Annonce
Kultur

Udsigt til verdensrekord i halvmaraton i Hvide Sande: 35 natteravne løber vintertiden i møde

Det er her på Parallelvej 66, at natløbet starter. Foto: Google Kort.
Rikke Brinch Rødgaard elsker at løbe halvmaraton; natten til søndag arrangerer hun sit eget løb - og det foregår midt om natten.

HVIDE SANDE: De færreste af os oplever, når sommertid skifter til vintertid; da ligger de fleste af os i den sødeste søvn.

Men natten til søndag møder 35 friske danskere vinteren i lysvågen tilstand; da er de nemlig i gang med et halvmaratonløb, der fører dem gennem Hvide Sandes gader.

Bag natløbet står "56 grader Nord", der er identisk med Rikke Brinch Rødgaard, Hvide Sande. Hun elsker at løbe halvmaraton, og løbet natten til søndag er det fjerde cannonballløb, hun har arrangeret.

Cannonball vil sige et løb, hvor folk løber sammen på en fastsat rute, men de i øvrigt selv skal måle tiden, sørge for forplejning undervejs og så videre.

Helt sådan kommer det nu ikke til at foregå i Hvide Sande, fortæller Rikke Brinch Rødgaard. Hendes mand står nemlig i det depot, som løberne passerer fire gange på den 5,3 kilometer lange rute; her står den på saft, vand, cola, chips, slik og frugt.

- Når folk kommer i mål, serverer vi varm suppe og brød, øl, vand og varme drikke. For mig drejer det sig først og fremmest om, at vi hygger os og får en god oplevelse sammen, siger Rikke Brinch Rødgaard.

Cannonballløb er blevet uhyre populære, fordi de er så basale og kan foregå alle mulige steder - som for eksempel i Hvide Sande midt om natten!

Og hvis man tror, at de løbende natteravne "kun" er vestjyder, tager man fejl. Løberne kommer fra hele landet, fortæller Rikke Brinch Rødgaard, der selv er taget til Sjælland for at deltage i cannonballløb. De 35 pladser, hun har begrænset løbet til, blev hurtigt booket.

Løbet starter klokken 01.30 fra Parallelvej 66 i Hvide Sande nord, og intet ville glæde Rikke Brinch Rødgaard mere, end hvis folk i Hvide Sande heppede løberne frem. Så kan man ikke sove, kan man jo lige så godt gå en tur og stille sig på fortovet for at klappe ad dem, efterhånden som de passerer.

I øvrigt er der udsigt til en verdensrekord i halvmaraton, siger Rikke Brinch Rødgaard med et smil:

- Midt under løbet bliver tiden jo skruet en time tilbage!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce