Annonce
Hvide Sande

Udsigt til etsporet rundkørsel ved Kloster: Forvaltning anbefaler løsning, der kan holde i mange år

En etsporet rundkørsel er den løsning, forvaltningen peger på som den bedste løsning. Illustration Ringkøbing-Skjern Kommune.
Teknik- og miljøudvalget skal vælge mellem tre modeller, når krydset Klostervej-Søndervig Landevej skal ombygges; etsporet løsning vil nogenlunde kunne holdes inden for ramme på godt fire millioner kroner.

KLOSTER: Meget tyder på, at den kommende trafikløsning ved Kloster bliver en etsporet rundkørsel.

Det er i alt fald denne løsning ud af tre mulige, administrationen anbefaler teknik- og miljøudvalget at vælge, når udvalget skal behandle ombygningen af krydset Klostervej-Søndervig Landevej på sit kommende møde.

Til løsning af opgaven med forbedring af krydset, der er voldsomt belastet af stigende trafikmængder er tre forslag altså i spil:

Annonce

En etsporet rundkørsel, en tosporet rundkørsel med mulighed for ind- og udfletning og en signalregulering af krydset. Alle tre løsninger har en størrelse, så sættevogne kan køre gennem krydset med en fart på 15 kilometer i timen, samt at modulvogntog kan køre igennem på normal vis. Derudover skal vindmølletransporter med vinger på op til en længde på 75 meter og en samlet længde af specialkøretøjet på op til 84 meter kunne komme igennem.

Det svarer til, at løsningerne udformes efter den samme størrelse køretøjer, som også kan passere den nyligt anlagte rundkørsel ud for Lalandia ved omfartsvejen syd om Søndervig.

Tre modeller

To rundkørselsmodeller er i spil. En etsporet rundkørsel, hvor cykelsti-tunellen bevares, og Baggersvej (der fører ned til Kloster Surfspot) bevares. Der laves et overkørbart areal i midterøen, så vindmølletransporter kan komme igennem.


Generelt vil projektet forbedre trafikafviklingen til og fra Kloster og Baggersvej betragteligt, uden det vil gå væsentligt ud over trafikudviklingen på Søndervig Landevej.

Teknik- og miljøforvaltningen.


En alternativ løsning er at lave rundkørslen tosporet, så Søndervig Landevej får to til- og frafartsspor. Den vil dog være relativt arealkrævende, så den skal placeres tættere mod Ringkøbing. Den vil have større trafikkapacitet men ringere trafiksikkerhed.

Den tosporede model er mindre trafiksikker, og fylder mere. Illustration Ringkøbing-Skjern Kommune.

Endelig er der den mulighed, at der kan etableres signalregulering i krydset. Denne løsning vil være billigere end en rundkørsel, men fremkommeligheden på Søndervig Landevej vil blive ringere, og den har mange krydsningspunkter mellem de forskellige trafikretninger, og er mindre trafiksikker.

Forvaltningen noterer sig, at en rundkørsel generelt giver en bedre trafiksikkerhed end et signalreguleret kryds, og giver en mere jævnt fordelt afvikling af trafikken.

Annonce

Etsporet løsning

Forvaltningen anbefaler altså en etsporet løsning, der også har den fordel, at den så nogenlunde vil kunne holdes inden for budgetrammen på godt fire millioner kroner.

Fordelene er, at den har en hastighedsdæmpende effekt, hvilket er specielt gavnligt på Søndervig Landvej, hvor der bliver kørt hurtigt i dag; derved er løsningen god trafiksikkerhedsmæssigt med færre alvorlige udheld. Den vil også betyde, at trafikken "flyder" bedre end gennem et signalreguleret kryds.

Forvaltningen vurderer, at en ombygning af krydset vil forbedre mulighederne for, at trafikanterne kan komme til og fra Klostervej uden at skulle vente på ophold i trafikstrømmene på Søndervig Landevej - noget, der i dag giver problemer i højsæsonen.

Den signalregulerede model giver ikke den samme trafiksikkerhed som en rundkørsel. Illustration Ringkøbing-Skjern Kommune.

Desuden vil risikoen for farlige situationer og uheld, især bagendekollisioner, formindskes ved en ombygning.

Ved at indlemme Baggersvej i løsningen kan man yderligere forbedre trafikforholdene ved både kørsel til og fra Baggersvej, hvilket i dag giver udfordringer i turist-højsæsonen.

Generelt vil projektet forbedre trafikafviklingen til og fra Kloster og Baggersvej betragteligt, uden det vil gå væsentligt ud over trafikudviklingen på Søndervig Landevej, vurderer forvaltningen.

Annonce
Skjern Håndbold For abonnenter

Fra taktisk kegle til muligt comeback: Rutineret stregspiller er med i Skjerns trup på torsdag

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Videbæk

Civile betjente trak pistolerne mod geværbevæbnet mand: - Han troede, de var nogle banditter

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Gintberg og Agger på charmeoffensiv hos erhvervslivet: Derfor skal de smide penge i grøn folkefest

Ringkøbing-Skjern

Nu skal besøgende og medarbejdere bære mundbind på ældrecentre og sociale bosteder

Hvide Sande

Gitte og Esther tager sig godt af børnene i Kloster: Vi vil skabe den bedste barndom og opvækst

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern

Hvide Sande

Trafikstyrelsen giver dispensation: Vesterhav Syd og Nord må bruge radarstyret lys på de kystnære møller

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Videbæk

Byrådstrio fra Videbæk og konservativ strittede imod at skære i tilskud til Videbæk Idræts- og Fritidscenter

Tarm For abonnenter

En jul med stærke traditioner: 50 år i træk har Hardy hentet sit juletræ hos Inger

Ringkøbing-Skjern

Kun for børn: I Ringkøbing afsættes der ekstra tid, når de mindste skal have et coronastik

Annonce