Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udvalg protesterer: X-bus 952 til Aarhus skal bevares

Vil dette snart være ren nostalgi? Midttrafik vil i alt fald gerne lukke rute 952X. Foto Poul Osmundsen.
X-bussen mellem Ringkøbing og Aarhus skal bevares. Sådan lyder budskabet fra teknik- og miljøudvalget, der netop har behandlet sagen om den mulige nedlæggelse af 952X.
Annonce

RINGKØBING: X-bussen mellem Ringkøbing og Aarhus skal bevares.

Sådan lyder budskabet fra teknik- og miljøudvalget, der netop har behandlet sagen om den mulige nedlæggelse af 952X.

- Vi har sendt en protest over planerne til Midttrafik med opfordring om, at X-bussen bevares, siger formanden for udvalget, John G. Christensen (S).

Midttrafik vil - som tidligere omtalt i Dagbladet - nedlægge 952X og erstatte den med en anden type rute. Antallet af afgange mellem Ringkøbing og Aarhus vil ifølge planerne være de samme, men køretiden bliver længere, da der skal skiftes i Herning, hvis man vil videre med bussen til Aarhus.


Vi har sendt en protest over planerne til Midttrafik med opfordring om, at X-bussen bevares, siger formanden for udvalget.

John G. Christensen, formand, teknik- og miljøudvalget.


Baggrunden for forslaget er, at passagertællinger viser, at det er meget begrænset, hvor mange passagerer, der bliver i bussen fra Herning til Aarhus.

Den begrundelse kan teknik- og miljøudvalget dog ikke acceptere. I høringssvaret til Midttrafik hedder det:

"Udvalget anmoder Midttrafik/Region Midtjylland om at sikre en hurtig busbetjening mellem Ringkøbing og Århus. En nedlæggelse af rute 952X vil resultere i en væsentlig forringelse af den kollektive trafik i den vestlige del af Region Midtjylland. Derfor bør forslaget om at nedlægge ruten genovervejes og ændres."

Annonce

Et uheldigt signal

"Det er af væsentlig betydning, at den kollektive trafik binder os sammen som land", fortsætter udvalget i høringssvaret.

"Derfor ser vi en nedlæggelse af X-bussen som endnu en forringelse i rækken af mange, der tilsammen sender det uheldige signal,at kollektiv trafik til og fra Vestjylland er besværligt og tidskrævende og ind imellem ikke-eksisterende."

"Ringkøbing-Skjern Kommune mener, at Regionen har en samfundsforpligtelse til at tilbyde tidssvarende kollektiv trafik på tværs af regionen, og en nedlæggelse af rute 952X vil være en forringelse af servicen, som vil medføre endnu færre passagerer."

Udvalget peger på, at skiftene i Herning vil give mere bøvl og længere rejsetid, og fastslår, at der vil være tale om en serviceforringelse, der vil få flere til at fravælge bussen.

"Det kan synes paradoksalt, at mens Danmark som land forfølger den grønne dagsorden, så vil den serviceforringelse det er, at nedlægge X-bussen, tvinge endnu flere familier til at vælge bilen", hedder det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Tarm

Ungersvende ville slå på hinanden

Ringkøbing-Skjern

Mandagens coronatal: 497 nye smittede - tre af dem bor i Ringkøbing-Skjern

Annonce