Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalgsformand: Corona kan komme til at koste foreningerne medlemmer

Erik Viborg (V), der er formand for kultur- og fritidsudvalget, er bekymret for, om kommunens foreninger kan holde medlemstallet efter coronakrisen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Kultur- og fritidsudvalget frygter, at corona-nedlukningen kan koste opbakning til foreningerne. Derfor ønsker udvalget at få øremærket penge, der skal bruges til at hjælpe foreninger med at fastholde medlemmer.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Corona-nedlukningen kommer til at koste opbakning til kommunens foreninger.

Det frygter kultur- og fritidsudvalget, som derfor ønsker at få øremærket penge, der skal  bruges til at hjælpe foreninger med at fastholde medlemmer.

- Der er ingen tvivl om, at mange bliver udfordret på medlemstallet efter corona. Det skal vi gøre noget ved, for det er vigtigt, at vi holder de unge mennesker i gang, siger kulturudvalgsformand Erik Viborg (V).

Et enigt udvalg tager derfor et konkret forslag med til budgetforhandlingerne i august om at få afsat en pulje penge til formålet.

Inden kultur- og fritidspolitikerne gik på sommerferie, valgte de at kompensere musikskolen med 400.000 kroner, der skal bruges til at give nuværende og kommende elever rabat den kommende sæson.


Der er ingen tvivl om, at mange bliver udfordret på medlemmestallet efter corona. Det skal vi gøre noget ved, for det er vigtigt, at vi holder de unge mennesker i gang

Erik Viborg (V), formand for kultur- og fritidsudvalget


Kompensationsordningen fik byrådsmedlem Lennart Qvist (K) til at efterspørge en bred politisk debat om netop corona-kompensation, fordi der på mange områder vil kunne opstå forventninger om tilbagebetaling eller rabat, fordi borgere har betalt for ydelser, de ikke fik under nedlukningen.

Den debat er kulturudvalgsformand Erik Viborg helt med på at tage.

- Det er en rigtig god idé, at vi tager snakken. Jeg er helt med på, at der kan blive skabt nogle forventninger. I forhold til musikskolen er det ikke sådan, at eleverne får penge tilbage, men der bliver givet en slags rabat efter ferien, siger udvalgsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Hun jagter værtshusgæster og sporty vestjyder: Sidsel finder statister til krimiserie på vestkysten

Annonce