Annonce
Videbæk

Udvalgs-ja til nyt hus på ændret placering i det åbne land

Sådan vil det nye hus ifølge ansøger kunne komme til at se ud. Illustration fra dagsorden.
Kommunen give tilladelse til opførelse af nyt enfamiliehus på landet; dog skal alle gamle bygninger ryddes.
Annonce

SPJALD: Det er ikke altid så lige til at få lov at opføre et nyt beboelseshus på landet i stedet for et gammelt - især ikke, hvis der er ønske om at flytte husets placering på grunden.

Et enigt teknik- og miljøudvalg sagde dog ja til at give landzonetilladelse til opførelse af et nyt enfamiliehus på adressen Kjærgårdvej 12 ved Spjald, også selv om ansøgeren ønskede at flytte byggeriet 50 meter mod vest.

Det sker dog på den betingelse, at et eksisterende udhus og en garage fjernes, så alle bygninger fremover vil være nye og i samme stil, så der opstår et sammenhængende visuelt udtryk, og bygningsmassen fremstår ensartet og harmonisk i landskabet.

Kommunen gav faktisk allerede i 2008 landzonetilladelse til opførelse af et nyt stuehus på samme placering som det eksisterende stuehus. Tilladelsen blev dog ikke udnyttet. Det gamle stuehus blev fjernet i 2011, og tilbage på ejendommen står et udhus og en garage.

Nu ønsker ansøger imidlertid at bygge et enfamiliehus i ét plan med tilhørende garage - og vel at mærke på en ny placering. Begrundelsen er, at det gamle stuehus lå i ejendommens lavest liggende område, og ansøger ønsker at sikre det nye byggeri mod oversvømmelser ved at flytte det til et højere beliggende areal. En anden årsag er at flytte det længere væk fra grusvejen, så der ikke opstår problemer med sikkerhed og støv. En tredje årsag er, at den nye placering giver en bedre udsigt og udnyttelse af grunden.

Udvalget mener, at ændringerne ikke spolerer det åbne lands kvaliteter, og derfor siger det ja til ansøgningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Videbæk

World Cleanup Day i Troldhede

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Ny ejer skulle bruge mindre end et år på at gøre konkursbo til en god forretning: IPL Group har udsigt til overskud

Ringkøbing-Skjern

Ansat smittet med corona: Skole og børnehave opfordrer forældre til at hente børnene

Annonce