Annonce
Ringkøbing

Organiseret tyvebande på spil: Betalte for en flaske vand og trillede ud med tyvekoster i kundevogne

Tyvene, der angiveligt havde gjort det til en vane at snyde ved selvbetjeningskasserne, har mødt deres Waterloo i Kvickly i Ringkøbing.  Foto: Jørgen Kirk
Politiet har indtil videre sigtet tyvene, der blandt andet kommer fra Tarm, for i alt syv forhold, men flere sigtelser kan være på vej.

RINGKØBING/TARM: En vaks ung pige, der sidder ved kassen i Kvickly i Ringkøbing, slog tirsdag alarm til sin chef, da hun blev mistænksom over en kunde, der købte to flasker vand. Dermed fik politiet anholdt fem personer, hvoraf de tre kommer fra Tarm, som sandsynligvis har begået organiseret tyveri i flere Coop-butikker landet over.

- Hun spottede, at en mand gik igennem vores Scan og Betal-kasse to gange, hvor han kun scannede en flaske vand begge gange, fortæller souschef Rasmus Højlund fra Kvickly i Ringkøbing.

Da han hørte, hvad den unge kasseekspedient fortalte, skyndte han sig at tjekke videoovervågningen. Han vidste nemlig, at Kvickly andre steder i landet har været plaget af butikstyve, der fylder indkøbsvognen for at betale ved selvbetjeningskassen. Men de scanner kun en eller få varer og smutter så af sted med ubetalte varer for tusindvis af kroner.

Annonce

Undveg stikprøve

De fem personer, der blev anholdt tirsdag, er to mænd fra Tarm på 25 og 26 år samt en 26-årig kvinde, der ligeledes er fra Tarm. Derudover blev en 27-årig kvinde og en 29-årig mand fra Sydals anholdt.

På videoovervågningen kunne Rasmus Højlund se, at det var præcist, hvad der var sket tirsdag ved 14-tiden. Der var i alt fem personer involveret i tirsdagens butikstyveri.

Vi har fået et intern skriv, at tyvene har været på besøg i andre butikker rundt om i landet. Så jeg havde tjekket vores overvågning igennem og fundet to tidspunkter, hvor tyvene har været her før. Det ser meget organiseret ud.

Rasmus Højlund, souschef, Kvickly i Ringkøbing

- De var inde med to kundevogne. Første vogn fik de igennem. Anden gang blev de faktisk taget ud til en stikprøvekontrol, men da formåede manden at skubbe indkøbsvognen væk, uden at vi så det, så han betalte for en flaske vand og gik ud, siger Rasmus Højlund.

Manden kom dog tilbage og hentede indkøbsvognen, gik gennem Scan og Betal-kassen, hvor han igen nøjedes med at scanne en flaske vand. Det var her, den unge medarbejder ved kassen var opmærksom og undrede sig.

Annonce

Tyveri i flere butikker

- Vi har fået et intern skriv om, at tyvene har været på besøg i andre butikker rundt om i landet. Så jeg havde tjekket vores overvågning igennem og fundet to tidspunkter, hvor tyvene har været her før. Det ser meget organiseret ud, fortæller Rasmus Højlund.

Han havde netop tirsdag morgen anmeldt de to tidligere tilfælde til politiet.

Tyvene var ifølge politiet forbi Kvickly i Ringkøbing både 23. september og 2. oktober, hvor de stjal varer for henholdsvis 1700 og 2000 kroner. Tirsdag 27. oktober slap de af sted med at stjæle for næsten 3500 kroner.

- De nåede at smutte, før vi fik fat i dem, men jeg ringede til SuperBrugsen i Ringkøbing for at advare dem. Tilfældigvis gik de rundt her, så butikken kontaktede politiet, fortæller Rasmus Højlund.

Annonce

Større efterforskning på vej

De fem personer blev anholdt ved 15-tiden. På det tidspunkt havde de også et barn med sig, som de sociale myndigheder tog hånd om og afleverede til familiemedlemmer.

Hos politiets efterforskningsafdeling i Herning har man indtil videre sigtet de anholdte for de tre tyverier fra Kvickly i Ringkøbing, mens der er fire andre sigtelser om tyverier i forbindelse med sagen, blandt andet fra Esbjerg.

- Vi har overvejet at fremstille de anholdte i grundlovsforhør, men de vil blive løsladt i dag, hvorefter der venter en større efterforskning, siger efterforskningsleder Bjørn Bo fra lokalpolitiet i Herning.

Annonce
Ringkøbing For abonnenter

Syv nye søer midt i byen: Milliondyr klimasikring af Ringkøbing er næsten færdig

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Hvide Sande

40 år på Buller Frichs kuttere har ikke skræmt Niels Peder: Holder helbredet, bliver jeg ved, til jeg fylder 67

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Se kortet: Sådan går det med coronasmitten i dit sogn lige nu - de to store byer er hårdest ramt

Ringkøbing-Skjern

De Konservatives formand Søren Pape Poulsen vil fordele milliarder til hårdt ramte varmekunder

Ringkøbing For abonnenter

BK Hertz' mangeårige ejer og manufakturhandler med stort M er død: Bent Kærgaard blev 78 år

Dall: Derfor kommer Løkkes nye parti i Folketinget

Navne For abonnenter

Corona kostede hendes fars liv: Nu har Inge skrevet en kogebog sammen med sin mor

Ringkøbing-Skjern

Overlader sit livsværk til nevø: 25 år efter grisehytte-eventyr er Torben Poulsen klar til et nyt kapitel

Ringkøbing

Fra rengøringsmedarbejder til kurbadschef: 24-årig rumæner har gjort lynkarriere på Hotel Fjordgården

Dronningens smykkeskrin fortæller sin helt egen historie: Blandt platin, rubiner og brillanter ligger der pludselig et par plastic-øreringe fra Matas

Debat

Hilsen fra en gammel ringkøbingenser:  Udvikling, afvikling og kunsten at være glad for det, man har

Ringkøbing-Skjern For abonnenter

Stigende elpriser tvinger sommerhusbureau til nytænkning: Lejerne må betale, hvad strømmen reelt koster

Ringkøbing-Skjern

Foreninger er ellevilde med at samle affald for penge og pølser - og ventelisten er lang

Annonce