Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udkast til høringssvar: Borgmester roser Vattenfall for at imødekomme lokal Vesterhav Syd-bekymring

Borgmester Hans Østergaard (V) satser på at få opbakning til sit udkast til endnu et høringssvar til Vesterhav Syd-mølleprojektet. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Hans Østergaard (V) lægger op til tilfredshed med flytningen af de 20 møller i byrådets officielle høringssvar til miljøkonsekvensrapport for Vesterhav Syd, og så har Vattenfall sat dato på et virtuelt borgermøde om rapporten.
Annonce

Vestkysten: "Byrådet anerkender koncessionshavernes tiltag for i videst muligt omfang at imødekomme den lokale bekymring om projektets visuelle påvirkning og støjpåvirkning".

Sådan er ordlyden i det udkast til et høringssvar til den nye miljøkonsekvensrapport for Vesterhav Syd, som borgmester Hans Østergaard (V) nu beder økonomiudvalget om at godkende.

I udkastet roser borgmesteren energiselskabet Vattenfall, der står bag den kommende kystnære vindmøllepark mellem Søndervig og Hvide Sande, for at møllerne bliver flyttet så langt væk fra kysten som muligt i det udpegede mølleområde.

Det betyder i praksis, at møllerne kommer til at stå i én række omkring ni kilometer fra kysten. I det oprindelige forslag ville flere af møllerne være placeret fire kilometer fra strandkanten.

Borgmesteren er også tilfreds med, at møllerne kommer til at stå i et letopfatteligt mønster.

Annonce

Bag skærmen

Om borgmesterens politiske kolleger er tilfredse med formuleringerne i høringssvaret, vil vise sig, når udkastet tirsdag i første omgang skal behandles af økonomiudvalget.

Om de kommende møllenaboer er enige i borgmesterens udlægning står klart, når Vattenfall holder borgermøde om den nye miljøkonsekvensrapport.

Energiselskabet har netop sat dato på et varslet møde om rapporten. På grund af coronavirus og forsamlings-restriktionerne kommer mødet til at foregå virtuelt og ikke som workshop. Alle har mulighed for at følge mødet hjemme fra computerskærmen onsdag den 17. juni klokken 18.30-21.00.

Annonce

Svarer på spørgsmål

Repræsentanter fra Energistyrelsen og Vattenfall og eksterne konsulenter vil blandt andet fortælle om miljøkonsekvensrapporten, de 20 møllers nye placering, landskabelige konsekvenser, støj og turisme, ligesom der også vil blive fortalt om værditab og medejerskab af den kommende vindmøllepark.

Der bliver mulighed for at stille spørgsmål til Vattenfall og eksperterne. Det kan blandt andet ske ved at sende en mail til Vattenfall eller Energistyrelsen. På forhånd kan det ikke garanteres, at alle spørgsmål bliver besvaret på mødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing

Vig bag mig, Satan!

Annonce