x
Annonce
Udland

Udløste regeringskrise i Norge: Kvinde skal blive i fængsel

En 29-årig terrorsigtet kvinde, der blev hentet til Oslo med to små børn, forbliver varetægtsfængslet.

En 29-årig terrorsigtet kvinde, der blev hentet til Oslo fra Syrien med sine to små børn, blev mandag varetægtsfængslet i yderligere fire uger.

Annonce

Den sigtede kvinde var ikke til stede, da kendelsen blev afsagt.

Kvinden var mandag 20. januar blevet varetægtsfængslet for fire uger.

Den norske regerings beslutning om at hente familien hjem fra Syrien på grund af sygdom hos det ene barn, udløste en regeringskrise i Oslo.

Da kvinden blev hentet, besluttede Fremskrittspartiet at forlade regeringen.

Det indvandringskritiske parti var imod, at kvinden og de to børn skulle have lov til at komme til Norge.

Den norsk-pakistanske kvinde nægter sig skyldig i de anklager, som rettes mod hende, og hendes forsvarer, Nils Christian Nordhus, siger, at kvinden tager afstand fra Islamisk Stat.

Kvinden blev anholdt, da hun i midten af januar ankom til lufthavnen Gardermoen i Oslo sammen med sine to børn, som er tre og fem år gamle. Hun var blevet hentet af en delegation fra det norske udenrigsministerium.

Kvinden rejste i 2013 til et område i Syrien, som var kontrolleret af IS. Her giftede hun sig med en mand, som har kæmpet for bevægelsen.

Kvinden har tidligere hævdet, at hun ikke rejste til Syrien frivilligt, og at hun i flere år har forsøgt at komme ud af landet.

Forsvareren siger, at den terrorsigtede kvinde har haft det "grusomt" og ønsker et opgør med det liv, som hun havde i Syrien.

Hun er formelt blevet sigtet af det norske politis sikkerhedstjeneste for deltagelse i både al-Nusra Fronten og Islamisk Stat, der begge betegnes som terrororganisationer.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

38 nye lejligheder lige midt i Videbæk? Ja tak!

Læserbrev: Tirsdag 31. marts skal vi i byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune stemme om en endelig godkendelse af de tre punkthuse på Bredgade i Videbæk. Det vil jeg varmt anbefale byrådet at stemme ja til. 38 nye lejligheder med plads til både ung som gammel. De billigste lejligheder kan lejes for omkring kr. 6.300. Det må siges at være langt fra de dommedagsprofetier, om en voldsom høj husleje på langt over kr. 8.000, som, nej-sigerne havde proklameret, kunne blive tilfældet. Det er heldigvis ikke tilfældet. Faktisk bliver gennemsnitshuslejen på omkring kr. 7.300. Det er på niveau med den husleje, der betales for nybyggeri i Herborg bare for at sætte det i perspektiv. Beliggenheden centralt i byen er på alle måder ideel. Her er man både tæt på anlægget, butikslivet i byen og Centerparken. Det er derfor heller ikke underligt, at der er så stor efterspørgsel, at man ønsker at gennemføre projektet på én gang i stedet for i løbet af fire-seks år. Men jeg vil egentlig ikke fortælle så meget om etagebyggeriet, men mere om de gode ting der følger med, når det forhåbentlig står færdigt. Man kan mene, hvad man vil om projektet, men der er ingen tvivl om, at det vil lokke nye familier til byen på den ene eller den anden måde. Vi snakker potentielt om 38 nye børnefamilier, der kan flytte til Ringkøbing-Skjern Kommune og til Videbæk. Potentielt 38 nye børnefamilier! Der vil blive skabt en helt naturlig rokade, når etagebyggeriet står færdigt. Den ældre generation rykker videre og skaber plads til en ny generation på villavejene. Måske kommer der også mindre børnefamilier, som flytter ind i en af de nye lejligheder for at finde ud af ,om livet i Videbæk er noget for dem. Hele 38 familier der handler i vores butikker, og hjælper til med at holde gang i vores på mange måder helt unikke bymidte. Nogle vil formentlig engagere sig i vores foreningsliv, og deres børn vil uden tvivl benytte sig af de forskellige fritidsaktiviteter. I disse lidt dystre tider og hvor dårlige nyheder fylder i medierne, så har vi brug for gode nyheder, og det synes jeg i den grad, dette projekt er. Hele 38 familier der kan være med til at skabe endnu mere liv i vores fantastiske by og vores fantastiske kommune!

Annonce