x
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand raser over næstformands nye forslag: Det er mangel på respekt for arbejdet

Børne- og familieudvalgets formand Trine Ørskov (S) var ikke tilfreds med, at udvalgets næstformand Bjarne Svendsen (V) troppede op til byrådsmødet med et ændringsforslag. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Ansættelsen af tre afdelingsledere som led i en gennemgribende ændring af det specialiserede område blev omdrejningspunktet i en hed debat mellem børne- og familieudvalgets formand Trine Ørskov (S) og næstformand Bjarne Svendsen (V). Venstremanden dukkede nemlig op til byrådsmødet med et ikke helt gennemtænkt ændringsforslag.

Ringkøbing-Skjern: I første omgang handlede om at spare penge.

Da børne- og familieudvalget for snart to år siden satte sig for at undersøge det specialiserede område, var den helt store udfordring, at der blev brugt flere penge, end der var sat af til området.

Derfor skulle der findes nye måder at sikre, at børn og unge med særlige behov fremover fik det helt rigtige dag- eller skoletilbud, og at budgetterne samtidig hang bedre sammen.

Den nye gennemgribende model - der blandt andet betyder, at børnene i højere grad skal rummes i de almene børnehaver og skoler i stedet for et specialtilbud - blev tirsdag vedtaget af et byrådsflertal. Men det skete ikke uden sværdslag. Børne- og familieudvalgets næstformand Bjarne Svendsen (V) havde nemlig taget et ændringsforslag med til byrådsmødet.

- Jeg må indrømme, at det ikke er helt tænkt igennem. Og jeg er enig i meget af det, vi nu lægger frem. Decentraliseringen og dét, at fagfolkene kommer tættere på børnene, er jeg meget tilfreds med. Men jeg mener ikke, der er brug for tre nye distriktsledere. Vi har kompetente ledere i dag. Hvorfor udpeger vi ikke nogle af dem til at tage sig af opgaven. Derfor foreslår jeg, at vi sender sagen tilbage til udvalget og undersøger, om vi ikke kan finde en bedre model for den del, lød det fra Svendsen.

Det var udvalgsformand Trine Ørskov mildest talt ikke tilfreds med.

- Det er mangel på respekt for det arbejde, vi har siddet med så længe. Det er ikke noget nyt, at vi er uenige om distriktsledelse, og vi har undersøgt alternativerne, så hvad er det præcist, vi skal undersøge. Et flertal i udvalget har bakket op, sagde Trine Ørskov

Bjarne Svendsen var overrasket.

- Jeg beklager, hvis jeg er respektløs. Det er jeg godt nok sjældent blevet beskyldt for. Jeg ved godt, at det er sent, jeg kommer med et ændringsforslag, men man er nødt til at have tænkt det, før man kan komme med forslaget. Jeg mener, vi skal give det et forsøg mere, lød argumentet.

Bjarne Svendsen fik da også opbakning til sit forslag fra en håndfuld partifæller og SF. Men det var altså ikke nok til at udsætte beslutningen om at godkende den nye model på det specialiserede område. Det betyder, at ordningen træder i kraft til august i forbindelse med det nye skoleår.

Filosofien er fremover, at alle børn skal inkluderes i et tilbud, der passer til dem, hvor de har mulighed for at udvikle sig fagligt og socialt. Målet er ikke, at alle børn skal kunne rummes på det almene område, men at børn med særlige behov i højere grad skal blive i deres lokale skole eller børnehave, men med specialpædagogisk bistand. Det betyder også, at PPR fremover i langt højere grad vil arbejde decentralt. Og der bliver altså ansat i alt tre nye distriktsledere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Stemmer fra coronalandet: Såvejr, savn og mangel på svar

Leder For abonnenter

De hjælper bare for at hjælpe: Det er Danmark, når vi er bedst

Vi har jo oplevet anmeldere, der er kommet galt afsted ved at mene noget om bøger, de ikke har læst, og om koncerter, de ikke har hørt. Derfor denne varedeklaration: TV2’s ”Danmark står sammen” blev først sendt efter, at denne avis gik i trykken. Alligevel siger vi: Hvor var det godt. Det handlede nemlig om Danmark, når det er bedst, og om de danskere, der er bedst. Dem, der uden kold kalkule gør noget for deres medborgere. Vi har dem også til hverdag. Hundredtusindvis af frivillige i foreninger og socialt arbejde, men nu popper endnu flere op. Allermest selvfølgelig vores helte i sundhedssektoren suppleret af de tusinder af pensionerede læger og sygeplejersker, der sammen med medicinstuderende melder sig til tjeneste. De, der bringer mad til isolerede. Skolelæreren fra Varde, der kører rundt og hilser på sine elever. De, der arrangerer fællessang i baggårdene. Alle de, som på utallige måder hjælper bare for at hjælpe. Det er ikke bare godt. Det er også rørende, fordi det rammer lige i hjertet af det fællesskab, der trives i bedste velgående trods mange forfaldsmyter om, at vi lever i egoistiske tider. Og det er bare mere bevægende, når nogen gør og opnår noget sammen, end når det sker hver for sig. Vi kender det også fra sport. Det er enestående, når Viktor Axelsen og Mads Pedersen bliver verdensmestre med ketsjer og på cykel, men det giver ikke rigtigt en klump i halsen og fugt i øjenkrogen. Det gør det derimod, når vores håndboldmænd går amok i glæde over at være blevet verdensmestre, eller for den sags skyld, når et hold fodbolddrenge skriger glæden ud over at have vundet deres kreds i den laveste række. Fordi de hver især har gjort deres yderste for at vinde noget sammen. Sådan er det i hvert fald for denne skribent. Formentlig har mange andre det på samme måde. Det rører hjertet, når vi gør noget sammen og for hinanden. Derfor var det et fremragende program, TV2 sendte i aftes om et Danmark, der står sammen.

Annonce