Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udsigt til kødannelse: Der bliver adgangsbegrænsning på genbrugspladserne

Der er udsigt til kødannelser, når private fra tirsdag atter får adgang til de kommunale genbrugspladser, hvor der har været lukket i et par uger på grund af frygt for spredning af corona-virus. Arkivfoto: Jørgen Kirk
- Vi forventer et pres på nogle af pladserne, og så vurderer vi situationen herfra, siger fagchef Lone Rossen forud for genåbning af kommunens genbrugspladser i morgen.

Ringkøbing-Skjern: Sikkerheden for medarbejdere og besøgende har førsteprioritet, når portene til kommunens genbrugspladser åbner for private fra tirsdag.

Der vil derfor være adgangsbegrænsning på pladserne, så der kan holdes den nødvendige afstand.

- Vi ved, det er en nyhed, mange har ventet på. Jeg vil dog klart opfordre til, at man ikke bare spænder traileren for bilen og drøner afsted. Selvom vi åbner, så skal det stadig ske på en sundhedsforsvarlig måde, hvor vi beskytter vores medarbejdere og de borgere, der kommer, siger Lone Rossen, fagchef i Ringkøbing-Skjern Kommunes afdeling for land, by og kultur.

Afhængig af genbrugspladsens størrelse vil maksimalt mellem 10 og 20 få adgang ad gangen, hvilket kan skabe kø, lyder vurderingen fra kommunen.

Annonce

Vi ved, det er en nyhed, mange har ventet på. Jeg vil dog klart opfordre til, at man ikke bare spænder traileren for bilen og drøner afsted.

Lone Rossen, fagchef, Ringkøbing-Skjern Kommune

Også tid i næste uge

- Vi åbner som normalt. Dermed har vi også åbent fra onsdag til lørdag, og jeg kan da kun opfordre til, at man venter med at komme - gerne til næste uge eller efter påske. Det vil lette presset på pladserne, og så kan man også få det sidste med fra påskens anstrengelser, siger Lone Rossen.

Hvis man alligevel vælger at spænde traileren for bilen for at være blandt de første, så er budskabet fra fagchefen, at man nok må forberede sig på, at skulle spendere en pæn portion af tirsdagen på at aflevere sit affald.

Lone Rossen tilføjer, at man som borger selv skal medbringe skovl og kost til aflæsning, hvis der er behov for det, ligesom alle opfordres til at bære handsker på pladsen.

På nogle af de større pladser vil Beredskabet være til stede for at hjælpe med at afvikle trafikken på en fornuftig måde.

- Nu må vi se, om alle har tænkt sig at komme tirsdag, eller om de spreder det ud over ugen. Vi forventer et pres på nogle af pladserne, og så vurderer vi situationen herfra, siger Lone Rossen.

Her er der åbent

Pladserne i Skjern, Tarm, Hvide Sande, Videbæk og Ringkøbing vil være åbne fra tirsdag klokken 10 til 18, mens det i Tim og Troldhede er fra henholdsvis 14 til 18 og fra 15 til 17.

På genbrugspladserne i Bork, Spjald, Lem og Kloster er der ikke åbent om tirsdagen.

kommunens hjemmeside er det muligt at få fuldt overblik over åbningstiderne på de enkelte pladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Annonce