Annonce
Skjern

Politikere vil have specialskole bygget om: - De skal have en hverdag til at fungere

Skjernåskolens elevtal er stigende. Derfor har børne- og familieudvalget sagt ja til at arbejde videre med en til- eller ombygning. Arkivfoto: Christian Olesen
På grund af pladsproblemer skal Skjernåskolen nu bygges til eller om. Først skal projektbeskrivelsen på plads.

Skjern: Nu er det slut med undervisning i pavilloner for Skjernåskolens elever. Et stigende antal elever har givet skolen pladsproblemer, men nu skal det være slut.

Kommunens administration har udarbejdet tre forskellige scenarier, og på det seneste møde besluttede børne- og familieudvalget at arbejdere videre med scenarie 1: tilbygning og ombygning ved Skjernåskolen.

- Skolen har oplevet et voksende elevtal. De har fået nye elevgrupper, så der er behov for forandringer, siger udvalgsformand Trine Ørskov (S).

Som en midlertidig løsning på skolens pladsproblemer besluttede byrådet i 2018 at frigive midler til leje af pavilloner i fire år. Lejekontrakten løber til 2023, og derfor skal der findes en mere permanent løsning.

Annonce

Mange ubekendte

Ifølge Trine Ørskov er der mange ubekendte, men det kan stadig svare sig at tage beslutningen nu.

- Der kan ske meget i forhold til "Nye veje på det specialiserede område". Der kan også ske meget, når der kommer ny skolestruktur. Det kan selvfølgelig få indflydelse på mulighederne, men på skolen har de også en hverdag, der skal fungere. Derfor vil vi ikke vente med at tage en beslutning, og vi har altså valgt scenarie 1, siger hun.

Det betyder, at børnene i fremtiden vil være samlet på en matrikel, og det kan give driftsmæssige fordele. Administrationen skriver i sin indstilling:

"Store dele af planlægningsarbejdet vedrørende lokalebehov og indretning vil stadig kunne anvendes, hvis en løsning skal realiseres helt eller delvist gennem udnyttelse af eksisterende bygningsarealer. Efter projektgruppens vurdering vil dette arbejde derfor ikke være spildt, hvis der senere viser sig muligheder for at anvende bygningsarealer på andre skoler gennem ændringer i skolestrukturen."

Næste skridt er, at byrådet skal frigive en halv million kroner, der allerede er afsat, til at få udarbejdet en projektbeskrivelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En 1. april uden narrehat - og det er ikke engang løgn

Du behøver ikke lede længere, kære læser; den er der ikke. Trods datoen kan du roligt regne med, at vi af hele vort journalistiske hjerte står inde for, at de artikler, vi har skrevet til dagens avis og DBRS.dk, er ganske sandfærdige. Traditionen med at narre læserne april er ellers lang og hæderkronet. En af de første aprilsnarre i dansk dagspresse blev bragt af en københavnsk avis, som 1. april 1914 kunne berette, at solen havde sovet over sig og var stået op ni minutter for sent. En af de mest mindeværdige var Roskilde Tidendes aprilsnar i 1976. Hundredevis af borgere stillede sig i kø efter at have læst overskriften "Roskilde Spritfabrik holder lavpris-udsalg på whisky-snaps indtil kl. 17.30 i eftermiddag". Historien lød, at spritfabrikken ved et uheld var kommet til at blande original skotsk whisky med dansk snaps. Spritfabrikken ville sælge blandingsproduktet for en tier per liter, og folk skulle selv medbringe dunke og spande til det, de købte. På Dagbladet har vi gennem mange år ikke haft nogen fast tradition for en aprilsnar. I år var vi dog allerede i februar begyndt at varme ideerne op til at genindføre den; læserne må jo også godt have det sjovt ind imellem. Vinterens voldsomme vandmængder var i spil som et omdrejningspunkt, men helt præcist hvad vi skulle narre læserne april med, var ikke blevet konkret. Det kunne for eksempel være blevet til en historie om, at eleverne på én af de lokale skoler nu blev sendt hjem på ubestemt tid, fordi deres skole var oversvømmet, og at undervisningen indtil videre skulle foregå via Skype. Det kunne måske godt have kaldt et smil frem - engang... Men den historie er ikke rigtig aprilsnar-materiale længere. I det hele taget er det for tiden svært at se det sjove i med vilje at bringe falske nyheder ind i folks daglige nyhedsstrøm. Uanset glimtet i øjet vil vi ikke risikere, at læserne mister tiltroen til det, vi skriver - og når man ser på virkeligheden lige nu, er der desværre alt for meget af den, som i sig selv er grotesk nok til at minde om en aprilsnar. Det skal dog ikke hindre os i stadig at fortælle virkelighedens pudsige og skæve historier; et smil varmer altid, og i krisetider har vi endnu mere brug for det. Men de smil, der er at finde i dagens avis, har altså - ligesom på alle årets andre dage - helt igennem hold i virkeligheden.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Annonce