Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand glæder sig over nye udviklingsmuligheder

Formand for teknik- og miljøudvalget, John G. Christensen (S), er meget tilfreds med de nye muligheder, som ophævelsen af strandbeskyttelseslinjenved havnene i Ringkøbing og Bork giver. Arkivfoto Jørgen Kirk

Ringkøbing-Skjern: Det er en rigtig god nyhed, at miljøministeren netop har givet dispensation for strandbeskyttelseslinjen ved havnene i Ringkøbing og Bork.

Det mener formand for teknik- og miljøudvalget John G. Christensen (S), som er glad for, at vejen nu er banet for ny udvikling i de to områder.

- Det giver os nogle muligheder, som vi ellers ikke ville have haft. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det nu er faldet på plads, siger udvalgsformanden.

Til gengæld er han ikke så ked af, at ministeren har vendt tommelfingeren ned for nyt byggeri ved havnene i Hvide Sande Nord, Hvide Sande Syd, Stauning og Velling.

- Det er nogle områder, som vi på forhånd ville være tøvende med at give tilladelse til byggeri. Når vi søgte om ophævelsen af strandbeskyttelsen de mange steder, så handlede det om, at der var en åbning for det, og så valgte vi at søge alle de steder i kommunen, vi kunne komme i tanke om. Det var ikke det samme som, vi ville udnytte alle havneområderne. Hvis der skal bygges, så kræver det under alle omstændigheder et politisk flertal i Ringkøbing-Skjern, siger John G. Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Samarbejde kan være en kur mod butiksdød

De findes allerede mange steder - samarbejdsaftaler. Det gælder i hvert fald i foreningslivet. Her har mange klubber og foreninger på den ene eller anden måde slået pjalterne sammen for at sikre, at der er deltagere nok på de forskellige hold, og det kan være både badminton, fodbold, gymnastik eller noget helt fjerde. Alternativet har i mange tilfælde været at lukke ned, og det med at lukke ned fører sjældent noget positivt med sig. I en helt anden boldgade kan det meget vel være, at netop et samarbejde kan give god mening - nemlig når det drejer sig om at holde liv i de lokale butikker. Butiksdøden har i årevis hærget i mange af kommunens talrige landsbyer. Som regel har de lokale kæmpet til det sidste for at holde liv i dagligvareforretningen, men alt for mange gange har de måttet kaste håndklædet i ringen, og landsbyen står uden butik. Sidste år var det Stauning, der var igennem denne proces, da Brugsen lukkede. Her endte historien heldigvis lykkeligt sidst i 2019, idet Brian Pedersen overtog forrretningen, der fortsætter som en Min Købmand. Forhåbentlig bakker de lokale op om den! Nu er det andelsbutikken i Velling, der er i klemme. For nylig sagde købmanden op, men forretningen drives dog videre af behjertede frivillige. Men det går ikke for godt med økonomien, og findes der ikke en løsning, risikerer Velling at stå uden dagligvarebutik med de konsekvenser, det får for lokalsamfundet. Det bliver alt andet lige mindre attraktivt at bo i byen, når der ikke er en butik. I tirsdags var der ekstraordinær generalforsamling om butikkens fremtid. Der var blandt de fremmødte borgere opbakning til at forsøge at drive butikken videre. Og så var der en gæst, der slog de optimistiske strenge an - købmanden fra Stauning. Efter hans mening er der bestemt baggrund for en dagligvarebutik i Velling - og han kunne godt se sig selv i et samarbejde mellem de to købmandsbutiker. Det er endnu ikke bestemt, hvad et samarbejde helt konkret skal bestå af, men det lyder fornuftigt. Skal dagligvarebutikkerne i landsbyerne overleve, må de i mange tilfælde finde utraditionelle løsninger. Det kræver dog, at kunderne bakker helhjertet op. Ellers kan det være lige meget med de gode intentioner og flotte ord på en generalforsamling.

Annonce