Erhverv

Ude i god tid: Stamkunder og store virksomheder booker julefrokosten nu

Nikolaus Gerdes er Food & Beverage Manager hos Messe C og ifølge ham, er det især de store virksomheder med mange medarbejdere og stamkunderne, der booker julefrokost tidligt hos Messe C. Foto: Pressefoto
Det er især de store virksomheder og dem, der altid holder julefrokost samme sted, der er ude i god tid, når julefrokosten skal bookes.

FREDERICIA/NYBORG: Kalenderen siger forår, men derfor kan man jo godt glæde sig til jul. Og hvis man er en stor virksomhed med mange ansatte, er det faktisk ikke en dag for tidligt at begynde at overveje, hvor julefrokosten skal holdes i år.

Således kan både hotel- og konferencecenter Nyborg Strand og Messe C i Fredericia melde om, at de første bestillinger på firmajulefrokoster for længst er tikket ind.

- Hos os er det ofte gengangerne, altså dem, der har en tradition for at holde deres julefrokost på Nyborg Strand, der booker allerede i januar. Og så er det som regel også de virksomheder, der har en kontinuitet i både drift og ledelse, og som allerede nu ved, hvordan resultatet for 2019 bliver, som gerne booker deres julefrokost tidligt, fortæller salgs- og marketingchef hos Nyborg Strand, Claus Hansen

Nyborg Strand har plads til 800 gæster per aften til årets tre julearrangementer, så hvad enten man har mange eller få ansatte, er der gode muligheder, når medarbejderne skal bespises med and og flæskesteg.

Årets julefrokost i Messe C er bygget op som et tysk julemarked. Foto: Pressefoto

5000 spisende gæster

- Det er meget forskelligt, hvor store virksomhederne er. Det kan være alt fra den lille smedevirksomhed med seks ansatte, som booker julefrokost til 20 personer, fordi den også gerne vil invitere konerne og revisoren med. Det kan være små kortklubber eller pigeklubben fra golfklubben, der vil ud og holde julefrokost i andre rammer. Vores julefrokostkunder er primært de små og mellemstore virksomheder, siger Claus Hansen.

Hos Messe C i Fredericia er det derimod de meget store virksomheder, der booker plads i én af de fire store haller, når der skal holdes julefrokost. Hallerne kan rumme op til 5000 spisende gæster.

- De helt store virksomheder med 3-400 medarbejdere booker tidligt, fordi de skal være hurtigt ude. Mulighederne er begrænsede, når der skal findes plads til den mængde mennesker, siger Food & Beverage Manager hos Messe C, Nikolaus Gerdes.

Når man skal sælge julefrokoster til så store selskaber som Messe C, er der god mulighed for at afprøve forskellige julefrokostkoncepter. Sådan bliver det også i år.

Julen er traditionel

- Konceptet bliver bygget op som en streetfood-julefrokost, der tager udgangspunkt i et tysk julemarked. Der vil være små boder med en duft af gløgg og masser af julestemning, og der vil blive serveret streetfood, der indeholder alle de ting, der skal være til en julefrokost. Det kan for eksempel være and, der er stegt på spyd, siger Nikolaus Gerdes og understreger, at der er grænser for, hvor anderledes man kan skrue en julefrokost sammen.

- Julen er traditionel, og et koncept med streetfood er grænsen for, hvor meget man kan vride det. Det er det maksimale. Især i forhold til maden skal der være det, der altid er. And, ribbenssteg og medister skal der være. Sylte er også en klassiker, og risalamande må du ikke glemme, siger Nikolaus Gerdes.

Hvis man vil booke overnatning til sine medarbejdere, kan Messe C også ordne det, da stedet samarbejder med alle hotellerne i trekantområdet. Messe C kan også sørge for transport til hotellerne.

Der vil dufte af gløgg ved julefrokosten i Messe C. Det bliver ligesom et tysk julemarked med streetfood. Foto: Pressefoto

Forkælelse og fodmassage

På Nyborg Strand behøver man dog ikke at tage en taxa hjem fra festen, når der skal overnattes. Hotel- og konferencecentret har en kapacitet på 426 værelser, hvilket mange virksomheder benytter, fortæller Claus Hansen.

- Det er afslappende at vide, at man kan trille op på værelset, hvis man er blevet svimmel efter for meget dans. Og så kan man mødes med sine kolleger dagen efter til morgenmad.

