Annonce
Skjern

Politikere vil have specialskole bygget om: - De skal have en hverdag til at fungere

Skjernåskolens elevtal er stigende. Derfor har børne- og familieudvalget sagt ja til at arbejde videre med en til- eller ombygning. Arkivfoto: Christian Olesen
På grund af pladsproblemer skal Skjernåskolen nu bygges til eller om. Først skal projektbeskrivelsen på plads.

Skjern: Nu er det slut med undervisning i pavilloner for Skjernåskolens elever. Et stigende antal elever har givet skolen pladsproblemer, men nu skal det være slut.

Kommunens administration har udarbejdet tre forskellige scenarier, og på det seneste møde besluttede børne- og familieudvalget at arbejdere videre med scenarie 1: tilbygning og ombygning ved Skjernåskolen.

- Skolen har oplevet et voksende elevtal. De har fået nye elevgrupper, så der er behov for forandringer, siger udvalgsformand Trine Ørskov (S).

Som en midlertidig løsning på skolens pladsproblemer besluttede byrådet i 2018 at frigive midler til leje af pavilloner i fire år. Lejekontrakten løber til 2023, og derfor skal der findes en mere permanent løsning.

Annonce

Mange ubekendte

Ifølge Trine Ørskov er der mange ubekendte, men det kan stadig svare sig at tage beslutningen nu.

- Der kan ske meget i forhold til "Nye veje på det specialiserede område". Der kan også ske meget, når der kommer ny skolestruktur. Det kan selvfølgelig få indflydelse på mulighederne, men på skolen har de også en hverdag, der skal fungere. Derfor vil vi ikke vente med at tage en beslutning, og vi har altså valgt scenarie 1, siger hun.

Det betyder, at børnene i fremtiden vil være samlet på en matrikel, og det kan give driftsmæssige fordele. Administrationen skriver i sin indstilling:

"Store dele af planlægningsarbejdet vedrørende lokalebehov og indretning vil stadig kunne anvendes, hvis en løsning skal realiseres helt eller delvist gennem udnyttelse af eksisterende bygningsarealer. Efter projektgruppens vurdering vil dette arbejde derfor ikke være spildt, hvis der senere viser sig muligheder for at anvende bygningsarealer på andre skoler gennem ændringer i skolestrukturen."

Næste skridt er, at byrådet skal frigive en halv million kroner, der allerede er afsat, til at få udarbejdet en projektbeskrivelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Urimeligt gebyr på affald fra genbrugsbutikker

Læserbrev: Så blev der endelig offentligt røre omkring gebyr til genbrugspladsen for frivillige organisationer. Da vi i Kirkens Korshær Genbrug blev præsenteret for gebyret, var vi af den opfattelse, at det måtte bero på en misforståelse. Så vi sendte en ansøgning om fritagelse med henvisning til vores organisations formål, nemlig at indsamle midler til gavn for udsatte mennesker i Danmark blandt andet ved drift af varmestuer og væresteder. Desværre blev vores ansøgning om fritagelse ikke bevilget. Vi er cirka 40 frivillige, som hver uge gør et stort arbejde i den gode sags tjeneste med sortering og salg af donerede effekter fra borgere, som kunne have afleveret direkte til genbrugspladsen, som de har betalt gebyr for. Vi er meget taknemlige for det, som vi modtager til videresalg. Men vi er også nødt til at bruge genbrugspladsen i forbindelse med sortering, og altså nu betale gebyr for at kunne aflevere. Hvilket vi synes er urimeligt i vores situation. Vi i Kirkens Korshær Genbrug tilslutter os fuldt ud argumenterne fremført i læserbreve fra Blå Kors Genbrug og Plejehjemmets Venner vedrørende emnet og ønsker også, at dette gebyr for genbrugsbutikker med videre genbehandles i udvalg og byråd.

Annonce