Annonce
Skjern

UCRS sender en klasse og et mekanikerhold hjem til corona-test

Direktør Marianne Oksbjerre, der her er fotograferet ved en tidligere og gladere lejlighed, forklarer, at skolen har anlagt et forigtighedsprincip. Arkivfoto: Jørgen Kirk
En 10. klasse og et mekanikerhold skal testes, efter at elever er testet positive.
Annonce

Skjern: Godt en snes elever i en 10. klasse på Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern er i dag blevet sendt hjem med besked på at blive coronatestet.

Det sker, efter at en elev tirsdag blev konstateret positiv. Han har dog ikke været i skole i denne uge, men var i lørdags sammen med en klassekammerat til en sammenkomst. Denne kammerat begyndte i går tirsdag at hoste og få ondt i halsen og blev derpå sendt hjem.


Vi vælger en konservativ løsning. Hellere sende elever hjem til test end risikere noget. Det løber stærkt lige nu, og smittetallet stiger.

Marianne Oksbjerre


Direktør Marianne Oksbjerre forklarer, at UCRS har anlagt et forsigtighedsprincip.

- Vi vælger en konservativ løsning. Hellere sende elever hjem til test end risikere noget. Det løber stærkt lige nu, og smittetallet stiger. Samtidig stod klassen for at skulle ud på en bustur, hvilket jo heller ikke er smart i den nuværende situation, siger hun.

Annonce

Virtuel undervisning

Også klassens kontaktlærer, som er den, der er nærmest på eleverne, er sendt hjem til test. Læreren gennemfører dog virtuel undervisning hjemmefra for den hjemsendte klasse.

I øvrigt er der på fredag planlagt virtuel undervisning for alle, så skolen er sikker på, at eleverne kan tilgå systemerne, hvis det bliver nødvendigt med en nedlukning af skolen. Den hjemsendte 10. klasse er ikke den eneste coronaramte på UCRS.

- To HHX-klasser er sendt hjem med en smittet elev i hver. Og her til morgen fik jeg besked om, at en mekanikerlærling er testet positiv, så nu er et mekanikerhold sendt hjem til test, siger Marianne Oksbjerre.

UCRS har 1550 årselever og dertil flere hundrede, der går på skolen i kortere perioder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ringkøbing-Skjern

Minkavler føler sig hængt ud: Vi skjuler ikke vores ansatte for myndighederne

CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Skjern For abonnenter

Far sløjfede et dige for 27 år siden - nu har sønnerne fået dom for, at de skal bygge det igen

Ringkøbing

Handelsskoleelev ramt af corona: Elever og lærere skal blive hjemme

Annonce