Annonce
Kultur

Udsigt til verdensrekord i halvmaraton i Hvide Sande: 35 natteravne løber vintertiden i møde

Det er her på Parallelvej 66, at natløbet starter. Foto: Google Kort.
Rikke Brinch Rødgaard elsker at løbe halvmaraton; natten til søndag arrangerer hun sit eget løb - og det foregår midt om natten.

HVIDE SANDE: De færreste af os oplever, når sommertid skifter til vintertid; da ligger de fleste af os i den sødeste søvn.

Men natten til søndag møder 35 friske danskere vinteren i lysvågen tilstand; da er de nemlig i gang med et halvmaratonløb, der fører dem gennem Hvide Sandes gader.

Bag natløbet står "56 grader Nord", der er identisk med Rikke Brinch Rødgaard, Hvide Sande. Hun elsker at løbe halvmaraton, og løbet natten til søndag er det fjerde cannonballløb, hun har arrangeret.

Cannonball vil sige et løb, hvor folk løber sammen på en fastsat rute, men de i øvrigt selv skal måle tiden, sørge for forplejning undervejs og så videre.

Helt sådan kommer det nu ikke til at foregå i Hvide Sande, fortæller Rikke Brinch Rødgaard. Hendes mand står nemlig i det depot, som løberne passerer fire gange på den 5,3 kilometer lange rute; her står den på saft, vand, cola, chips, slik og frugt.

- Når folk kommer i mål, serverer vi varm suppe og brød, øl, vand og varme drikke. For mig drejer det sig først og fremmest om, at vi hygger os og får en god oplevelse sammen, siger Rikke Brinch Rødgaard.

Cannonballløb er blevet uhyre populære, fordi de er så basale og kan foregå alle mulige steder - som for eksempel i Hvide Sande midt om natten!

Og hvis man tror, at de løbende natteravne "kun" er vestjyder, tager man fejl. Løberne kommer fra hele landet, fortæller Rikke Brinch Rødgaard, der selv er taget til Sjælland for at deltage i cannonballløb. De 35 pladser, hun har begrænset løbet til, blev hurtigt booket.

Løbet starter klokken 01.30 fra Parallelvej 66 i Hvide Sande nord, og intet ville glæde Rikke Brinch Rødgaard mere, end hvis folk i Hvide Sande heppede løberne frem. Så kan man ikke sove, kan man jo lige så godt gå en tur og stille sig på fortovet for at klappe ad dem, efterhånden som de passerer.

I øvrigt er der udsigt til en verdensrekord i halvmaraton, siger Rikke Brinch Rødgaard med et smil:

- Midt under løbet bliver tiden jo skruet en time tilbage!

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der går fisk i den på den gode måde

Det kan godt være, at fiskerierhvervet ikke er helt, som det har været. En tur forbi havnen i Hvide Sande viser selvfølgelig, at der ikke ligger så mange RI-kuttere ved kajen længere, og den udvikling er der sandsynligvis ikke meget at gøre ved. Til gengæld er der masser af gang i den på kajen rundt omkring havnebassinet. I den forgangne uge har der her i Dagbladet været to gode eksempler på, at det ikke er så tosset endda. For et år siden købte selskabet Amanda Seafood Hvide Sande-virksomheden Knud Søndergaard Fiskeeksport. Siden købet har der højest været 25 ansatte på fabrikken, men nu har Amanda Seafood meldt ud, at der bliver brug for det dobbelte antal, fordi der på Tungevej skal fremstilles fisk til en af landets største dagligvarekæder. Selv om de fisk, der skal bearbejdes, nok ikke vil blive landet i Hvide Sande alle sammen, er det altså noget af en god nyhed, at der pludselig bliver 25 nye arbejdspladser på havnen. Som om det ikke var nok, har Vestfisk, der også holder til på Tungevej - og ja, navnet kommer fra fisken tunge - meldt ud, at der skal skrues op for salget af frisk fisk på nettet. Webshoppen har fået nyt navn, der klinger bedre og skal være med til at lokke flere kunder indenfor. Selv om indehaverne et par gange har overvejet at lukke for netbutikken, er der nu plus på bundlinjen, og med Hvide Sande-fiskeskipper Verner Møller til at levere råvarerne fra kutteren RI468 Juli-Ane, er der i hvert fald sikkerhed for, at det er fisk leveret af lokale, der bliver solgt. Når udgangspunktet med den nye hjemmeside også er at give kunden en fornemmelse af at stå på kajen og handle fisk, og målet er at blive danskernes foretrukne fiskehandler, ser det ud til, at folkene bag friskfangetfisk.dk mener det alvorligt. Det kan godt være, at de to nævnte eksempler ikke får fiskerierhvervet tilbage til en havn, hvor kutterne lå tæt for at få plads ved kajen, men mindre kan også gøre det. I hvert fald ser det ud til, at der i det små er gået fisk i den på den gode måde.

Ringkøbing For abonnenter

Lærere om overgangen fra modtageklasse til dansk klasse: - Det er barskt, men de glæder sig altid

Annonce