Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udsigt til våd mandag: Måske vi kan regne med en ny rekord på vejrfronten

I enhver dansk garderobe bør der indgå regntøj og paraply - især i efteråret, hvor der ind i mellem bliver målt store nedbørsmængder. Arkivfoto: Jens Thaysen/Scanpix
Efteråret 2019 kan gå hen og blive det mest våde nogensinde i dansk vejrhistorie.

Ringkøbing-Skjern: Der har været rige muligheder for at lufte paraply og regntøj i de seneste par måneder, hvor det gang på gang har silet ned i nærmest uendelige strømme.

Nye tal fra DMI viser da også, at efterårets drivvåde regnestykke nærmer sig 300 millimeter, og dermed kan 2019-udgaven af trilogien september, oktober og november blive den mest våde nogensinde i dansk vejrhistorie.

Lige nu tegner 1967 sig for rekorden med en nedbørsmængde på 327 millimeter i de tre måneder.

Ifølge Mikael Scharling, der er klimatolog hos DMI, skal der kun falde lidt mere end 10 millimeter nedbør i resten af november, førend vi som minimum har dansk vejrhistories næstvådeste efterår.

I 1970 faldt der 308 millimeter efterårsregn over Danmark.

Annonce

Vådt i Vestjylland

Når man zoomer ind på Ringkøbing-Skjern Kommune, kan man se, at der i løbet af november er faldet godt 65 millimeter regn over Danmarks geografisk største kommune, hvor der normalt falder 100 millimeter i årets sidste efterårsmåned.

Det var også på dette niveau, at regnestykket landede i såvel 2016 som 2017, mens der på det nærmeste var forhøjet vandstand i 2015, hvor der blev målt en nedbørsmængde på næsten 175 millimeter i november i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Sidste år var paraplyen til genæld ofte klappet sammen, da der i november 2018 blot faldt knap 40 millimeter regn på egnen ved fjorden og havet.

Meteorologerne forudser, at det vil regne hele mandagen i det vestjyske, hvor der ventes at falde 12 millimeter nedbør i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil blev ridset på den ene side

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Ringkøbing

12. december-nissen: - Jeg har 38 timers lønnet arbejde om ugen. Herudover går der en del tid med frivilligt foreningsarbejde og ufrivilligt husarbejde

Skjern For abonnenter

Viceborgmester: Jeg synes, det er ærgerligt, at Skjern nu mister chancen for at udvikle midtbyen

Annonce