Annonce
Ringkøbing-Skjern

Udendørs aflevering: Skoler åbner først når de er parate

Skoleelever kan formentlig se frem til, at undervisningen i et vidt omfang rykkes udenfor, når skolerne atter åbner efter påske. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Kommunens mange børn vil møde ind til en forandret hverdag, når skoler og daginstitutioner åbner igen.

RINGKØBING-SKJERN: Det er langt fra sikkert, at kommunens skoler, daginstitutioner åbner lige efter påske, som statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede det på mandagens pressemøde.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Her slår fagchef for dagtilbud og undervisning fast, at ingen skoler eller daginstitutioner åbner, før de lever op til de sundhedsfaglige retningslinjer, som kommunerne stadig venter på at få.

- Statsministeren formulerede det som, at vi vil begynde åbningen af skoler og daginstitutioner den 15. april. I Ringkøbing-Skjern Kommune lukker vi op, når vi er parate til det på de enkelte skoler, siger fagchef Flemming Nielsen i pressemeddelelsen.

Han vurderer, at skoler og institutioner vil komme til at åbne trinvist.

Annonce

Genåbning

Børne- og Undervisningsministeriet skriver på sin hjemmeside, at skolerne skal åbne hurtigst muligt fra den 15. april. Det samme er tilfældet for dagtilbud.

Det skal dog ikke ske før, kommunalbestyrelsen ud fra sundhedsmyndighedernes anbefalinger vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt for eleverne at være på skolen.

Det er derfor op til hver enkelt kommune at vurdere, om skolerne overholder sundhedsanbefalingerne.

Kommunen kan - om nødvendigt - begrænse de timer, som børnene er i dagtilbuddet.

Udendørs aflevering

Når åbningerne sker, skal man ikke forvente, at børnenes hverdag bliver som før coronakrisen.

Mette Frederiksen bedyrede på pressemødet, at undervisningen i vidt omfang vil foregå under åben himmel, hvorfor undervisningen og pasningen vil minde meget om nødpasning og nødundervisning.

- Vi vil åbne skoler og daginsitutioner til en anden hverdag, end vi har været vant til. For eksempel kan man forestille sig differentierede mødetider, og at vi vil tage imod børnene uden for skolen eller institutionen, så vi undgår, at forældrene skal indenfor, ligesom vi vil forsøge at tilrettelægge udendørs undervisning og pasning i et større omfang end hidtil, siger Flemming Nielsen i pressemeddelelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Millionprojekt skal samle landsbyen: Efter flere års arbejde, utallige møder og store indsamlinger begynder nedrivningen

Ringkøbing-Skjern

800.000 kroner i spil: Musikskolechef er i tvivl om mulighed for tilbagebetaling

Annonce