Annonce
Ringkøbing

Udmelding fra bestyrelsen: Medborgerhus vil tage brugerne med på råd

Der var smil på læberne, da den daglige leder og formanden for bestyrelsen, Pernille Pries Pedersen (t.v.) og Lisbeth Aagaard Jensen, i sommeren 2018 bød velkommen til Ringkøbing-Skjern Medborgerhus efter en flytning fra Brogaardsvej til Herningvej i Ringkøbing. I dag bakser ledelsen med økonomiske problemer. Arkivfoto: Kaj Poulsgaard.
Ringkøbing-Skjern Medborgerhus er ramt af økonomiske problemer, og derfor bliver der arbejdet på at få nye kræfter ind i bestyrelsen. Tilmed skal der nedsættes et brugerråd. Det ventes, at huset kommer ud af 2019 med et underskud på omkring 120.000 kroner.

Ringkøbing: - Bestyrelsen har besluttet, at der skal nedsættes et brugerråd, så brugerne netop kan blive taget med på råd.

Sådan hedder det i en pressemeddelelse, som tirsdag morgen er udsendt fra Ringkøbing-Skjern Medborgerhus. Det sker som reaktion på artikler bragt i Dagbladet i sidste uge, hvor vi kunne fortælle, at medborgerhuset ventes at komme ud af 2019 med et underskud på omkring 120.000 kroner.

Ringkøbing-Skjern Medborgerhus modtager årligt et kommunalt driftstilskud på godt 435.000 kroner, og fra politisk side er der derfor nu blevet bedt om at stramme op. På et udvalgsmøde for en uge siden blev det besluttet, at medborgerhuset hver måned skal indsende en budgetopfølgning, og fra politisk side bliver det anbefalet, 'at der afholdes en ekstraordinær generalforsamling således, at de organisatoriske forhold omkring bestyrelsen afklares hurtigst muligt'.

I sidste uge var det ikke muligt at få hverken den daglige leder af Ringkøbing-Skjern Medborgerhus, Pernille Priess Pedersen, eller formanden for bestyrelsen, Lisbeth Aagaard Jensen, i tale. Men i dag siger sidstnævnte blandt andet:

- Meningen er, at vi snarest vil indkalde vores brugere og foreninger, så vi kan få nedsat et brugerråd.

Medborgerhuset

Ringkøbing-Skjern Medborgerhus har eksisteret siden august 1989 - og er et medborgerhus for borgere, foreninger og virksomheder i kommunen.

I august sidste år flyttede medborgerhuset i nye lokaler på Herningvej i Ringkøbing, hvor der er godt 800 kvadratmeter til rådighed.

Medborgerhusets samarbejdspartnere omfatter blandt andre Ældresagen, Røde Kors, G-faktor, FrivilligVest, Sind og en række patientforeninger.

Huset ledes af en bestyrelse med syv medlemmer og en daglig leder.

Medborgerhuset modtager årligt et kommunalt driftstilskud på 435.800 kroner.

Det forventes, at Ringkøbing-Skjern Medborgerhus kommer ud af 2019 med et underskud på 120.000 kroner.

Ifølge fremlagte budgetter vil årets resultat i 2020 blive et plus på knap 154.000 kroner, mens der i 2025 er budgetteret med et overskud på 122.841 kroner.

Håb om mindre underskud

Lisbeth Aagaard Jensen gør det videre klart, at der er brug for nye kræfter i bestyrelsen, hvor hun har siddet som formand gennem de seneste fire år. Men en ekstraordinær generalforsamling - som anbefalet fra kultur- og fritidsudvalget - kommer ikke på tale:

- Nej, det gør vi ikke. Vi holder ordinær generalforsamling, som vi plejer at gøre i marts, siger Lisbeth Aagaard Jensen.

I pressemeddelelsen fra Ringkøbing-Skjern Medborgerhus bliver det blandt andet forklaret, at flytningen i sommeren 2018 fra Brogaardsvej til Herningvej har været en stor mundfuld såvel økonomisk som arbejdsmæssigt:

- Det har blandt andet medført, at medborgerhuset kommer ud med et mindre underskud i 2019, hedder det i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesformand Lisbeth Aagaard Jensen uddyber:

- Selvfølgelig skulle vi ikke gerne gå ud med underskud. Men de faste udgifter har vist sig at være højere end beregnet. Vi håber, at underskuddet bliver lidt mindre end de 120.000 kroner.

Annonce

Flere end 70 foreninger

For at sikre likviditeten i medborgerhuset her i november bevilgede kultur- og fritidsudvalget i oktober et midlertidigt lån på 33.000 kroner, som skal tilbagebetales ved udbetaling af anden rate af det kommunale tilskud i 2020.

Ifølge fremlagte budgetter for Ringkøbing-Skjern Medborgerhus vil næste år munde ud i et overskud på knap 154.000 kroner, mens der i 2025 er budgetteret med et overskud på godt 122.000 kroner.

Til den tid er det tanken, at medborgerhuset - udover en leder på fuld tid - også har en opsøgende og udadvendt medarbejder, der sikrer nytænkende samarbejdsrelationer, en administrativ medarbejder samt fire servicemedarbejdere på lønningslisten.

Flere end 70 foreninger er i dag brugere af Ringkøbing-Skjern Medborgerhus, der har eksisteret siden august 1989.

Annonce
Tarm For abonnenter

Hør alarmopkaldet fra den dag, da Casper døde: 'Vi kan ikke få kontakt, og han er helt blå'

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Sand hindrer bådene i at komme på fjorden: - Hvis der er for meget vind, kan man være sikker på at sidde fast

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Glimt fra gamle dage: Krocket-dyster, sommerpostbude og gymnaster på udlandsturné

Ringkøbing-Skjern

Tips fra boligstylistens eget hjem: Med svejse-apparat og evighedsblomster kommer man langt

Ringkøbing-Skjern

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Ringkøbing-Skjern: Ugens billigste hus ligger i Hvide Sande

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Ringkøbing For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Ringkøbing-Skjerns virksomheder

Sport

God start for badmintonstjerne fra Videbæk: Landstræner roser dansk herredouble efter vigtig OL-sejr

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Ringkøbing-Skjern

Spærretid giver ingen ballade: Slut med at stille spørgsmål til politikerne frem til valget

Danmark For abonnenter

Cold Hawaii: Kystby i Thy surfer på en bølge af tilflyttere

Tarm

Markræs gik galt: 5000 kvadratmeter mark futtede af

Annonce