Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand er dybt forundret over manglende information: Tre ugers nedlukning virker voldsomt

Lennart Qvist ville gerne have været informeret af regionen om en fortsat nedlukning af akutklinikken. Foto: Johan Gadegaard
Lennart Qvist er skuffet over, at kommunen ikke er blevet informeret af regionen om den forlængede nedlukning af akutklinikken i Ringkøbing.
Annonce

Ringkøbing: Nu er avisen jo ikke det værste sted at få sin information, hvis vi her på Dagbladet selv skal sige det.

Alligevel kunne formanden for social- og sundhedsudvalget Lennart Qvist (K) godt have ønsket sig på forhånd at være blevet orienteret om den fortsatte nedlukning af akutklinikkerne og lægevagterne i Ringkøbing.

Han havde nemlig intet hørt fra Region Midtjylland om nedlukningen af akutklinikken, der mandag morgen blev forlænget frem til 24. januar, før det stod i Dagbladet.

Akutklinikken er blevet lukket, da behandlersygeplejerskerne er indkaldt til akutafdelinger på regionens hospitaler, der er presset af de mange coronaindlæggelser. Akutklinikken i Ringkøbing blev sammen med klinikkerne i Skive, Silkeborg og Grenaa i første omgang lukket fra 22. december til 3. januar - men det er nu forlænget.

- Jeg vil gerne udtrykke dyb forundring over, at vi ikke er blevet informeret af regionen omkring dette. Vi blev ikke i informeret, da man lukkede ned i første omgang i december, og ej heller har vi hørt noget om den seneste nedlukning, siger udvalgsformanden og fortsætter:

- Jeg har kontaktet vores egen forvaltning i kommunen, og der er ikke nogen, der er blevet informeret.

Annonce

Ingen vidste noget

Selv da Lennart Qvist ringede til regionen mandag over middag, kunne han ikke få information om den forlængede nedlukning.

- Rent faktisk ringede jeg ind og spurgte til status, men de vidste ikke engang, at nedlukningen var forlænget.


Jeg kunne godt forstå nedlukning en uge mere, men tre uger mere synes noget voldsomt.

Lennart Qvist (K), formand for social- og sundhedsudvalget


Udvalgsformanden er sådan set ikke uenig i, at den midlertidige nedlukning af akutklinikken skulle fortsætte, men han ville gerne være informeret først. Til gengæld er han ikke enig i, at nedlukningen skal vare næsten tre uger frem til 24. januar.

- Selvfølgelig har jeg forståelse for, at situationen i Midtjylland er helt ekstraordinær, men jeg er forundret over, at man lukker ned helt frem til 24. januar. Man burde have overvejet det efter første uge i januar. Jeg kunne godt forstå nedlukning en uge mere, men tre uger mere synes noget voldsomt, slår Lennart Qvist fast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Redningsmand kom til hjælp i klipklapper og fik bøvl for det: Nu er han vandværkets nye driftschef

Debat

Nej tak til ufinansierede skattelettelser

Ringkøbing-Skjern

I næste uge får tusindvis af kommunens borgere nyt internet og tv-signal: Sådan skal du forholde dig

Annonce