Annonce
Hvide Sande

Udsolgt: 125 lystfiskere klar med snøren til Nordsø Cup

Der deltager også kvinder ved fiskekonkurrencen Nordsø Cup. PR foto
125 lystfiskere er på plads på stranden fra Søndervig og nordpå, når lystfiskerkonkurrencen Nordsø Cup på lørdag skal finde vinderne.

Søndervig: Lystfiskerkonkurrencen Nordsø Cup, som har 25 års jubilæum næste år, må allerede nu stoppe for tilmeldinger. Der er 125 tilmeldte, og flere af deltagerne har været med i mange år. Der er flere grupper fra Tyskland, der rejser til området bare for at deltage i konkurrencen.

Fritz Kott fra Nordsø Cup udtaler, at man dagligt må afvise lystfiskere, der gerne vil deltage. Det er de fysiske rammer og praktikken, der gør, at de må sætte grænsen ved 125 deltagere.

Konkurrencen foregår på stranden fra Søndervig og nordpå, hvor det gælder om at fange flest og største fisk. Efter konkurrencen er der spisning og præmieuddeling på Fiskeriets Hus i Hvide Sande. Her plejer stemningen at være god, og der er præmier til næsten alle.

Annonce

762 fisk i 2018 - og reglerne

2018:

Vinder blev Jörg Reiche med 37 fisk.

Der blev fanget i alt 762 fisk.

Den største fisk blev fanget af Tim Berger.

Reglerne for deltagere er følgende:

- Der må fiskes med to stænger, hvert forfang med to kroge

- Alle former for naturlig agn må benyttes. Ingen kunstagn er tilladt

- Alle fangede fisk anmeldes til sidemanden eller til kontrollør

- Målte fisk afskæres i halen

- Under konkurrencen må stranden ikke forlades. Brud på dette vil medføre diskvalifikation

Gerne lidt sol

Konkurrencen bliver afholdt af Kott Fritid, som også står for alt det praktiske. Præmierne er fra Kott Fritid og deres leverandører og samarbejdspartnere.

Fritz Kott håber på, at vejrguderne er venligt stemt på lørdag 26. oktober med ikke for meget vind og gerne lidt sol. Men står himmel og jord i et, giver det bare lidt ekstra udfordringer for de mange lystfiskere, som ikke er sådan at kue.

Der bliver serveret en varm suppe på stranden til deltagerne, så de kan få varmen.

Der fiskes helt frem til kl. 20, så lystfiskerne kan nyde solnedgangen, mens de haler de sidste fisk op af havet. PR foto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce