoto

Se de seje strandløbere

For 14 dage siden løb jeg en tur på stranden i Søndervig sammen med min datter Simone - bare to kilometer den ene vej, og to kilometer den anden vej. Det er sådan cirka mit niveau for tiden, når det gælder løb i sand ... Jeg har derfor ikke tilmeldt mig til North Sea Beach Marathon, der løbes for 20. gang i år. Men jeg vil ikke afvise, at jeg tager en tur til Hvide Sande og kigger på de seje løbere, når de kommer i mål efter 42 ret hårde kilometer. Man kan i øvrigt "nøjes" med at løbe 1/10 marathon, 1/5 Marathon, eller en halvmaraton på 21 kilometer på stranden, så alle har en chance for at få en unik oplevelse den 23. juni.

North Sea Beach Maraton - skal du løbe eller bare se på? Arkivfoto: Morten Stricker.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Skoleledere om folketingspolitikere: Et klart løftebrud!

Læserbrev: Regeringen går mod egne løfter, når den vil spare på erhvervsskoler og gymnasier. 28,9 mio. på erhvervsskolerne og 18 mio. på gymnasier: så meget vil Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Konservative, Alternativet og Liberal Alliance spare om året fra 2021-2023. Dét vil ramme skolerne hårdt. Allerede nu er både erhvervsskoler og gymnasier hårdt ramt af det berygtede 2% omprioriteringsbidrag – en pæn indpakning af en årlig besparelse, der ikke kan undgås at tage en bid af kvaliteten af uddannelserne. Så glæden var stor, da vi kunne se, at denne besparelse var fjernet med finanslovsforslaget for 2020. Nuvel, selv den største optimist forventede nok ikke, at vi fik de penge tilbage, som allerede var forsvundet (og netop allerede taget direkte fra vores unge menneskers uddannelser), men vi var alligevel lettede over at besparelserne nu var fortid! Sådan gik det ikke. Besparelserne er en direkte konsekvens af en underfinansiering af den nye uddannelse: Forberedende Grunduddannelse (FGU). Et manglende budget på intet mindre end 60 millioner! Lad os, før alt andet, slå fast: vi bakker op om den nye FGU. Men vi er uforstående over for, at man ikke har fundet ”nye” penge til dette formål. Det er en svinestreg, intet mindre – at ungdomsuddannelserne igen skal ”bøde” med besparelser for at finansiere nye tiltag. I de kommende 10 år vil vi lokalt i Ringkøbing Skjern se et drastisk fald i størrelsen af ungdomsårgange. Det presser vores ungdomsuddannelser til max. Sammenholdes denne udvikling med de mange besparelser, kan dét at bevare et attraktivt uddannelsestilbud til de unge blive svært udfordret – hvilket vil gå ud over bosætningen. Det vil være en katastrofe for en kommune, der i forvejen har svært ved at tiltrække tilstrækkelig arbejdskraft.

Videbæk

Intens eftersøgning endte lykkeligt: Hundehvalpen Nala stak af efter uheld på motorvej, men er fundet igen

Annonce