Annonce
Rejser

Ud af rutinerne: Test dig selv i Tyrol

Blandt de 10 punkter er early bird skiing - altså at stå tidligt op og være en af de første på nypræparerede pister. Foto: Mirja Geh

Kan skiferien blive lidt for rutinepræget?

Hvis svaret er ja, er det værd at overveje en tilmelding til Ski Challenge Tirol i Østrig. Her gælder det om at prøve mindst 5 ud af 10 mulige oplevelser og udfordringer. Nogle af dem kræver intet fysisk. Det gælder for eksempel at nyde kaffe og kage på Tyrols højest beliggende café eller at tage med Kitz3S, Europas højeste, fritsvævende gondollift.

Andre punkter er skiløb på en af Tyrols fem gletsjere i over 3000 meters højde, natskiløb mellem kokken 18.30 og 22.30, at løbe parallelslalom samtidig med, at man bliver filmet, og besejre Østrigs længste nedkørsel, Schwarze Schneid, på 15 kilometer.

Blandt præmierne (lodtrækning) er et ophold i Tyrol bestående af fem overnatninger inklusive halvpension og liftkort for to personer.

Tilmelding sker på www.skiline.cc. Find "Competitions & more" og tryk dernæst på "Overview of all competitions". Når man har deltaget i mindst fem aktiviteter, er man automatisk med i lodtrækningen om præmier. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skjern

Innovest II droppet: Byråd vil hellere renovere Skjerns gamle rådhus

Læserbrev

Læserbrev: Lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen

Læserbrev: Indlægget “Lad der ikke gå sognepolitik i sagen” om Innovests husning af de kommunale arbejdspladser havde nogle gode pointer, der førte til den rigtige konklusion i et dilemma. Der savnes nogle tal på økonomien, og jeg kan betvivle, kommunalbestyrelsen har det vigtigste; det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede omsætning i detailhandelen. Butikkerne vil miste omsætning. Ikke blot til nabobyerne, men også til storcentrene i de større byer og til netbutikkerne udenfor kommunen. Det vil koste arbejdspladser, give tomme butikslejemål og tomhed i bymidten. Så på den måde et paradoks, når et erhvervscenter er omdrejningspunktet for at trække kunderne væk fra de små lokale erhvervsdrivende. Vi har jo lige fulgt kampen for købmanden i Stauning, og her er det så i større målestok. Du kan blot se til Esbjerg, hvad det har betydet i Kongensgade, at kontorer er flyttet på havnen. Og omvendt, hvad de gør i Billund for at trække folk til midtbyen. Så byrådet bør have det tabte skatteprovenu og følgeomkostningerne ved den mistede detailomsætning i kommunen med i ligningen. Det er ikke nok med en kort tilbagebetalingstid på investeringen i Excel-arket. Så jeg er enig med Jacob Agerbo i, at der ikke skal gå sognepolitik i sagen. For det handler ikke kun om finansiering og besparelser, men også om tabt detailhandel. Ikke “bare” i Skjern midtby. Men i kommunen. For der ingen garanti for, at omsætningen affødt af butiksdøden bliver i Skjern/Tarm, eller for den sags skyld i kommunen. Så derfor vedkommer det også borgerne udenfor Skjern ... Så herfra skal opfordringen lyde; lad centrene, der trækker borgerne i byen, blive i byen.

Annonce