Annonce
112

Tyve tog fejl af genbrugsbutik og Løvbjerg

Tyvene brød gennem taget til Kirkens Korshær i Tarm og forsøgte sig efterfølgende hos naboen Løvbjerg. Foto: Søren Nørgaard

TARM: Politiet har en teori om, at nogle tyveknægte i weekenden tog fejl af Kirkens Korshærs genbrugsbutik og dagligvarebutikken Løvbjerg, der begge ligger på Åboulevarden i Tarm. I hvert fald er tyvene brudt gennem taget til genbrugsbutikken, men har ikke stjålet noget. Hos Løvbjerg, hvor der nok er flere stjæle-værdige genstande, har tyve også forsøgt at gå gennem taget til butikken. Men det er dog ikke lykkedes. Indbruddet hos Kirkens Korshær er sket fra lørdag til mandag, mens indbrudsforsøget hos Løvbjerg er sket natten til mandag.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Overforbrug: Mere genbrug af plastsække og -poser

Læserbrev: I et svar til mig fra Ringkøbing-Skjern Kommune fremgår, at man fremover vil ændre instruks, vedrørende plastsække og –poser, idet der nu på kommunens genbrugspladser bliver skiltet med opfordringen: 'Tøm plastsække og -poser, så de kan genbruges'. Som jeg tidligere har været inde på, er det et stort overforbrug / plastsvineri med blandt andet plastsække, der finder sted. Og så er genbrug af plastsække en vej til formindskelse heraf. Borgmester Hans Østergaard har tidligere, i brev til mig, takket mig for min indsats på området og skriver videre: ”Jeg er overordnet helt enig med dig i, at vi skal være meget opmærksomme på plastproblematikken, og finde løsninger på denne”. En af disse løsninger er at genbruge plastsække. Og det er da skønt, at Ringkøbing-Skjern Kommune er de første, der går ind for genbrug af plastsække og –poser. Der er trods alt, på landsplan, også en stor besparelse herved. Der kører p.t. en kampagne på tv der hedder: ”Plant et træ for 20 kroner”. Ifølge Danmarks Statistik er der cirka 2,7 millioner husstande i Danmark. Hvis alle kommuner går ind for ideen om at genbruge plastsække, ville landets borgere på årsbasis, efter mine beregninger, kunne spare cirka 150 millioner kroner. Og det kunne der så plantes cirka 7,5 millioner træer for. Og jeg tror, at alle er enige i, at der er mere brug for at plante træer end for et unødvendigt stort forbrug af plastsække og –poser.

Ringkøbing For abonnenter

Fælles opråb fra fire rektorer: Elever arbejder alt for meget

Annonce