Annonce
Skjern

Udsatte sag om testmøller: Borgmester vil nu lægge arm med biskoppen om veto

Borgmester Hans Østergaard (V) vil formentlig forsøge at få biskoppen i Ribe til endnu en gang at trække sit veto mod testmølleprojektet ved Stauning Lufthavn. Arkivfoto

Sagen om testmøller ved Stauning Lufthavn blev tirsdag pillet af byrådets dagsorden og udsat. Borgmesteren vil nu mødes med biskoppen.

Annonce

Ringkøbing-Skjern: Der blev tirsdag tilføjet endnu et kapitel i den langstrakte sag om de omdiskuterede testmøller ved Stauning Lufthavn.

Byrådet valgte nemlig at udsætte behandlingen af sagen om den lokalplan, der skal bane vej for møllerne.

Det skete, fordi erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) endnu ikke har afgjort, om han vil anerkende Ribe Stifts veto eller ej, forklarede borgmester Hans Østergaard (V).

- Der sker næppe noget ved at udsætte den, nu hvor vi er så tæt på en afgørelse, lød det fra borgmesteren på byrådsmødet.

Noget tyder dog på, at ministeren ikke har så travlt med at lukke den betændte vestjyske møllesag.

Det er flere uger siden, at han fik den overdraget. Det skete, fordi det efter flere møder mellem stiftet, kommunen og mølleopsætterne ikke er lykkedes at nå til enighed om en løsning.

Stiftet har nemlig denne gang valgt at fastholde sit veto mod de to testmøller i Velling Mærsk ved Stauning Lufthavn.

Det betyder, at det nu alene er op til ministeren at anerkende stiftets særlige mulighed for at stoppe byggeprojekter, der skæmmer landskabet omkring kirkerne, eller underkende det, fordi han mener, der er særlige erhvervsmæssige grunde til det.

Mens ministeren overvejer, vil borgmesteren nu forsøge sig med et møde med biskoppen i Ribe.

Hans Østergaard har i et brev overfor ministeren fastslået, at han undrer sig over, at stiftet nedlagde veto mod de to møller. Tidligere i projektet valgte man nemlig at trække et nedlagt veto mod fire møller tilbage.

Om borgmesteren får noget ud af sin armlægning med biskoppen og dermed sørger for, at erhvervsministeren slipper for at lægge sig ud med enten kirken eller erhvervslivet, vil tiden vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Hvordan bliver julen 2020?

Annonce