Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand: Skolestrukturudvalget skal ikke beslutte en minimumsgrænse

Annonce

Læserbrev: Dagbladet kritiserer på lederplads, at skolestrukturudvalget ikke når til enighed om et minimumselevtal, sådan som udvalget har fået til opgave. Men det har aldrig været udvalgets opgave at anbefale et minimumselevtal. Opgaven er at skabe grundlag for, at byrådet kan beslutte en skolestruktur, som er langtidsholdbar og sikrer en god balance mellem hensynet til geografisk dækning, økonomi, faglighed og trivsel. Vi er bestilt til at foreslå og konsekvensbeskrive en eller flere mulige modeller.

Lederskribenten konkluderer, at der må findes undersøgelser, der kan pege i retning af det optimale minimumselevtal. Der findes adskillige undersøgelser, ja. De viser, at der ikke er evidens for en sammenhæng mellem skolestørrelse og elevernes trivsel og faglighed. Den optimale skolestørrelse er et holdningsspørgsmål.

Skolestrukturudvalget har beskrevet konsekvenserne for tre forskellige minimumselevtal, hhv. 60, 75 og 100 elever. Desuden har vi undersøgt og konsekvensbeskrevet forskellige muligheder for at samle eleverne i færre bygninger i centerbyerne, hvor der også bliver færre elever i skolerne. Udvalget anbefaler en afbalanceret skolestruktur, hvor både landsbyer og centerbyer bidrager til målet om en langtidsholdbar struktur, der er tilpasset virkeligheden med et faldende elevtal.


Skolestrukturudvalget har beskrevet konsekvenserne for tre forskellige minimumselevtal, hhv. 60, 75 og 100 elever.

Byrådsmedlem Trine Ørskov (S), formand for skolestrukturudvalget.


Skolestrukturudvalget er sammensat af medlemmer, der repræsenterer de mange forskellige synspunkter på skolestruktur, som hersker i kommunen. Vi har haft et konstruktivt og respektfuldt samarbejde om at levere et fagligt og sagligt funderet stykke arbejde, som byrådet kan beslutte ud fra. Nu er det byrådets tur til at trække i arbejdstøjet, og det er mit håb, at byrådsmedlemmerne vil gå til opgaven med respekt for den saglighed, der er grundlaget for skolestrukturudvalgets rapport.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Annonce