Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udgift på 400.000 kroner: Skal elever på musikskole have penge tilbage?

Det blev en streg i regningen for Musikskolen Ringkøbing-Skjern, at coronakrisen medførte aflysning af masser af undervisning fra midten af marts til slutningen af maj. Illustration: Jens Nex
Medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget drøfter onsdag eftermiddag, om coronakrisen skal medføre tilbagebetaling for manglende undervisning på Musikskolen Ringkøbing-Skjern.
Annonce

Ringkøbing-Skjern: Det har mildest talt været svært at finde melodien på Musikskolen Ringkøbing-Skjern under coronakrisen.

Da Danmark lukkede ned 12. marts, blev skolens omkring 930 elever bedt om at pakke deres blokfløjter, saxofoner, dansesko og nodehæfter - og tage hjem.

I perioden frem til 28. maj har Musikskolen tilbudt soloundervisning virtuelt, mens holdundervisning og sammenspil har været aflyst. Det samme gælder undervisning i drama, billedkunst, dans og ballet.

I dag står den tværkulturelle skole tilbage med et regnestykke, det kan være svært at få til at gå op. For skal eleverne og deres forældre have deres penge retur for al den undervisning, der har været aflyst?

Det skal medlemmerne af kultur- og fritidsudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune finde et svar på onsdag eftermiddag.

Som udgangspunkt har politikerne to scenarier at vælge mellem. Det ene går på direkte tilbagebetaling til alle elever - uanset, om de har modtaget virtuel undervisning eller slet ingen.

Denne model vil medføre en udgift på 400.000 kroner.

Annonce

Rabat på 15 procent

En anden løsning kan være en reducering af priserne for elevundervisning i den kommende sæson med 15 procent.

"Det forudses, at der efter den lange nedlukningsperiode skal laves en særlig indsats både til fastholdelse af de nuværende elever og til rekruttering af nye. Her vil en generel prisreduktion være et godt redskab", hedder det i dagsordenen forud for mødet onsdag eftermiddag.

Den samlede udgift for dette scenarie nummer to vil være 462.000 kroner.

Formanden for kultur- og fritidsudvalget, Erik Viborg (V), var noget nær oppe i det røde felt, da kulturminister Joy Mogensen (S) i foråret gjorde det klart, at de kommunale musikskoler  ikke skal sende penge retur for aflyst undervisning. Senere påpegede ministeren så, at kommunerne kan have en moralsk forpligtigelse til helt eller delvist at refundere betalingen:

- Hun ved da, hvilken klemme det efterlader kommunerne i, når hun på den ene side siger, at loven giver os ret til ikke at tilbagebetale, og på den anden side siger, at vi bør nok gøre det alligevel - uden at hun af den grund sikrer en statslig kompensation, lød det i slutningen af maj fra Erik Viborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Er indstillet til wildcard: Skjern håber på europæisk håndbold i denne sæson

Ringkøbing-Skjern

Politiet beder om hjælp: To dekorerede figurer savner deres ejer

Ringkøbing-Skjern

Politisk top langer ud: Sommerpakke rammer skævt og skal laves om nu

Skjern

Ni ud af 10 sæsonkortholdere har gentegnet: Skjern håber på flere end 500 tilskuere

Annonce