Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udsigt til vikariat i Folketinget sender Kenneth Mikkelsen i tænkeboks

Kenneth Mikkelsen (V) var på plakaten første gang ved Folketingsvalget i juni. Nu overvejer han sin politiske fremtid. Arkivfoto
Folketingskandidat Kenneth Mikkelsen (V) vil bruge sommerferien på at overveje sin politiske fremtid. Derfor er det uvist, om han bliver barselsvikar for Thomas Danielsen på Christianborg.

Ringkøbing-Skjern: Det er usikkert, om Ringkøbingkredsens folketingskandidat Kenneth Mikkelsen vil benytte sig af muligheden for alligevel at komme i Folketinget.

Der bliver ellers brug for en vikar på Christiansborg, når folketingsmedlem Thomas Danielsen Struer-Lemvigkredsen går på barselsorlov fra årsskiftet. Og her er Kenneth Mikkelsen som sit partis førstesuppleant selvskrevet til opgaven som stedfortræder.

I en sms til Dagbladet skriver Kenneth Mikkelsen, at han overvejer sin politiske fremtid.

- Jeg har givet mig selv nogle måneder til at tænke det godt igennem, og vil derfor først melde noget ud efter sommerferien. Det gælder også et eventuelt vikariat for Thomas Danielsen, skriver han.

Det betyder altså, at ferien blandt andet bliver brugt til at spekulere på, om han overhovedet ønsker at fortsætte som folketingskandidat. Der er ingen tvivl om, at det var en skuffelse for Kenneth Mikkelsen, at det ikke lykkedes at skaffe opbakning til det mandat i det vestjyske, der ellers på forhånd blev betragtet som nærmest sikkert.

Kenneth Mikkelsen fik 4659 personlige stemmer ved folketingsvalget i juni måned. Og det var altså ikke nok til en plads på Christiansborg. Efter valget udtrykte blandt andre borgmester Hans Østergaard (V) ærgrelse over, at det ikke lykkedes at få en lokal kandidat i Folketinget.

Hvis Kenneth Mikkelsen, der er erhvervsdirektør i Herning og Ikast-Brande, vælger at takke nej til barselsvikariatet for Thomas Danielsen vil den næste på suppleant på listen blive spurgt.

Nummer to er Gitte Willumsen fra Silkeborg, der fik 2722 personlige stemmer ved valget. Tredjesuppleanten er Anders G. Jacobsen fra Holstebro, der fik 1691 personlige stemmer.

Der er set før, at tredjesuppleanten får tjansen. Da Esben Lunde Larsen sidste år forlod Folketinget, var det netop tredjesuppleanten Carsten Kissmeyer, der endte som stedfortræder. Han brugte vikariatet som springbræt og blev valgt til Folketinget i juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Gør din borgerpligt - gå på restaurant

Hånden på hjertet... Hvornår har du sidst spist på en restaurant i din hjemby? Hvornår har du og din bedre halvdel sagt til hinanden: "I aften går vi ud at spise på Restaurant Xxx"? Hvornår har du og en flok venner senest sat hinanden stævne på en af byens restauranter for få en kulinarisk oplevelse? Og det tæller altså ikke, at I en fredag aften dropper madlavningen og henter en pizza eller noget andet ud af huset-mad. Vi taler om et rigtigt restaurantbesøg med menukort, opvartning og hele pibetøjet. Det er længe siden, ikke sandt? Et tilbagevendende samtaleemne blandt borgere her i kommunen er, hvorfor pokker vi ikke har ret mange gode restauranter. Ikke et ondt ord om ud af huset-spisesteder eller burger-, kylling- og pommefrites-restauranter, som vi har masser af; de kan såmænd sagtens være udmærkede. Vi taler om restauranter med kok i køkkenet, spisekort og tjener, der serverer en god middag, lavet på gode råvarer til en pris, der gør det muligt for en familie at spise ude uden at blive ruineret. De findes selvfølgelig - ingen nævnt, ingen glemt. Men når vestjyder taler med hinanden om restaurant-situationen, høres en tilbagevendende klage: Der er alt for få steder, hvor vi kan spise en ordentlig middag til rimelig penge! Vi lokale er ikke alene om beklagelserne. Den seneste tilfredshedsundersøgelse blandt turister viser, at de, der rejser til vort område, har den samme oplevelse; og den er særlig gal i Ringkøbing-Skjern Kommune på trods af, at vi har millioner af turistovernatninger hvert år. Udfordringen giver turistbranchen grå hår i hovedet. Med god grund. Et bredt udbud af spisesteder af god kvalitet øger et turistmåls tiltrækningskraft. De behøver ikke at være Michelin-klasse; men de må gerne hæve sig over fast food- og buffet-niveau. Hele turistbranchen og kommunen med har fokus på madområdet, hvor nøgleordet ikke mindst er "lokale råvarer". Desværre rykker det bare ikke rigtig. Kokkene vil åbenbart hellere arbejde østpå, tjenerne ligeså, og efterspørgslen svinger vildt, alt afhængig af årstiden. Det er ikke nemt... Der er kun en udvej. Vi må alle gøre vores borgerpligt. Vi må til at spise noget mere ude!

Annonce