Annonce
Skjern

Udvalg nedlægger forbud mod rensningsanlæg

Oldager Allé ligger lige bagved rensningsanlægget, og frygten for, at det blev genåbnet, har sat grundsalget i stå. Foto: Jørgen Kirk

Et enigt udvalg har trukket §14-kortet i sagen om rensningsanlægget i Skjern. I stedet skal der være et grønt, rekreativt område.

Annonce

SKJERN: Teknik- og miljøudvalget har på mødet tirsdag nedlagt et §14-forbud mod, at farveriets gamle rensningsanlæg på Birkvej bliver genåbnet.

Dermed er udvalget gået imod administrationens indstilling, og det er et enigt udvalg, der står bag, oplyser udvalgsformand Ole Kamp (V).

- Det er bundløst ærgerligt, at det er endt her. Kommunen skulle have erhvervet de arealer for længe siden, og under normale omstændigheder ville vi klappe i vores hænder, når der kommer et tilbud om en virksomhed. Men det har hele tiden været hensigten, at det skulle være et byudviklingsområde, og det er ikke forenligt at lægge et rensningsanlæg der, siger Ole Kamp.

Konsekvensen af forbuddet er, at der inden for et år skal laves en ny lokalplan for området. Her har udvalget besluttet, at området skal udlægges til et grønt, rekreativt område.

Sagen skal forbi økonomi- og erhvervsudvalget, inden det endelige stempel kan sættes på beslutningen.

Farveriets rensningsanlæg blev taget ud af drift i 2008. Foto: Jørgen Kirk
Annonce

Satte byggeri i stå

Dermed er der sat et punktum for flere måneders usikkerhed hos beboerne på Oldager Allé, der troede på, at lokalplanen for deres egen område talte sandt, når det beskrev, at rensningsanlægget skulle fjernes.

Fra kommunens side fik de efterfølgende at vide, at det var en fejl, men at teksten ikke var juridisk bindende.

I den allernyeste udstykning, som ligger meget tæt på rensningsanlægget, er grundsalget gået i stå, mens der er ventet på en afklaring, og Stine og Jacob Østergaard, der stod for at skulle i gang med at bygge, valgte at sætte byggeriet på pause på ubestemt tid.

Imens har de, der har bygget der, frygtet, at deres huse kom til at ligge ensomme og ende med at blive usælgelige.

Georg Anneberg, der ejer farveriets gamle rensningsanlæg, havde planer om at genåbne det til rensning af olieholdigt spildevand. Et juridisk notat siger, at kommunen kan blive erstatningsansvarlig overfor Georg Anneberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hvide Sande For abonnenter

Skuespillere nyder at filme i Hvide Sande: 'Vi er bare så glade for, at det gode vejr er kommet'

Hvide Sande

Se fotos fra optagelse af tv-serie: Skuespillere klædt på til havnefest i 30 graders varme

Annonce