Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udsigt til fortsat lukket akutklinik i Ringkøbing: Forslag om forlængelse af nedlukning til den 21. februar

Det afgøres mandag, om Akutklinikken i Ringkøbing skal være lukket i endnu en måned. Foto Johan Gadegaard.
Hospitalsudvalget behandler mandag et forslag om forlængelse af den midlertidige nedlukning af akutklinikkerne i Ringkøbing, Grenaa,Silkeborg og Skive; direktionen indstiller til fortsat lukning med henvisning til "stort set uændret situation".

RINGKØBING-SKJERN: Meget tyder på, at akutklinikken i Ringkøbing forbliver midlertidigt lukket en rum tid endnu.

I alt fald indstiller direktionen for hospitalsvæsenet, at lukningen af klinikkerne i Ringkøbing, Grenaa, Silkeborg og Skive forlænges til den 21. februar, når hospitalsudvalget mødes på mandag.

De fire akutklinikker blev midlertidigt lukkede fra den 22. december sidste år til den 3. januar 2021 på grund af øget pres på hospitalerne forårsaget af den øgede Covid-19-smitte. Efterfølgende blev den midlertidige nedlukning forlænget til den 24. januar.

Formålet har været at frigøre personalet på akutklinikkerne og på den måde styrke indsatsen på sygehusene.

Det vurderes nu, at situationen for regionens hospitaler er "stort set uændret siden den seneste beslutning om at forlænge den midlertidige nedlukning af akutklinikkerne", hedder det i dagsordenen for mødet på mandag.


Jeg vil kæmpe for, at klinikkerne bliver åbne igen; lukningen var set med mine øjne en meget, meget midlertidig løsning. Med de lave smitte- og indlæggelsestal, vi ser nu, er der ingen grund til fortsat at holde dem lukkede.

Marianne Karlsmose, regionsrådsmedlem (K).


Konkret var der den 14. januar 113 indlagte med Covid-19 på regionens sygehuse, og der er samtidig stor bekymring for, hvilke følger, den nye mutation vil få for antallet af indlæggelser i den kommende periode.

Annonce

Luk op nu

Ringkøbing-Skjerns borgmester Hans Østergaard (V) skrev den 12. januar sammen med kollegerne i Silkeborg, Grenaa og Skive et brev til regionsrådsformand Anders Kühnau, hvori de udtrykte forståelse for det pres, hospitalerne var under; de undrede sig dog over, at de ikke var blevet inddraget i planerne, understregede akutklinikkernes betydning for det lokale sundhedsvæsen, og udtrykte deres "klare forventning" om, at akutklinikkerne åbner igen senest den 25. januar.

Udsigten til, at de nu vil være lukket frem til den 21. februar, huer ikke Hans Østergaard:

- De seneste corona-tal viser, at både smittetallet, smitteprocenten og antallet af indlæggelser er faldende. Jeg kan ikke vurdere alvoren i truslen fra den engelske corona-mutation, men når jeg ser på tallene, tænker jeg, at klinikkerne bør genåbne nu, og så man tage stilling til en lukning, hvis behovet skulle vise sig, siger han til Dagbladet.

Annonce

Stemmer imod

Marianne Karlsmose (K), der sidder i regionsrådets forretningsudvalg, stemte sidste gang for den midlertidige lukning på grund af den situation, sygehusene stod i dengang med stærkt øget smittepres og stigende antal indlæggelser.

Det kommer dog ikke til at ske på mandag, understreger hun, selv om hun erkender, det bliver svært at få flertal mod direktionens indstilling.

- Jeg vil kæmpe for, at klinikkerne bliver åbne igen; lukningen var set med mine øjne en meget, meget midlertidig løsning. Med de lave smitte- og indlæggelsestal, vi ser nu, er der ingen grund til fortsat at holde dem lukkede.

Marianne Karlsmose understreger, at hun i øvrigt er utilfreds med hele processen i forbindelse med den midlertidige lukning af akutklinikkerne. Hun mener ligesom de fire borgmestre, at forløbet har været alt for lukket.

- Det kan man gøre bedre, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Skjern

Falsk coronalyntest lammer Finderup Efterskole: 60 elever sendt hjem i isolation

Skjern Håndbold For abonnenter

Skjern Håndbold-talenter ramt på flere fronter: Corona-regler giver fjernundervisning, ingen tilskuere og aflyste slutrunder

Hvide Sande

Oprydning og jagten på en halv million plastik-dimser: - Vi kunne godt pege fingre, men det får vi ikke en ren strand af

Navne For abonnenter

Efterskoleforstander gennem 34 år springer ud som forfatter: - Om 50 år er bogen fuld af gode historier for mine oldebørn

Annonce