Annonce
Sport

U16-landskamp i Ringkøbing

Green Arena. Arkivfoto.

Ringkøbing IF får æren af at arrangere en landskamp for U16-landsholdet til oktober, og det skulle gerne blive til en rigtig fodboldfest.

Green Arena i Ringkøbing bliver den 21. oktober ramme for en landskamp.

Annonce

Det er U16-landsholdet under ledelse af træner Per Holm, der skal spille den første træningskamp af to mod Tjekkiet. Den anden spilles i Vildbjerg, hvor U16-landsholdet skal være i træningslejr i oktober.

Det er Dansk Boldspil Union, der har spurgt Ringkøbing IF, om klubben vil være arrangør.

»DBU har fulgt med i den positive udvikling, der er i Ringkøbing IF, og de har lagt mærke til, at vi er blevet opdateret kraftigt på vore faciliteter. Derfor mente DBU, at vi godt kunne magte sådan en opgave, som vi sagde ja tak til efter kort betænkningstid,« fortæller RIFs sponsorchef Lars Bræmer.

Lars Bræmer har allerede fået tilsagn om hjælp til arrangementet fra den store faste stab af frivillige hjælpere. Også selv om kampen skal spilles klokken 16 om eftermiddagen.

»Men vi kan jo ikke spille en aftenkamp. Sidst i oktober går solen ned omkring klokken 18. Til sådan en kamp mangler vi et godt lysanlæg, hvilket også kan blive tilfældet, hvis vi går videre i landspokalturneringen og så trækker et storhold. Men det er bare en ny udfordring, vi må tage op. Alt kan jo lade sig gøre, og et lysanlæg vil yderligere opgradere vore faciliteter,« siger Lars Bræmer.

Han ser U16-landskampen som en lille test for klubben.

»Hvis det hele klapper, og vi får lavet et godt set-up, så håber vi på, at vi kan komme i betragtning til en endnu større opgave i fremtiden. Vi ser den her opgave som en investering til noget større på sigt,« siger Lars Bræmer.

Det er planen at lave det hele til en stor fodboldfest.

»Der bliver fri entré, og vi har planer om en række tiltag for de forhåbentlig mange unge tilskuere, som kommer for at se landets bedste spillere fra årgang 1998. Der er jo sikkert nogle kommende A-landsholdsspillere mellem dem, der skal spille på Green Arena. Derfor kommer der også mellem 50 og 100 talentspejdere, agenter og så videre til sådan en kamp.

»Vi synes selv, det er et spændende arrangement. Mit håb er, at vi kan samle over 500 tilskuere,« siger Lars Bræmer.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

KA er en del af den danske model

Læserbrev: Det siges tit, at angreb er det bedste forsvar. Det er tydeligt, at næstformand Palle Bisgaard fra 3F følger den taktik i Lauge Bonde-sagen, hvor 3F har tvunget en virksomhed, der i mange år har haft en anerkendt overenskomst, til at tegne overenskomst. Selv om virksomhedens medarbejdere og ledelse er rasende over 3Fs tvang, tromler fagforbundet bare videre i sin magtarrogance. I stedet for at reflektere over 3Fs rolle i sagen bruger Palle Bisgaard spaltepladsen på at beskylde Arbejdsgiverforeningen KA for alverdens ting, og jeg vil gerne afmontere et par af hans myter. I KA er vi tilhængere af den danske model. Vi er selv en del af den danske model, fordi vi aftaler løn- og arbejdsvilkår gennem en landsdækkende overenskomst, der dækker bredt branchemæssigt. Overenskomst er kernen i den danske model, og vores har samme vægt som andre overenskomster. Arbejdsretten har for længst anerkendt vores overenskomst og understreget, at den har et niveau og indeholder alt, hvad der er sædvanligt for kollektive overenskomster på det danske arbejdsmarked. Vi mener – modsat 3F – at både lønmodtagere og arbejdsgivere skal have frihed til at vælge, hvilke fag- og arbejdsgiverforeninger, de ønsker at være medlem af. Vi ser konkurrencen og mangfoldigheden på arbejdsmarkedet som en klar fordel for begge parter. Den tvang, som 3F benytter, hører ikke hjemme i et moderne samfund som det danske. 3F har travlt med at tage patent på den danske model. Det holder ikke, når man husker, hvordan Østre Landsret allerede i 1984 fastslog, at KA opererer inden for den danske model. Det var dengang, at Arbejdsministeriet med socialdemokraten Svend Auken som minister i begyndelsen af 1980erne havde nægtet at godkende KAs ferieoverenskomst med den begrundelse, at KA ikke var en rigtig arbejdsgiverforening og vores overenskomst ikke var en rigtig overenskomst. Østre Landsret nåede frem til den modsatte konklusion: KA er en del af den danske model. Hvis den danske model skal overleve på sigt, er det nødvendigt at give plads til andre spillere og nye løsninger. Den danske model overlever ikke, hvis den udelukkende skal hvile på Fagbevægelsens Hovedorganisation, der mister medlemmer i stort tal og dermed taber legitimitet. Hvis modellen skal have et folkeligt mandat, nytter det ikke at pege fingre af de hundredtusindvis af danskere, der gerne vil modellen, men som ønsker at gøre tingene på en anden måde og derfor vælger alternative arbejdsmarkedsorganisationer.

Annonce