Annonce
Ringkøbing

Udleverede kreditinfo: Elsælger forsøgte at fuppe 84-årig mand

Den 84-årige nåede at lukke både sin mailkonto og sin bankkonto, inden svindleren fik lagt sine klamme hænder på dem. Arkivfoto: Michael Bager

RINGKØBING: Ikke færre end tre ældre mennesker i Ringkøbing har i løbet af de seneste uger fået opkald fra svindlere, der forsøger at fiske informationer ud af dem for at stjæle penge, også kendt som phishing.

Senest fik en 84-årig mand et opkald fra en sælger fra Fortuna El, som i første omgang var så overbevisende, at den 84-årige gav ham sit personnummer og efterfølgende sine kreditoplysninger.

Den ældre mand var dog ikke helt tabt bag en vogn. Da han opdagede, at nogle dagen efter forsøgte at nulstille hans Google-konto, blev han mistænksom. Han lukkede alt ned og kontaktede politiet, så svindleren ikke fik adgang til hverken den ene eller anden konto. Phishing-forsøget skete 19. maj.

Annonce

To ældre kvinder fra Ringkøbing blev også udsat for telefonsvindlere henholdsvis 11. og 15. maj. Den ene kvinde mistede omkring 6000 kroner, mens den anden afviste svindleren.

Hos lokalpolitiet har man en undren over, hvorledes det lykkes svindlerne at opspore og udvælge netop ældre personer til deres phishing-forsøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Restauranter i Søndervig og Hvide Sande lider under taxa-mangel: - I yderste tilfælde har vi selv kørt gæster hjem

Annonce