Annonce
Videbæk

Udvidelse: Efterskole sætter gang i byggeri for et to-cifret millionbeløb

Brejninggaard Efterskole tog tirsdag første spadestik til et nyt, stort springcenter. Blandt de gravende var også skolens elever, som vendte mulden med den gyldne spade. Foto: Jørgen Kirk
Efterskolen ved Spjald satte tirsdag spaden i jorden til et nyt to-cifret millionbyggeri af en multihal, der skal indeholde et nyt springcenter og opholdrums for eleverne.

SPJALD: Der var grund til brede smil hos elever, bestyrelsesmedlemmer og personale hos Brejninggaard Efterskole tirsdag, da der blev taget de første spadestik til efterskolens nye multihal.

- Der er flere, der har sagt, at første spadestik er taget. Men det er ikke rigtigt, for det er ikke taget af jer elever endnu. Det skal nu markeres, at vi er gået i gang med det her projekt, lød det fra forstander Kristian Grell ved den officielle markering af byggestart på projektet, der beløber sig til et to-cifret millionbeløb.

Der har da også været gang i gravearbejdet. Nærmere bestemt har gravemaskinerne brummet i en uges tid over arbejdet med at grave ud til den nye cirka 2000 kvadratmeter store multihal.

Hallen, som lokale Spjald Tømrer og Snedker er bygherre på, kommer til at indeholde et nyt, stort springcenter med plads til mellem 600-800 tilskuere. Blandt de nye redskaber bliver blandt andet to forskellige typer fiberbaner til gymnastik, lige som der kommer en nedgravet dobbelt-minitrampolin.

Derudover skal hallen blandt andet også indeholde fællesområder med lounge, plads til lektielæsning og et nyt fitnesscenter.

- Det bliver bygget sammen med vores eksisterende bygninger, så man føler, at man går ind gennem de bygninger, man kender, og så kommer man ind i et stort cafeområde med kiosk og via en gangbro ind i det nye hus, så man får en følelse af samhørighed, siger forstander Kristian Grell og forklarer, at man kommer til at kunne tilgå den nye multihal via en svævende gangbro fra efterskolens gamle bygninger.

Annonce
- Der er flere, der har sagt, at første spadestik er taget. Men det er ikke rigtigt, for det er ikke taget af jer elever endnu. Det skal nu markeres, at vi er gået i gang med det her projekt, lød det fra forstander Kristian Grell. Foto: Jørgen Kirk.

Unikke muligheder

Det nye springcenter bliver af efterskolen beskrevet som værende komplet. Det dækker over, at man nu får mulighed for at tilbyde alle former for gymnastik på nær idrætsgymnastikken - og i de rette lokaler.

Tidligere havde man benyttet sig af lokaler, der var tiltænkt andre aktiviteter. Et eksempel var idrætshallen, som ofte blev overtaget til rytmegymnastik, som tvang boldspillende elever til at udskyde sine aktiviteter.

- Så det er nødvendigt at lave det her byggeri, for hvis vi vil fortsætte med at være en almen efterskole og ikke bare være en gymnastikefterskole, skal der være plads til at dyrke boldspil, til at lave musik og synge i kor, siger Kristian Grell som den ene forklaring på det nye byggeri.

Det nye byggeri giver altså indirekte plads til boldspil, men også til nye musiklokaler i skolens gamle lokaler. Men det er ikke det eneste:

- Det komplette springcenter betyder, at der er så mange muligheder. Kvadratmetermæssigt er det ikke nødvendigvis større end andre springcentre, men fordi vi beholder vores gamle springcenter med alle redskaberne, så bliver det komplet på den måde, at vi kan lave alle former for springgymnastik her på stedet, siger Kristian Grell.

I sin tale sagde bestyrelsesformand for Brejninggaard Efterskole, Bente Kaasgaard, at springcentret på efterskolen bliver Danmarks største. Det skal forstås ved kombinationen af nye og gamle lokaler, og det giver unikke muligheder, mener forstander Kristian Grell.

- Det unikke er størrelsen. Vi kan tilbyde en gymnast flere muligheder indenfor samme hus og samme halsystem, hvor man kan træne. Man kommer til at kunne springe på det redskab, man vil, uden at skulle bruge tid på at finde det frem eller pakke det ned, siger Kristian Grell.

- Vi kan have alle redskaberne til vores gymnaster, hvad enten de er nybegyndere eller landsholdsgymnaster, som nogle af eleverne her er. Det er unikt. De kommer til at kunne træne sammen og få et fællesskab, siger Kristian Grell og forklarer, at man nu får bedre muligheder for at favne både bredden og eliten samtidig.

Vil trække folk til

Forventningen til den nye multihal er, at man kan trække flere gymnaster og andre interesserede fra det østlige Danmark til Vestjylland.

- Vi ligger ret langt mod øst – altså Herning - og vi mener, at det er vores opgave at trække fokus herud for hele landsdelens skyld. Men vi vil også lave et tilbud udover efterskoletilbuddet, som er interessant for andre, siger Kristian Grell og forklarer, at man i forvejen udlåner hallen til lokale foreninger.

Forventningen er, at byggeriet af den nye multihal når sin afslutning en gang midt på foråret, men en nærmere prognose får efterskolen først omkring juletid, lyder det.

- Hvis ikke den er færdig inden sommerferien, så bliver vi lidt vanskelige, siger bestyrelsesformand Bente Kaasgaard.

- Vi håber at kunne afvikle sidste gymnastikopvisning i eget hus, for det vigtigste for os er, at vores nuværende elevhold får glæde af huset, siger forstander Kristian Grell.

Bestyrelsesformand for Brejninggaard Efterskole, Bente Kaasgaard, tog tirsdag det officielle spadestik til efterskolens nye springcenter. Centret forventes færdigt til foråret 2020. Foto: Jørgen Kirk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce