Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udsigt til våd mandag: Måske vi kan regne med en ny rekord på vejrfronten

I enhver dansk garderobe bør der indgå regntøj og paraply - især i efteråret, hvor der ind i mellem bliver målt store nedbørsmængder. Arkivfoto: Jens Thaysen/Scanpix
Efteråret 2019 kan gå hen og blive det mest våde nogensinde i dansk vejrhistorie.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der har været rige muligheder for at lufte paraply og regntøj i de seneste par måneder, hvor det gang på gang har silet ned i nærmest uendelige strømme.

Nye tal fra DMI viser da også, at efterårets drivvåde regnestykke nærmer sig 300 millimeter, og dermed kan 2019-udgaven af trilogien september, oktober og november blive den mest våde nogensinde i dansk vejrhistorie.

Lige nu tegner 1967 sig for rekorden med en nedbørsmængde på 327 millimeter i de tre måneder.

Ifølge Mikael Scharling, der er klimatolog hos DMI, skal der kun falde lidt mere end 10 millimeter nedbør i resten af november, førend vi som minimum har dansk vejrhistories næstvådeste efterår.

I 1970 faldt der 308 millimeter efterårsregn over Danmark.

Annonce

Vådt i Vestjylland

Når man zoomer ind på Ringkøbing-Skjern Kommune, kan man se, at der i løbet af november er faldet godt 65 millimeter regn over Danmarks geografisk største kommune, hvor der normalt falder 100 millimeter i årets sidste efterårsmåned.

Det var også på dette niveau, at regnestykket landede i såvel 2016 som 2017, mens der på det nærmeste var forhøjet vandstand i 2015, hvor der blev målt en nedbørsmængde på næsten 175 millimeter i november i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Sidste år var paraplyen til genæld ofte klappet sammen, da der i november 2018 blot faldt knap 40 millimeter regn på egnen ved fjorden og havet.

Meteorologerne forudser, at det vil regne hele mandagen i det vestjyske, hvor der ventes at falde 12 millimeter nedbør i Ringkøbing.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Justitsminister har bedt om redegørelse af kræmmermarkedsag: Rigspolitiet og Midt- og Vestjyllands Politi beklager vildledning

Annonce