Annonce
Vestjylland

Udskydelse truer biografen på eksistensen: - James Bond ligner for tiden mere en skurk

Den store åbning af Big Bio i Holstebro tidligere på året blev spoleret af, at corona-krisen udsatte premieren på den nyeste James Bond-film. Nu driller filmen igen biografen. Pressefoto
Én film får biografejer til at se rødt af frygt for, at andre film også vil udskyde lanceringsdato. - Vi er truet, erkender Louise Obel om de danske biografers status.

Holstebro: Det eneste, James Bond kommer til at bidrage med i Big Bio i år, er en sur smag i munden.

Den seneste udgave "No time to die" er igen-igen udskudt - denne gang fra november i år til april 2021 - og det blev den berømte dråbe, der får glasset til at flyde over for Big Bio Holstebros ejer Louise Obel.

- Til den tid er der gået et år, siden vi lovede, at vi ville åbne biografen med netop den film. Det er et kæmpe problem for os, at producenterne bliver ved med at rykke store internationale film, som vi lever af. Det er igen en økonomisk mavepuster, og det, jeg bliver harm over, er, at producenterne ikke støtter op om en branche, de selv er dybt afhængige af, siger Louise Obel.

- Lige her synes jeg faktisk, at James Bond for tiden mere ligner en skurk, tilføjer hun.

Annonce

Vi er truet

Utilfredsheden bunder i ren og skær overlevelseskamp.

- Vel er vi biografer truet. Det her er jo ikke et spørgsmål om, at vi går en lille smule ned i omsætning. Hos Big Bio går vi i år nærmest ned med 50-60 procent i omsætning, siger Louise Obel.

Hun ærgrer sig især, fordi genåbningen af biograferne har bevist, at det både er sikkert i forhold til smitterisiko, samt at folk er klar til at gå i biografen - hvis de rigtige film vises.

- Vi er glade for de store danske film, som Druk for eksempel, der spiller for udsolgte sale, siger direktøren og påpeger, at biograferne i forvejen er gået en tredjedel ned i kapacitet for at kunne tilbyde en corona-sikker oplevelse.

- Jeg synes, vi bliver ved med at få slag i hovedet. Igen og igen er det os, der står allerbagest. Vi fik lov til at åbne, da vi ikke havde nogen varer på hylden at tilbyde. Så kom sommerpakken, der tilbød kulturoplevelser til 50 procent, men vi var ikke inkluderet, hvilket man siden har undskyldt for. Vi er virkeligt ramt, og så hjælper det ikke, at producenterne bag denne Bond-film opfører sig så kujonagtige, siger Louise Obel.

Frygten består i, at de øvrige producenter følger trop og udskyder deres film til næste år. Eller som med Mulan - en Disney-film, der var sat til at komme i biografen - helt at droppe den idé.

- Med Mulan gik producenten ind og sagde: Vi bruger i stedet filmen til en lancering af en ny streamingtjeneste (Disney+, red.). Det var ikke særligt solidarisk over for en branche, der i forvejen var i knæ. Jeg synes, de saver den gren over, de sidder på, siger Louise Obel.

Annonce

B2B og Bond

Big Bio har solgt flere såkaldte B2B-arrangementer, hvilket er virksomheder, der køber et besøg i biografen. Særligt i år, hvor corona har fået nogle firmaer til aflyse julefrokosten, har B2B været attraktivt for Big Bio. Nu er biografen nødsaget til at fortælle de virksomheder, at James Bond ikke spiller som lovet - og håbe at de vil acceptere en erstatningsfilm.

- Ja, vi er gået ned i kapacitet, men det gør vi gerne for at holde hjulene i gang, men når man så fjerner de film, der skulle have reddet vores efterår, ja så siger det alt, hvor kritisk situationen er, siger Louise Obel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern

Store corona-vaccinationsdag: 940 borgere får i dag første skud Pfizer i Ringkøbing

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Da sygehuset i Ringkøbing med 260 ansatte blev renoveret for 19 millioner, SodaStream indgik sponsoraftale med fodboldstjernen Preben Elkjær og andre glimt fra Gamle Dage

Sport

Stor donation til Waterz

Annonce