Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand om specialområdet: - Vi føjer en sætning til, men vi holder fast i distriktsmodellen

- Vi kan ikke vente med at inddele i distrikter. Der er et behov nu, som skal dækkes, siger udvalgformand Trine Ørskov (S). Arkivfoto: Jørgen Kirk.
Der kommer en ændring til oplægget om specialområdet. En sætning bliver føjet til. Og så vil udvalget gerne imødekomme høringssvarene ved at sende et uddybende svar tilbage, hvor de vil forklare nogle af de ting, der går igen i høringssvarene.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der var en hel del, der skulle tales igennem. Der var kommet 44 høringssvar til oplægget "Nye veje på det specialiserede område", som børne- og familieudvalget skulle behandle på et møde tirsdag 21. januar.

- Helt konkret har vi valgt at lave en ændring i inklusionsstrategien. I et af høringssvarene var der en sætning, som, vi synes, gav god mening. Det var en formulering, som de gerne ville have ændret, men vi synes ikke, vi ville ændre i det eksisterende materiale, men vi har valgt at føje sætningen til, siger udvalgsformand Trine Ørskov (S).

Sætningen, der er blevet føjet til, kommer fra Amagerskolens høringssvar og lyder: Alle børn skal inkluderes i et tilbud, der passer til dem, hvor de har mulighed for at lære og udvikle sig fagligt såvel som socialt og personligt.

Annonce

Sender et svar ud

En del af høringssvarene stiller spørgsmålstegn ved den foreslåede distriktsmodel, der betyder, at man deler skolerne og institutionerne i tre distrikter: Syd, Vest og Øst.

- Vi har brugt lang tid på at diskutere høringssvarene og snakke dem igennem. Vi havde fokus på de ting, der gik igen - særligt distriktsledelsen. Vi vil ikke lave om på modellen, men svarene giver udtryk for bekymringer, som, jeg tror, er bundet i usikkerhed for, hvad modellen kommer til at betyde for ledere, medarbejdere og børn, siger Trine Ørskov og fortsætter:

- Vi er selvfølgelig opmærksom på høringssvarene, og derfor har vi besluttet at skrive et svar ud til alle, hvor vi vil gøre os umage for at give en forklaring på de ting, der går igen i høringssvarene. Det her er en model, som vi tror på, og vi tror på, den vil skabe den forandring, vi gerne vil. "Nye veje" handler om, at der skal ske stor forandring på både almen- og specialområdet, hvor vi har et mål om, at flere børn skal trives på almene skoler og i almene dagtilbud. Hvis det ønske skal opfyldes, så kræver det mere ledelse - og mere ledelse tæt på. Derfor holder vi fast, siger hun.

Annonce

En samlet pakke

En anden ting, der går igen i høringssvarene er, at flere bestyrelser ikke forstår, hvorfor arbejdet med specialområdet ikke lægges ind under det nye skolestrukturudvalg.

- Jeg kan godt følge dem, men det her projekt har været to år undervejs, og det er meget gennemarbejdet. Et af de områder, der bliver taget godt imod, er, at distrikterne får fast tilknyttet fagpersonale som psykologer og tale/høre-konsulenter. Det er der mange, der venter på. Der er et stort behov for at lave det om, siger Trine Ørskov.

- Udvalget har tidligere drøftet, om vi skulle lægge det her arbejde ind under skolestrukturudvalget, men vi blev enige om, at det gør vi ikke, fordi vi er så langt med arbejdet, og der er et behov nu. Vi kan ikke vente med at inddele i distrikter. Det her er en samlet pakke, og distrikterne er en forudsætning for, at de andre ting kan lade sig gøre, siger udvalgsformanden.

I udvalget stemte Bjarne Svendsen (V) og Svend Boye Thomsen (løsg.) imod inddelingen i distrikter, men de var positive overfor resten af oplægget, og Jørgen Rabjerg (SF) vil gerne have sagen drøftet i forbindelse med skolestrukturudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vestjylland

Fastholder: - Jeg så ulven

Annonce