Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand for kræftforeninger: Mod og ordentlighed er vigtige værdier for mig

Ove Weller Nielsen, der er chef for Økonomi og HR i Lemvig Kommune, bruger fritiden på at vandre og cykle og arbejdet i Kræftens Bekæmpelse. Foto: Morten Stricker.
Ove Weller Nielsen er ugens Nu og Her-gæst. Ove Weller Nielsen, der er bosat i Ringkøbing, er formand for Samarbejdsudvalget mellem Kræftens Bekæmpelses lokalafdelinger Skjern-Tarm-Videbæk, Hvide Sande og Ringkøbing, der i dag gennemfører den årlige landsindsamling.

En god søndag for mig er en dag, hvor jeg kommer på en god lang vandretur med en god ven i Husby Klitplantage og slutter det af med en frokost i naturen. Eller det kan være en klatretur med min søn i Boulders i Aarhus, som sluttes af med en god frokost.

Hvis jeg får en udenbys gæst på besøg, så vil jeg helt klart vise vedkommende… Vi er begavet med en flot købstad og en dejlig varieret natur i Ringkøbing-Skjern Kommune. Turen vil derfor starte en tidlig, stille morgen, hvor jeg vil vise gæsten den gamle del af Ringkøbing by. Efter byvandringen vil jeg udstyre os med smurte rundstykker og kaffe, som vi kunne indtage på Ringkøbing Havn. Herefter ville vi cykle ud over Bagges Dæmning til Søndervig, hvor vi vil gå en tur langs Vesterhavet. Vesterhavet tager sig godt ud på alle tider af året og er en hjertestarter, som Nephew så flot synger. Jeg ville slutte dagen af med en lang vandretur på Skjern Enge. En tur i Naturkraft have kunnet være med til at binde det hele sammen, men det må vi desværre vente med til efter corona.

Mit seneste besøg i en kirke var… Det her var et af de spørgsmål, jeg måtte tumle rigtig meget med. Min sidste besøg i folkekirken var ved min søns konfirmation i 2013. Folkekirken og den kristne tro er et meget stort grundlag for det samfund, jeg er en del af. Når jeg bliver tvunget til at tænke det nærmere igennem, må jeg med skam erkende, at jeg faktisk reelt ikke har taget stilling til mit forhold til den kristne tro og til den danske folkekirke. Det må blive et projekt i den nærmeste fremtid.

Annonce

Hvis jeg bliver bedt om at vælge en sang på en karaokebar, når vi er kommet ud af coronaens skygge, så skal det helt klar være 'Slingrer ned ad Vestergade' med Gnags. Gnags, Thomas Helmig, Malurt, Bruce Springsteen og Shu-Bi-Dua er en stor del af mit musikalske bagtæppe fra 80’ernes Aarhus. Jeg synes også, at Folkeklubben og Marie Key laver nogle flotte tekster, og hvis jeg en aften skulle "brænde den helt af”, ville det være med Nephew eller DAD.

Hvis jeg ud af det blå vinder 50.000 kroner til en drømmerejse… Jeg elsker at vandre, og jeg har de bedste stunder med min søn Mathias, når vi gør noget fysisk sammen. Jeg ville derfor invitere Mathias med på en vandretur. Vi har endnu ikke besteget fjeldkæden 'De syv søstre' i Norge eller gået Caminoen i Spanien. Jeg tror, jeg vil lade Mathias beslutte destinationen. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg pt. får ham med, men nu har jeg jo lov at drømme.

Hvis jeg kunne få en middagsaftale med en kunstner, så skulle det være… Jeg er pt. ved at læse bogen 'Et liv en tid et menneske' af filosoffen Morten Albæk. Han stiller spørgsmålet, hvordan det kan lade sig gøre, at vi som verdens rigeste og lykkeligste folkeslag samtidig kan være hårdt ramt på vores mentale velbefindende. Bogen behandler begreberne tilfredshed, lykke og mening, og som han skriver, handler det i sidste ende ikke om tilfredshed eller sågar lykke. Lykke er kun forbigående, og essensen af et godt liv er et meningsfuldt liv. Det er en rigtig god bog med vigtige pointer, så jeg ville invitere Morten Albæk på en middagsaftale.


Jeg bliver frustreret, når jeg møder mennesker, der ikke har modet til at være sig selv og gøre noget ved dét, der ligger og ulmer i de mellemmenneskelige relationer


Det irriterer mig helt vildt… Mod og ordentlighed er to meget vigtige værdier for mig. De er ofte også hinandens forudsætninger, om ikke andet kræver det ind i mellem et stort mod, for at man kan opføre sig ordentligt. Jeg bliver derfor frustreret, når jeg møder mennesker, der ikke har modet til at være sig selv og gøre noget ved dét, der ligger og ulmer i de mellemmenneskelige relationer, eller ikke tør tage beslutninger i sammenhænge, der tjener et større formål. Det gælder både som leder og menneske. Her har jeg også ind imellem været irriteret på mig selv, men jeg arbejder konstant på at finde modet til at være et ordentligt menneske.

Min stærke side, når jeg selv skal sige det, er… Jeg er udstyret med stor empati, som jeg ofte og gerne anvender på dem, der står mig nær. Det er krydret med meget stort drive og viljestyrke, der betyder, at jeg hele tiden forfølger nye faglige og personlige mål.

Og min svage side er… Hvis jeg ikke passer på, er mit drive og viljestyrke også samtidig min akilleshæl. Det slider hårdt på både mig og mine omgivelser, især dem, der står mig nær.

I næste uge ser jeg frem til at få banket rusten af racercyklen og få startet forårssæsonen for 2021 i Vestjysk Cykelmotion.

Ove Weller Nielsen

Formand for Samarbejdsudvalget mellem Kræftens Bekæmpelse Skjern-Tarm- Videbæk, Hvide Sande og Kræftens Bekæmpelse i Ringkøbing.

Uddannelse/beskæftigelse: Cand.scient.pol., uddannet på Statskundskab Aarhus Universitet. Chef for Økonomi og HR i Lemvig Kommune.

Alder: 60 år.

Hjemby: Ringkøbing.

Privat status: Single.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

Ny i Landbobanken

Annonce