Da Nyborg Strand primært er et sted for møder, kurser og konferencer har man valgt at begrænse julefrokostsæsonen til to fredage og en enkelt lørdag. I år betyder det, at der kan bookes julefrokost 6., 7. og 13. december. Til gengæld kan de overnattende gæster glæde sig over, at de kvit og frit kan benytte Nyborg Strands Fit & Relax-afdeling.

- Et 500 kvadratmeter stort forkælelsesområde med alt fra varmt- og koldtvandsbassin, dampbad, sauna til fitness, pejs og fodmassage, siger Claus Hansen.

Hvis man for eksempel gerne vil holde julefrokost den første fredag i november, kan det lade sig gøre hos Messe C. Ifølge Nikolaus Gerdes kan næsten alt lade sig gøre på grund af stedets størrelse, og hvis man ikke ønsker at få streetfood til firmafesten, kan en helt traditionel julefrokost også arrangeres, fortæller han.

Se mere om hvad Nyborg Strand og Messe C kan tilbyde din virksomhed på www.nyborgstrand.dk og www.messec.dk

traditional German Christmas Market
0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Testmøllesag i nye problemer: Skal finde 20 millioner til lovet lufthavnsudstyr

Sommerland

’Lille Louisiana’ ligger i Videbæk: Jeg blev helt imponeret, da jeg så bygningen

Erhverv For abonnenter

Hydra-Grene investerer i Skjern-iværksætters firma: Unik mulighed for at få fat i fremtidens ingeniører

Hvide Sande

Hvide Sande-fisker fangede torsk med plastikemballage i maven

Leder For abonnenter

Dagbladet mener: Den indre varulv hyler, og det lyder ikke kønt

Da den sidste danske ulv i 1813 blev skudt ved Estvadgård lidt sydvest for Skive, var der næppe én, der fældede en tåre i den anledning. Da slet ikke de bønder på egnen, hvis får nu kunne være i fred. I et mangelsamfund som det danske for 200 år siden var der ganske enkelt ikke plads til ulven. I de mellemliggende par århundreder har næppe nogen skænket ulven en tanke - endsige savnet den. Den var ikke længere en del af den danske fauna. At den skulle vende tilbage, var der meget få, der havde fantasi til at forestille sig. Ikke desto mindre var det, hvad der skete omkring 2009, og lige siden har ulven forårsaget en slags kulturel borgerkrig i Danmark, der er helt ude af proportioner i forhold til dyrets indvirkning på den danske natur og dens formodede trussel eller mangel på samme mod mennesker. Skal man være lidt grov, kan man sige, at ulven har fået den indre varulv bragt frem i mange danskere. Det er ikke kønt. Som Anette Lund Andersens store reportage i Dagbladet i dag dokumenterer, er det rent ud forbløffende, i hvilket omfang og med hvilken lidenskab, mennesker engagerer sig i striden om ulven. Man tager sig til hovedet i vantro over en "ulvehader", der skyder en ulv med riffel ud af vinduet på sin bil. Og man flår sig i håret af frustration over en "ulveelsker", der truer folk på livet, og begår hærværk mod en lokal kirke for at understrege sit synspunkt. Mellem disse yderligheder er der alle mulige holdninger, der dog generelt tenderer mod det stadigt mere polariserede - hovedsageligt på grund af de forbistrede asociale medier, der nærmest pr. automatik synes at forstærke alle holdninger i ekstremistiske retninger. Det billede, Anette Lund Andersen tegner i sin reportage, er dybt forstemmende. Det fortæller om en debat og dens deltagende aktører, der synes at have mistet al proportionssans, evne og vilje til at lytte til andre menneskers synspunkter. Lederskribenten her føler sig fristet til at citere sin gamle, afdøde fars tilbagevendende kommentar, når medmennesker af den ene eller den anden grund bevægede sig ud ad en tangent: "Har de ikke andet at gå op i?!?" Det er måske dér, problemets rod ligger.

112

Ung sejler blev reddet i land - nu mangler båden

112 For abonnenter

Sejler du en lille smule, når du sejler? Sådan er reglerne for berusede sejlere

Ringkøbing-Skjern

Kram til alle i uniform fra mor og far, da 20-årig blev fundet i live i vandet på Ringkøbing Fjord

Vestjylland

DNA-test fastslår: Det var en ulv som dræbte stor kvie ved Råsted

Annonce